請問大家餵邊隻狗糧?

作者: chiman 發表于 2010-5-16 09:49:46
13338 40
可以介紹下嗎?add6icon
oneonewe 發表於 2010-5-16 10:38:31 |顯示全部樓層
可以介紹下嗎?
chiman 發表於 2010-5-16 09:49

你養狗!?
回復

孖吉 發表於 2010-5-16 10:42:51 |顯示全部樓層
可以介紹下嗎?
chiman 發表於 2010-5-16 09:49

龜和狗要分開養啵~ add8icon
回復

oneonewe 發表於 2010-5-16 10:45:13 |顯示全部樓層
龜和狗要分開養啵~
marcuslee 發表於 2010-5-16 10:42

養隻性格好似奶茶咁o既都唔怕o既
回復

孖吉 發表於 2010-5-16 10:51:50 |顯示全部樓層
養隻性格好似奶茶咁o既都唔怕o既
oneonewe 發表於 2010-5-16 10:45

咁咪被龜咬囉~ 係咪話要行雷先會放口?add1icon
回復

chiman 發表於 2010-5-16 11:59:45 |顯示全部樓層
你養狗!?
oneonewe 發表於 2010-5-16 10:38

養左一個星期了,
mini schnauzeradd6icon
回復

KOOKOO 發表於 2010-5-16 12:53:51 |顯示全部樓層
你隻咩狗黎架, 大狗同細狗有分別, 有D狗皮膚差要食天然糧, 有D腸胃敏感要食專門配方
回復

孖吉 發表於 2010-5-16 13:39:05 |顯示全部樓層
養左一個星期了,
mini schnauzer
chiman 發表於 2010-5-16 11:59

露背狗? add6icon
回復

chiman 發表於 2010-5-16 15:48:24 |顯示全部樓層
露背狗?
marcuslee 發表於 2010-5-16 13:39

露背狗?
回復

oneonewe 發表於 2010-5-16 16:05:39 |顯示全部樓層
露背狗?
chiman 發表於 2010-5-16 15:48

史納沙要露背o架嘛 add7icon
佢幾大呀?
回復

Demi 發表於 2010-5-16 18:47:35 |顯示全部樓層
我個寶貝仔食開karma呢隻有機糧
http://www.karmaorganic.com/

宜家已有好多天然糧的選擇, 所以為狗狗身體著想, 不要選擇商業狗糧了
但天然糧當中, 亦有一d狗糧會有毫無營養價值而且含有殘餘農藥的食物成份, 所以最好學下睇狗糧的成份表

你個寶貝宜家食緊咩糧?
回復

chiman 發表於 2010-5-16 21:18:39 |顯示全部樓層
我個寶貝仔食開karma呢隻有機糧

宜家已有好多天然糧的選擇, 所以為狗狗身體著想, 不要選擇商業狗糧了
但 ...
Demi 發表於 2010-5-16 18:47

優卡....add8icon
回復

chiman 發表於 2010-5-16 21:19:33 |顯示全部樓層
史納沙要露背o架嘛  
佢幾大呀?
oneonewe 發表於 2010-5-16 16:05

個多月大add4icon
回復

oneonewe 發表於 2010-5-16 21:52:33 |顯示全部樓層
個多月大
chiman 發表於 2010-5-16 21:19

咁帶佢過o黎我度啦....add4icon
回復

vancyhome 發表於 2010-5-16 22:22:40 |顯示全部樓層
我個隻比高而家食CANIDAE(LAMB MEAL AND RICE FORMULA)^^D毛色都唔錯(可以睇下之前比高徵婚個帖,有佢張玉照)add4icon
回復

Demi 發表於 2010-5-16 23:34:18 |顯示全部樓層
優卡....
chiman 發表於 2010-5-16 21:18

快快轉糧吧 ...  
優卡, 寶路, Iams 等牌子 真係唔可以比寵物食ga ....
想自己的寶貝少d病痛, 健健康康長命d, 真係唔好揀呢d狗糧, 唔係慳埋d錢都唔夠睇醫生 ...
揀狗糧千萬不要信廣告或狗糧的leafiet, 要自己睇清楚成份表
我甚至認識有寵物店老闆因為愛狗, 而堅決不在自己的店裡賣優卡這類狗糧
另外, 優卡因為產品含過多的副產品,沒有完整或者真正的成份, 而入選為Whole Dog Journal雜誌的不被推薦的狗糧  =,=

有很多狗糧你可以研究下, 睇下適唔適合你的狗狗
wellness, innova, fromm, oven-baked, timber-wolf 等天然糧 ...
而karma是比較優質的天然糧, 但只有一種配方, 不知道是否適合狗bb =]
回復

spinnet 發表於 2010-5-17 09:23:08 |顯示全部樓層

我個2隻食Natural Balance Ultra Permium, 都係天然糧. 我頭像隻洛威由bb食到大都ok. 其實仲要睇吓你隻狗夾唔夾隻糧.
回復

Demi 發表於 2010-5-17 11:48:56 |顯示全部樓層
我個2隻食Natural Balance Ultra Permium, 都係天然糧. 我頭像隻洛威由bb食到大都ok. 其實仲要睇吓你隻狗夾 ...
spinnet 發表於 2010-5-17 09:23

係呀, 都要睇狗狗夾唔夾隻狗糧, 所以有時要試好多種先揀到適合的 ...
雖然fromm亦算天然糧, 但我個仔食完就不停要飲水, 連覺都訓唔到, 夜晚都要係咁起身飲水
我自己親自試食過fromm, 的確係頗咸, 同埋好油, 所以好快就轉了第二隻糧了
karma就唔油, 亦唔咸, 似餅乾咁, 所以唔太香, protein又不高, 反而適合我個仔咁老既狗食, 清淡d, 哈哈  
我又試食過oven-baked, 呢隻最香口, 應該好多狗狗都鐘意食
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-5-17 18:35:17 |顯示全部樓層
我個隻比高而家食CANIDAE(LAMB MEAL AND RICE FORMULA)^^D毛色都唔錯(可以睇下之前比高徵婚個帖,有佢張玉照 ...
vancyhome 發表於 2010-5-16 22:22

X 2,不過我隻女以前食pro-plan三交魚d毛色靚d同埋油潤好多,老積都ok,但樂樂食三文魚就痾爛c,而樂樂又超鍾意借d2食埋人地d糧,所以三隻一齊食CANIDAE~
回復

chiman 發表於 2010-5-17 20:27:18 |顯示全部樓層
快快轉糧吧 ...   
優卡, 寶路, Iams 等牌子 真係唔可以比寵物食ga ....
想自己的寶貝少d病痛, 健健康 ...
Demi 發表於 2010-5-16 23:34

唔該你呀add6icon
第一次養,我打算轉CANIDAE
回復

123下一頁