末代會考 港女 Ruby 講英文扮勁

作者: 亞實 發表于 2010-4-24 19:44:34
2766 33
末代會考 港女 Ruby 講英文扮勁
http://video.online.hk/watch/19351
sammy 發表於 2010-4-24 20:16:07 |顯示全部樓層

自己都讀錯common, pronunciation, 咁common的字都唔識pronounce, 教人?
這叫「以其昏昏,使人昭昭」。
回復

oneonewe 發表於 2010-4-24 20:44:42 |顯示全部樓層
勁搞笑
回復

亞實 發表於 2010-4-24 21:53:40 |顯示全部樓層
佢連自己個名都讀錯左做WUBY =RUBY ?
回復

wendy_choy_hk 發表於 2010-4-25 18:26:59 |顯示全部樓層
佢連自己個名都讀錯左做WUBY =RUBY ?
亞實 發表於 2010-4-24 21:53

http://www.youtubehkvideo.com/2010/04/ruby.html
回復

屠子步 發表於 2010-4-25 18:51:27 |顯示全部樓層
佢唔只英文差,仲有好多賴懶音。
回復

EddieOR 發表於 2010-4-25 19:28:47 |顯示全部樓層
佢都有中文字讀錯,如「割」得定係「覺」得?
回復

比得大帝 發表於 2010-4-27 16:40:11 |顯示全部樓層
1. 哩個小姐識得講自己的發音唔係好準, 而事實上佢發音真係好唔準, 不過佢講嚟講去都係話個監考官發音唔準.  
佢自已發音唔準, 人地就要接受呀, 人地發音唔準, 佢就要求成個世界都唔好接受個監考官!!

2. 證明哩位小姐好咸濕, 一個during字, 佢可以聽成係粗口, 發音點唔正都會講到粗口出嚟啦, 其實係佢自己心斜, 個心想住先會聽到啫, 還要乘機講粗口,  真係冇佢收.
回復

亞實 發表於 2010-4-27 18:30:25 |顯示全部樓層
1. 哩個小姐識得講自己的發音唔係好準, 而事實上佢發音真係好唔準, 不過佢講嚟講去都係話個監考官發音唔準. ...
比得大帝 發表於 2010-4-27 16:40

我笑死左!!
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-27 18:44:15 |顯示全部樓層

佢都唔知自己係要入examination hall 考試,果d係監考員invigilator,唔係teacher
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-27 18:50:32 |顯示全部樓層
佢都有中文字讀錯,如「割」得定係「覺」得?
EddieOR 發表於 2010-4-25 19:28

而家中文係咪有口試架?
回復

acmc 發表於 2010-4-27 22:09:50 |顯示全部樓層
細路女一個! 有啲人早熟, 有啲人遲熟, 可能過多三幾年, 她再看這些片段會覺自己......., 因為成長會學懂更多, 又可能過多三幾十年都覺得無咩問題, 因為有些人是永遠長不大的, 又可能正是長大了成熟了, 而覺得都係無咩問題, 得啖笑姐!
回復

llaus 發表於 2010-4-28 09:02:58 |顯示全部樓層
一蟹不如一蟹囉
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-28 10:13:09 |顯示全部樓層

老實講,佢都唔係咁差,不過係囂姐,同埋而想發明星夢冇人搵就自己拍埋放上網~
回復

比得大帝 發表於 2010-4-28 11:07:25 |顯示全部樓層
老實講,佢都唔係咁差,不係囂姐,同埋而想發明星夢冇人搵就自己拍埋放上網~ ...
prodorothyhkg 發表於 2010-4-28 10:13

唔係噃, 佢d英文真係好唔掂噃
回復

p@g 發表於 2010-4-28 11:33:56 |顯示全部樓層
用英文講---> talking english??? 佢呢句都有問題...
英文係麻麻, 只不過係所謂讀快D,
扮流暢
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-28 12:00:57 |顯示全部樓層
唔係噃, 佢d英文真係好唔掂噃
比得大帝 發表於 2010-4-28 11:07

唉首領,你有冇聽/睇過陳X希入u果時d英文呀,真係非常之很羞家,新一代中五生大部份都係咁上下,不過名校果(band 1)d似乎又好點,唔係賣花贊花香,我個妹個女(F.2)個d英文交法真係好好多,寫篇信有紋有路,佢識D英文比我另一個妹個仔(會考英文D)還要多要好,不過隻衰妹成日粗心大意add12icon,打pat pat
回復

catcat33 發表於 2010-4-28 13:30:43 |顯示全部樓層
都係想出位,有人講下,或者有星探揾佢...
回復

比得大帝 發表於 2010-4-28 15:09:02 |顯示全部樓層
唉首領,你有冇聽/睇過陳X希入u果時d英文呀,真係非常之很羞家,新一代中五生大部份都係咁上下,不過名校果(ba ...
prodorothyhkg 發表於 2010-4-28 12:00

總括來說現在的F5生水準參差不齊
不過都有感 one crab is worse than one crab.
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-28 15:46:46 |顯示全部樓層
總括來說現在的F5生水準參差不齊
不過都有感 one crab is worse than one crab.
比得大帝 發表於 2010-4-28 15:09

呢個係事實add5icon
回復

12下一頁