那裡可以買到生物肥皂?

作者: 蕙蕙 發表于 2010-5-13 15:10:58
2454 11
有花友介紹用生物肥皂滅蟲, 如蚜虫,粉虱、螨类,蓟马,菜青虫等, 什至可杀灭蚊,蝇,蚂蚁等害虫。

除網上外, 香港有沒有地方可以買到呢?
宇前流星 發表於 2010-5-13 18:41:12 |顯示全部樓層
明天下午我会经罗湖去火炭,如果你要可以带给你,但是不知道你在哪里,或者从深圳快递给你都可以,如果你在元朗可以托香港花友带给你,她们经常上来深圳找我
回復

蕙蕙 發表於 2010-5-13 19:22:21 |顯示全部樓層
回復 2# 宇前流星

謝謝你呀, 我明天下午會去旺角, 應該趕不及去火炭meet你啦, 如果方便可以給元朗花友交給我的, 不如我pm你, 看看有那個元朗花友大家都認識吧!
回復

KOOKOO 發表於 2010-5-14 01:04:16 |顯示全部樓層
回復 3# 蕙蕙

有好野, 我都想試下add7icon
回復

蕙蕙 發表於 2010-5-14 12:05:19 |顯示全部樓層

回復 4# KOOKOO

我託人買緊, pm你詳情啦
回復

fishinglok 發表於 2010-5-20 16:54:59 |顯示全部樓層
我都有用過係國內訂購的生物肥皂. 試過對付蚜蟲, 真係好快見效. 噴完之後都唔見有. 真係連蚊蠅仔都少o左呀. 係陶寶訂. 但係佢唔會運到香港, 我都係要拜託我公司間廠係大陸收. 再求個司機幫我運落o黎咋. 真係好有效.
回復

蕙蕙 發表於 2010-5-20 17:57:16 |顯示全部樓層
回復 6# fishinglok
你買連運費幾多錢呀?
回復

下午茶 發表於 2010-5-21 22:32:16 |顯示全部樓層
唔通香港真係冇得賣
回復

蕙蕙 發表於 2010-5-21 23:48:06 |顯示全部樓層
回復 8# 下午茶

我都想知, 你用過未呀?
回復

fishinglok 發表於 2010-8-1 03:35:40 |顯示全部樓層
回復  fishinglok
你買連運費幾多錢呀?
蕙蕙 發表於 20/5/2010 05:57 PM

送到去我公司大陸廠. 連埋運費去到東莞, 2支加埋43元人仔. 佢話係液體唔可以上飛機送交香港, 所以就只好交到國內.
http://item.taobao.com/item.htm?id=3736221952
回復

蕙蕙 發表於 2010-8-2 17:41:27 |顯示全部樓層
回復 10# fishinglok

可惜我大陸個frd已經冇做, 冇人幫我收貨lu
回復

mandy41leung 發表於 2012-4-4 17:33:58 |顯示全部樓層
我之前買了, 剛用過在香草上..........葉被蟲蟲咬得好慘, 應該是蝴蝶幼蟲........結果d蟲立即掉下來死了................
回復