迷岩交換1安士高身試飲杯及珠石

作者: flower 發表于 2010-5-12 16:15:07
1577 19

迷岩交換1安士高身試飲杯及5號珠石, 有興趣花友請pm我.

交收方式:面交
時間地點:星期一至五 港鐵站 6:30 pm後 油麻地至調景嶺      
注意事項:
1. 請自備購物袋
2. 如有爭議, 本人有最後決定權.

A. Sinn. Flair 側芽(有根) x 1 ------- 交換 80 個1安士高身試飲杯
B. Sinn. Flair 側芽(有根) x 1 ------- 交換 80 個1安士高身試飲杯 (惡姨)
C. Sinn. Ozark Rosy Cheek's 側芽(無根) x 1 -- 交換 80 個1安士高身試飲杯 (惡姨)
E. Sinn. Raspberry Tint 側芽(有根) x 1 ----- 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18) (samme)
F. Sinn. KC's Spanish Flist 帶球植株 x 1 ------ 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18) (GMT+8)
G. Sinn. Hcy's Pink Ice x self 帶球植株 x 1 ---- 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)
H. Sinn. Cindy x self 帶球植株 x 1 ------------- 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)
GMT+8 發表於 2010-5-12 16:22:50 |顯示全部樓層
F. Sinn. KC's Spanish Flist 帶球植株 x 1 ------ 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)
回復

惡姨 發表於 2010-5-12 22:30:20 |顯示全部樓層
Sinn. Flair 側芽(有根) x 1 ------- 交換 80 個1安士高身試飲杯
C. Sinn. Ozark Rosy Cheer's 側芽(無根) x 1 -- 交換 80 個1安士高身試飲杯

呢隻杯杯啱唔啱用呢??

回復

flower 發表於 2010-5-13 09:44:12 |顯示全部樓層
F. Sinn. KC's Spanish Flist 帶球植株 x 1 ------ 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)
GMT+8 發表於 2010-5-12 16:22

謝謝交換 !

Sinn. Flair 側芽(有根) x 1 ------- 交換 80 個1安士高身試飲杯
C. Sinn. Ozark Rosy Cheer's 側芽(無根)  ...
惡姨 發表於 2010-5-12 22:30

啱呀! 謝謝交換 !
回復

adakong 發表於 2010-5-13 10:29:26 |顯示全部樓層
回復 3# 惡姨
請問呢隻唔透明杯仔在那裡買的?
回復

惡姨 發表於 2010-5-13 12:39:30 |顯示全部樓層
回復 5# adakong

你係味要先?? PM我啦
回復

adakong 發表於 2010-5-13 13:20:58 |顯示全部樓層
回復 6# 惡姨
多謝晒先add6icon
回復

samme 發表於 2010-5-13 14:02:02 |顯示全部樓層
我想要:
E. Sinn. Raspberry Tint 側芽(有根) x 1 ----- 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)

請問有冇 花寶1.2L 5號珠石1包 的樣辦圖? 普通花檔(不是花墟) 有冇得賣架??
回復

flower 發表於 2010-5-13 14:35:39 |顯示全部樓層
我想要:
E. Sinn. Raspberry Tint 側芽(有根) x 1 ----- 交換 花寶1.2L 5號珠石1包 (市值錢$18)

請問有冇  ...
samme 發表於 2010-5-13 14:02

普通花檔應該冇得賣架, 我次次都係花墟買, 參考資料
http://www.xiangganghuabao.com/contactus.php?char_set=UTF8
網上搵唔到珠石產品图片, 去到花寶你同個sale 講就得, 如果無5號珠石, 你可以買7號(大粒d) or2號(細粒d) , size 同價錢都一樣.
回復

flower 發表於 2010-5-13 14:38:40 |顯示全部樓層
回復  adakong

你係味要先?? PM我啦
惡姨 發表於 2010-5-13 12:39

唔好意思, 我都想知係邊到買, 同埋有無2安彧其他 size. thanks
回復

惡姨 發表於 2010-5-13 15:23:02 |顯示全部樓層
回復 10# flower

Sorry 我都係人地比我嫁咋....
回復

samme 發表於 2010-5-13 15:31:08 |顯示全部樓層
普通花檔應該冇得賣架, 我次次都係花墟買, 參考資料

網上搵唔到珠石產品图片, 去到花寶你同個sale 講就 ...
flower 發表於 2010-5-13 14:35

謝謝, 我買了立即通知你.

另外, 我想請教你, 是否要買這些珠石來種迷岩? 剩係珠石定係珠石加泥呢? 我是新手, 請多多指教.
回復

flower 發表於 2010-5-13 15:32:23 |顯示全部樓層
謝謝, 我買了立即通知你.
samme 發表於 2010-5-13 15:31

謝謝!
回復

samme 發表於 2010-5-13 15:33:01 |顯示全部樓層
回復 13# flower

另外, 我想請教你, 是否要買這些珠石來種迷岩? 剩係珠石定係珠石加泥呢? 我是新手, 請多多指教.
回復

flower 發表於 2010-5-13 15:33:11 |顯示全部樓層
回復  flower

Sorry 我都係人地比我嫁咋....
惡姨 發表於 2010-5-13 15:23

唔該晒!
回復

flower 發表於 2010-5-13 15:52:18 |顯示全部樓層
回復  flower

另外, 我想請教你, 是否要買這些珠石來種迷岩? 剩係珠石定係珠石加泥呢? 我是新手,  ...
samme 發表於 2010-5-13 15:33

唔好客氣, 大家研究下.
種迷岩主要用疏水既泥, 好多花友鍾意用花寶三合一泥, 我自己就鍾意用珠石溝黑泥(兩樣都係花寶買).
如果你覺得其他泥夠疏水, 都可以用.
回復

samme 發表於 2010-5-13 16:01:32 |顯示全部樓層
唔好客氣, 大家研究下.
種迷岩主要用疏水既泥, 好多花友鍾意用花寶三合一泥, 我自己就鍾意用珠石溝黑泥( ...
flower 發表於 2010-5-13 15:52

清楚, 唔該晒你!
我要假期先去得花墟買野, 請你等下數天, 我怎樣約你交收呀?
回復

flower 發表於 2010-5-13 16:22:20 |顯示全部樓層
清楚, 唔該晒你!
我要假期先去得花墟買野, 請你等下數天, 我怎樣約你交收呀? ...
samme 發表於 2010-5-13 16:01

pm 傾.
回復

惡姨 發表於 2010-5-28 15:33:45 |顯示全部樓層
收到超健康側芽喇, 些些
回復

flower 發表於 2010-5-28 16:03:12 |顯示全部樓層
收到超健康側芽喇, 些些
惡姨 發表於 2010-5-28 15:33

多謝你同我交換就真, 唔駛我周圍搵呢 !
回復