返回列表 發新帖

請問有無只賣印度鬼椒的種子呢?

作者: hsc 發表于 2010-4-8 16:03:58
4409 36
giveupaguy 發表於 2010-4-15 09:37:30 |顯示全部樓層
回復 18# kcheng

先謝謝你了. 如你對"地獄" 及"殺手"有興趣講我知啦.
回復

giveupaguy 發表於 2010-4-15 13:41:12 |顯示全部樓層
回復 17# Oldcake

"支付寶" 其實多用於國內淘寶網 online shopping用. 只是台灣那公司也剛好有 "支付寶"戶口 . 所以我們以此交易
首先在淘寶網 開戶. 並申請埋支付寶戶口. 到時有戶口資料 (戶口人名.password等)
之後在hk. 你可向一間japanbid 公司過數(當然也在japan開戶). japanbid有 hksb 及boc 戶口. 你入好數之後再fax/upload 入數紙給japanbid. 他們會把你入的$$$轉為""網$$$" (辦工時間內.半小時過到網$$ 去你的japanbid戶口). 到時你可從japanbid戶口轉內你自己的支付寶戶口囉.

以上全部都不收費用的.只要花點時間入數吧.
回復

Oldcake 發表於 2010-4-15 20:32:43 |顯示全部樓層
Giveupaguy,

Many thanks.
回復

kcheng 發表於 2010-4-19 09:46:54 |顯示全部樓層
回復 13# giveupaguy

Hello giveupaguy , 我已收到。
因原先只是給自己買,沒有買多,所以只買了一份,人民幣10-12粒。
如OK,我份3份,即每人4燈(另一花友也想要)煩給我$4.5(連郵費)給PM我郵寄地址。
回復

kcheng 發表於 2010-4-19 09:47:58 |顯示全部樓層
回復 20# hehee2000

Hello hehee2000 , 我已收到。
因原先只是給自己買,沒有買多,所以只買了一份,人民幣10-12粒。
如OK,我份3份,即每人4燈(另一花友也想要)煩給我$4.5(連郵費)給PM我郵寄地址。
回復

kcheng 發表於 2010-4-19 09:51:59 |顯示全部樓層
回復 21# giveupaguy

其實我訂左印度鬼辣外,中有訂紅色加勒比辣椒,有興趣也可買D給你。
好似我辣過你呀
回復

hehee2000 發表於 2010-4-19 10:24:42 |顯示全部樓層
回復  hehee2000

Hello hehee2000 , 我已收到。
因原先只是給自己買,沒有買多,所以只買了一份, ...
kcheng 發表於 2010-4-19 09:47

Thanks.
回復

giveupaguy 發表於 2010-4-19 11:45:39 |顯示全部樓層
回復 26# kcheng

已pm地址給你.詳看pm內容
如可讓一點加勒比給我.實太好. 等你pm啦.
回復

giveupaguy 發表於 2010-4-22 13:47:16 |顯示全部樓層
回復 26# kcheng

I  have received yesterday, thanks a lot!!
回復

kcheng 發表於 2010-4-23 10:18:59 |顯示全部樓層
回復 29# giveupaguy

知道你已收到我寄的種子了!謝謝回覆。
如D鬼辣發芽了,話我知,因我上星期己落種子!
睇下邊個可發芽先!。。。
samwoo (1).gif
回復

giveupaguy 發表於 2010-4-23 10:21:05 |顯示全部樓層
回復 30# kcheng

好呀~
    我之前下用棉花發的地獄及殺手.都仲等緊佢地發芽..嘻..一起等待!!
回復

Ivana 發表於 2010-4-23 16:11:34 |顯示全部樓層
如果結左果,你地敢唔敢試食鬼椒?
記得上黎upload下鬼椒既生長情況
回復

下午茶 發表於 2010-4-23 21:50:38 |顯示全部樓層
祈待你地D鬼椒生生性性,快高長大,
回復

kcheng 發表於 2010-4-24 10:04:50 |顯示全部樓層
如果出到小苗一定羅出黎晒比你地睇。
我一定會食D鬼椒(如果種到既話)
哈。
回復

hehee2000 發表於 2010-5-6 22:11:23 |顯示全部樓層

鬼椒

鬼椒

kcheng ,
25/04/2010 撒鬼椒種子,共五粒
06/05/2010 一粒種子生小苗
回復

kwokdicken 發表於 2010-5-6 23:36:21 |顯示全部樓層
我聽講有隻地獄火椒
係鬼椒1/3咁辣

不過呢d咁辣椒,一般人食唔倒架?
回復

hehee2000 發表於 2010-5-7 11:57:27 |顯示全部樓層
土耳其地獄椒, 同日我都有播種, 但未有出苗。
回復