分享今天參觀發叔花場所拍的相片

作者: 花花公子 發表于 2008-1-6 21:41:10
5439 56
今日共廿幾人踩入發叔個,大家都好開心,最開心果個佢係.......哈哈!大家估下la!
花花公子 發表於 2008-1-6 21:45:13 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-1-6 21:41 發表
今日共廿幾人踩入發叔個,大家都好開心,最開心果個佢係.......哈哈!大家估下la!

回復

dap 發表於 2008-1-6 21:54:53 |顯示全部樓層
hi~
我估一定係發叔啦...咁多人去....
我都開心..買到我想要買的花..., 我今次..掛住睇花..吾得閒影花...
回復

Tony 發表於 2008-1-6 21:55:09 |顯示全部樓層
多唔多十字花呀?
回復

fannychan922 發表於 2008-1-6 21:56:30 |顯示全部樓層
花花公子:

您好! 謝謝你讓我們這些花友過了一個充實而又開心的下午,有些花友話想定時定候大家可以見見面,交換一下自己的仔仔女女,我想信一定是一件很開心的事。

你下一次可以考慮下組隊大家一起出來食tea啦! 一月份我交忙,所以有活動要幫手的話,可以在2月先舉辦,我有時間的話,一定幫手和參加。

祝 新年快樂!

Fanny
回復

Funn 發表於 2008-1-6 21:57:09 |顯示全部樓層
多謝花花公子今天帶隊到發叔花場~
回復

vkzone2002 發表於 2008-1-6 22:00:43 |顯示全部樓層
原帖由 fannychan922 於 2008-1-6 21:56 發表
花花公子:

您好! 謝謝你讓我們這些花友過了一個充實而又開心的下午,有些花友話想定時定候大家可以見見面,交換一下自己的仔仔女女,我想信一定是一件很開心的事。

你下一次可以考慮下組隊大家一起出來食tea啦! 一月份 ...

好提議喎, 如果每月找一天(如第1個星期六下午2:00-3:00)定在太子運動場對出的空地, 見人就傾呀換呀, 唔見人就散都得, 咁約法EASY好多!
回復

fung2781 發表於 2008-1-6 22:04:39 |顯示全部樓層
我今天和老婆都到了發叔花場,學到好多野,我買了5盆,大家都好開心多謝花花公子帶隊

回復

fannychan922 發表於 2008-1-6 22:26:49 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-1-6 22:00 發表

好提議喎, 如果每月找一天(如第1個星期六下午2:00-3:00)定在太子運動場對出的空地, 見人就傾呀換呀, 唔見人就散都得, 咁約法EASY好多!

都好呀!大家可以投票選出一個最好的時間,由於有一小時咁長,大家最好事先約好,在指定的時間等,咁樣會有效率一點。
但由於我是新加入,唔夠份量又唔識樣整個投票活動出來....
回復

linlin 發表於 2008-1-6 22:35:24 |顯示全部樓層
我同家人都好開心來到.(我最開個 lah)   他們開始有d 明白d"毒" 点係來了. 同見到好多花友.真希望個個禮拜都有如此function.  多謝你的細心安排, 花花公子.

回復

irene815 發表於 2008-1-6 23:12:02 |顯示全部樓層
好多謝花花公子今天帶我們入發叔花場, 今日好開心, 亦都有好多收獲
多謝各位花友分享, 好開心可以跟各位交流~
不過今天太累了, 遲d 再 post 花相及收獲照
回復

happyfusby 發表於 2008-1-6 23:28:58 |顯示全部樓層
原帖由 fannychan922 於 2008-1-6 21:56 發表
花花公子:

你下一次可以考慮下組隊大家一起出來食tea啦! 一月份 ...

絕對同意...約出來見...預埋我呀!
回復

connie925 發表於 2008-1-6 23:38:51 |顯示全部樓層
好多謝花花公子今天這個 function。發叔真的不停口 ,不過從他身上亦學了不少種花心得。我很忍手都買了 2盆 ,明天再 post上嚟

回復

lameric 發表於 2008-1-7 00:20:37 |顯示全部樓層
真係後悔無報名參加! anyway,也多謝花花公子有心有力的安排! 希望下次有機會參加!

Thank you.
回復

rainbow 發表於 2008-1-7 01:56:03 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-1-6 22:00 發表

好提議丫...見人就傾呀換呀...唔見就散...去花墟..繽紛買/睇花囉...除了AV, 都會買下玫瑰呀/鮮花呀插下

花花公子, 謝謝你的安排.......最開心就"梗係"發叔啦........不過我都開心....

我仲係度分緊株....棵Antique rose分了2盤出來...斷了10+塊葉
棵210分了3盆出來..又斷了6-7塊葉...插住先...有無人對D葉有興趣?
仲有棵151...有2株的...未分...分唔切....

D幾棵生埋一齊的堇...分完株梗孱弱D...又難免有D 死傷...不過如果養得到..就好底甘囉...希望得啦...
回復

happyfusby 發表於 2008-1-7 02:02:53 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-7 01:56 發表

好提議丫...見人就傾呀換呀...唔見就散...去花墟..繽紛買/睇花囉...除了AV, 都會買下玫瑰呀/鮮花呀插下

花花公子, 謝謝你的安排.......最開心就"梗係"發叔啦........不過我都開心....

我仲係度分緊株....棵Antiq ...

我要...210, 151..., what number is the Antique Rose....哈哈...大小通要...可否幫我揍住先...Many Thanks....
回復

happyfusby 發表於 2008-1-7 03:00:25 |顯示全部樓層
發叔花場其中一個花架...
回復

vkzone2002 發表於 2008-1-7 10:59:52 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-7 01:56 發表

我仲係度分緊株....棵Antiq ...

如不介意, 可否也分一些給我呢?
回復

orchids 發表於 2008-1-7 11:16:16 |顯示全部樓層
謝謝花花公子的安排!我本來諗住齋睇唔幫趁,最後都買左三盆.重意外得到一盆靚靚av.
回復

nickyhk 發表於 2008-1-7 12:04:48 |顯示全部樓層

不如係旺角或者銅鑼灣搵間cafe, 舉行版聚, 兼交換葉或者花仲好啦. 不過我d花只有兩盆有花蕾,可能太冷, 生得好慢.
回復

123下一頁