多花-的用途?

作者: rainbow 發表于 2008-1-4 01:53:46
5356 32
請問有無人知應點用? 係咪用多花就唔洗用花肥及葉肥喇?
kong 發表於 2008-1-4 21:25:24 |顯示全部樓層
川上敏子女仕好推介多花,三個月落一次盆內,三角型地分佈,成長株適用,可繼續下你用開的肥,作用是令堇開花量大增.
回復

rainbow 發表於 2008-1-5 01:57:05 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-4 21:25 發表
川上敏子女仕好推介多花,三個月落一次盆內,三角型地分佈,成長株適用,可繼續下你用開的肥,作用是令堇開花量大增.

Kong, 謝謝你的提示!
回復

GLI 發表於 2008-1-5 02:12:57 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-4 21:25 發表

Kong 姐:
多花幾有效,便會不會有副作用?
因它含激數(Kenny說的),會不會催谷過度?  

另外:花墟"花寶"有多花和"High Fresh"賣,價錢極吸引
回復

kong 發表於 2008-1-5 10:26:01 |顯示全部樓層
原帖由 GLI 於 2008-1-5 02:12 發表

Kong 姐:

另外:花墟"花寶"有多花和"High Fresh"賣,價錢極吸引 ...

有激素? 唔知呀! 從書中看見,多花的成份是六份美能安,一份磷肥,一份磷酸石灰,一份魔肥K混合而成的.
我有用多花,不過間唔中先用,唔覺有事.
回復

Purple 發表於 2008-1-5 22:39:40 |顯示全部樓層
我都有用呀,真係開好多花,同花期長啲添,放心用啦!
回復

小米 發表於 2008-1-6 01:55:24 |顯示全部樓層
請問有冇 [多花] 既相呀???   另外有咩葉肥介紹?
回復

Purple 發表於 2008-1-6 22:36:10 |顯示全部樓層
我用緊的是Leaf Fresh,好似Hi-fresh咁嘅packing,用嚟開水噴葉面。For your reference only.
回復

vkzone2002 發表於 2008-1-6 23:02:02 |顯示全部樓層
我都想買"多花", 花PO有呀? 我上次去唔見呢? 係咪要問STAFF呀?
回復

heiheimama 發表於 2008-1-6 23:04:24 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-1-6 23:02 發表
我都想買"多花", 花PO有呀? 我上次去唔見呢? 係咪要問STAFF呀?

好似賣哂.v你如果有興趣不如我地分呀!上次我見到好大樽(好似成500gm)所以冇買呀!
回復

小米 發表於 2008-1-8 03:15:52 |顯示全部樓層
希媽係咪 share 買 [多花] ?  我都想參份呀! 另外仲有咩肥葉介紹?  我 d 苖好似唔識大咁既~
回復

vkzone2002 發表於 2008-1-8 08:59:57 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-6 23:04 發表

好似賣哂.v你如果有興趣不如我地分呀!上次我見到好大樽(好似成500gm)所以冇買呀!

好呀,
點分呀? 我今晚出去look look, 如果有, 我先買對嗎? 仲有無人要分?
回復

heiheimama 發表於 2008-1-8 09:34:20 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-1-8 08:59 發表

好呀,
點分呀? 我今晚出去look look, 如果有, 我先買對嗎? 仲有無人要分?

v咁你去先啦,我起碼明天才有時間.買左用樽分開(我可以寄給你),再入錢咪得羅!不過我上星期去,都冇貨,可以的話,先打電話去問問會穩陣d.
回復

linlin 發表於 2008-1-8 09:50:45 |顯示全部樓層
原帖由 GLI 於 2008-1-5 02:12 發表

Kong 姐:

另外:花墟"花寶"有多花和"High Fresh"賣,價錢極吸引 ...

請問"多花" 的英文或中文全名是什麼?
回復

heiheimama 發表於 2008-1-8 15:14:18 |顯示全部樓層
原帖由 linlin 於 2008-1-8 09:50 發表

請問"多花" 的英文或中文全名是什麼?

”多花”的全名就是多花!好像沒有英文名,因為是日本貨.
回復

tata 發表於 2008-1-8 15:18:21 |顯示全部樓層
多花係咁樣架~

回復

樂峰寶箱 發表於 2008-1-8 15:44:14 |顯示全部樓層

回復 13# 的帖子

The new name 新.多花, which I bought last month at 花 x.  Please remember to use the 10% discount card.
回復

tata 發表於 2008-1-8 15:59:32 |顯示全部樓層
原帖由 樂峰寶箱 於 2008-1-8 15:44 發表
The new name 新.多花, which I bought last month at 花 x.  Please remember to use the 10% discount card.

我呢個packing係上年年中朋友幫我喺日本買, 花x嗰啲係新packing定係新配方?
回復

樂峰寶箱 發表於 2008-1-8 16:03:48 |顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

花x said that was a new packing.  They imported this product as many clients ask them.
回復

vkzone2002 發表於 2008-1-8 21:11:00 |顯示全部樓層
係呀, 轉左個樽. 但都好類似.
heiheimama,
我買左啦, $58有300G. 仲有一個花友想SHARE, 每人100G好嗎?
回復

12下一頁