領養 : 牧羊狗 6-7 個月大(已被領養)

作者: carlo 發表于 2010-3-23 20:47:59
5383 8

牧羊狗

牧羊狗

牧羊狗 MORNING

牧羊狗 MORNING

MORNING 已經完全好番啦 ! 請幫手 FW :

我個名叫Morning~我係一隻牧羊狗~我而家6~7個月大~我好乖巧無卑氣~主人本身一家人都好錫我~不過向一個多月前E生話我有病~主人一家就開始同我保持距離啦~因為我有毛囊蟲呢個病呀~可能因為要用太多時間照顧我個病~又要睇好多$醫生所以....但係我身體無其他毛病架啦~但係我好想有個家呀~好希望有人比個溫暖的家我呀~但係唔可以再嚴棄我…遺棄我…可唔可以呀…………

http://hk.myblog.yahoo.com/carlong2002/article?mid=60762
Jesation 發表於 2010-4-27 10:23:48 |顯示全部樓層
俾人領養咗,good。add6icon
回復

carlo 發表於 2010-6-25 22:47:42 |顯示全部樓層
俾人領養咗,good。
Jesation 發表於 2010-4-27 10:23

thank you !
回復

cowcowpop 發表於 2011-4-13 10:09:44 |顯示全部樓層
我以前都養過兩隻牧羊狗
回復

carlo 發表於 2011-7-5 00:30:19 |顯示全部樓層
原來已經有一年多啦 !  好開心 , 狗狗過得好好 , 狗主都常常有告知狗狗近況 ^^  我都 UPDATE 番比各位哥哥姐姐知 ^^
回復

hugopoodle 發表於 2011-7-5 23:34:17 |顯示全部樓層
我都有一隻迷你牧羊狗
見到佢咁可愛真係無論如何都唔可以遺棄佢
知道新主人係真心愛佢真係太好喇~~
多謝你哋一班愛狗嘅人~~
回復

carlo 發表於 2011-7-24 09:07:37 |顯示全部樓層
hugopoodle 發表於 2011-7-5 23:34
我都有一隻迷你牧羊狗
見到佢咁可愛真係無論如何都唔可以遺棄佢
知道新主人係真心愛佢真係太好喇~~

多謝您 !

當日佢前主人帶佢睇獸醫 , 知佢有皮膚病就立即放低佢係 PET SHOP 唔要佢啦 !  好彩多得果度既員工 , 狗狗先好番晒 , 可以比人領養 , 而且新主人又肯照我地教佢既方法照顧狗狗 , 狗狗一直都健健康康 , ( TOUCH WOOD ) !   
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-24 13:05:13 |顯示全部樓層
狗仔係有生命嫁, 因為佢有病就離棄實在可惡, 人都會病啦, 係病既時候更加雖要別人關心嘛! 大家係養動物前真係要諗清楚自己係咪有耐性有愛心先得! 人有你有就唔要得啦!
回復

carlo 發表於 2011-7-24 18:04:59 |顯示全部樓層
jessicayip31 發表於 2011-7-24 13:05
狗仔係有生命嫁, 因為佢有病就離棄實在可惡, 人都會病啦, 係病既時候更加雖要別人關心嘛! 大家係養動物前真 ...

THANK YOU !
回復