返回列表 發新帖

Little Rick 修葉分享 (完!)

作者: kobyip 發表于 2010-3-9 14:14:28
1656 36
charles604498 發表於 2010-3-18 19:15:04 |顯示全部樓層
經已收到了,但很不高興是收到一對壞葉子。基於分享者沒有為葉片加保濕裝置,令到葉片軟化,很大機會種不到。
...
X.X 發表於 2010-3-18 18:37

係儸好似欠左你咁!語氣唔多好!
回復

X.X 發表於 2010-3-18 19:24:01 |顯示全部樓層
回復 21# charles604498

對唔著,您可能會左個意思啦。
我並沒有說她欠了我,只不過她確實是沒有加保濕裝置。
如果種得返當然好,如果種不到也沒有所謂。
回復

X.X 發表於 2010-3-18 19:26:18 |顯示全部樓層
回復 20# Tony

okay,我盡量嘗試。
回復

kobyip 發表於 2010-3-18 21:58:27 |顯示全部樓層
經已收到了,但很不高興是收到一對壞葉子。基於分享者沒有為葉片加保濕裝置,令到葉片軟化,很大機會種不到。
...

add11icon 收到你呢個消息, 我覺得好抱歉, 葉子本身一定無壞, 我係收到你盒仔先剪落黎, 一定新鮮.
保濕方便, 自省後都覺有責, 日後有很多需要改進的地方, 如果你唔介意, 我仲有Little Rick葉片, 請你重寄回郵給我好嗎?
回復

kobyip 發表於 2010-3-18 22:02:50 |顯示全部樓層
軟咗未必種唔倒架,浸返一陣水可能會硬返
但為何要分享者作出適當的賠償呢?
佢只係好心分享咋喎 ...
Tony 發表於 2010-3-18 19:01

分享修葉係一件開心事, 我可以諒解佢心情, 如果我收到的葉子變成咁, 我都會唔開心add8icon
回復

kobyip 發表於 2010-3-18 22:05:09 |顯示全部樓層
係儸好似欠左你咁!語氣唔多好!
charles604498 發表於 2010-3-18 19:15

一時間太激氣姐, 如果我收到D咁野, 我都會嬲, 明解既~add11icon
回復

X.X 發表於 2010-3-19 09:31:35 |顯示全部樓層
回復 24# kobyip

不要緊。謝謝您的分享。
回復

X.X 發表於 2010-3-19 09:32:01 |顯示全部樓層
回復 25# kobyip

多謝您的諒解。
回復

charles604498 發表於 2010-3-19 09:49:06 |顯示全部樓層
回復  charles604498

對唔著,您可能會左個意思啦。
我並沒有說她欠了我,只不過她確實是沒有加保濕裝置。 ...
X.X 發表於 2010-3-18 19:24

你PM話我用那麼多感歎號語氣也不好
對唔著那麼多感歎號我語氣也不好請您諒解
回復

惡姨 發表於 2010-3-19 11:52:38 |顯示全部樓層
...

x.x 我已收過幾次 koby 的分享, 她真的沒有用保濕, 因為佢用嘅係 Hi-fresh, 因為hi-fresh作用係預防傷口感染和速進根部發展嫁, 如果你唔鐘意可以洗左去, 唔介意可以就咁落泥, 呢支野仲唔平添, 所以我照單全收, 都好健康喎, 你試試tony 嘅方法浸浸水, 一日後就知得唔得喇, 葉子吸水後好快會變返硬嫁喇
回復

Z133Z133 發表於 2010-3-19 16:00:08 |顯示全部樓層
冇私分享都要賠??
講真,呢d野咪當大家吸取一個經驗/教訓~囉,下次再做好d
唔洗一開口就話要賠~
用左2個郵票..又唔係好多都唔夠食一串魚蛋~.
有時d野..平常心喇,花友~
回復

X.X 發表於 2010-3-19 19:09:53 |顯示全部樓層
回復 29# charles604498

算了吧。大家種花只求樂趣。
回復

X.X 發表於 2010-3-19 19:14:54 |顯示全部樓層
回復 31# Z133Z133

兩個郵票都係錢,我唔明您點解要咁大口氣。
難度您就視這2.8不是錢了嗎。
我共不是錙銖必較,但我認為您的價值觀也有一點問題。
2.8不是問題,而是買郵票也要時間,如果白白浪費了這些光陰,我也不會樂意。
只在您什樣看事情然而,花友。
回復

X.X 發表於 2010-3-19 19:17:15 |顯示全部樓層
回復 30# 惡姨

同意,咁日睇返硬左啦。多謝Koby、Tony、charles604498同惡姨。
多謝咁多花友比咁多正面的意見我。
回復

X.X 發表於 2010-3-19 19:18:09 |顯示全部樓層
回復 31# Z133Z133

我指的賠償共不是要她作出財物的賠償。
回復

charles604498 發表於 2010-3-20 20:27:49 |顯示全部樓層

X.X 發表於 2010-3-19 19:09

多謝你諒解
回復

charles604498 發表於 2010-3-20 20:28:17 |顯示全部樓層

X.X 發表於 2010-3-19 19:09

多謝你諒解
回復多左添
回復