為智利地震義賣非洲紫羅蘭 x 2 (完)

作者: sammy 發表于 2010-3-3 01:12:39
1314 16

都是分享回來種大的,相信分享者不會介意,如有介意請PM叫停。

1. Green Dragon (WaiWai) HK$40

2. Rob's Cool Fruit (lammanfung) $50

3. Ness' Satin Rose (maywong) $30

4. Happy Teen 小苗 (njchangjiang) $15@ x 2

花樣: http://hkplants.com/viewthread.php?tid=34956

5. Strawberry Fields (有花蕾) (WaiWai) $40

善款全數捐給: 香港紅十字會
捐款: 匯豐銀行「香港紅十字會」戶口號碼500-334149-009
付款方法:為了避免義賣未能完成,無法將個人已入賬的款項要求以上機構退回,只接受現金交易,在交收後,由本人集中將義賣善款入賬以上戶口,收據會登載作實。如果仍希望自行入數也可以, 不過物品不設退換的(例如不滿花色). 如果是支付現金, 三日內可以退款.

義賣規則及注意事項:
1.照片攝於2/3/2010 至 3/3/2010,但開花株會因生長情況,在交收時可能會消苞或凋謝;
2.為了讓本次的義賣順利, 義買的花友在交收後, 必須發帖確認;
3.如有任何爭議,本人有權作出最後的決定。

交收時間/地點:

星期一至五 6:15 炮台山站,  6:45 太子站, 7:00 荔景站
calbeebb 發表於 2010-3-3 08:33:12 |顯示全部樓層
happy teen 可郵寄嗎?如可以我要一份
回復

GOODluck20x 發表於 2010-3-3 09:16:57 |顯示全部樓層
Happy Teen 小苗 (njchangjiang) $15@ x 1  THX!!
回復

adakong 發表於 2010-3-3 09:43:08 |顯示全部樓層
SAMMY,
2. Rob's Cool Fruit (lammanfung) $50
3. Ness' Satin Rose (maywong) $30
星期四(4/3) 6:30PM太子可以嗎?
回復

sammy 發表於 2010-3-3 13:28:07 |顯示全部樓層
happy teen 可郵寄嗎?如可以我要一份
calbeebb 發表於 2010-3-3 08:33

唔好意思, 苗較大怕放不下, 而且郵寄的話會有風險
回復

ILoveFlower 發表於 2010-3-3 18:06:35 |顯示全部樓層
支持一下:
1. Green Dragon (WaiWai) HK$40
4. Happy Teen 小苗 (njchangjiang) $15
5. Strawberry Fields (有花蕾) (WaiWai) $40
回復

sammy 發表於 2010-3-3 21:41:05 |顯示全部樓層
因為有人希望自行過數, 為公平起見, 已更改規則, 請留意.
回復

adakong 發表於 2010-3-4 22:04:29 |顯示全部樓層
Receive with thanks!add6icon
回復

sammy 發表於 2010-3-5 21:41:42 |顯示全部樓層
版主唔好意思, adakong 決定改為自行入數, 交收時將收據畀我, 但我唔見左
回復

my-dolly 發表於 2010-3-5 21:48:58 |顯示全部樓層
是否还有 happy teen 小苗?
回復

sammy 發表於 2010-3-5 21:53:09 |顯示全部樓層
Happy Teen 小苗 (njchangjiang) $15@ x 1  THX!!
GOODluck20x 發表於 2010-3-3 09:16

GOODluck20x, 如果決定還是買的話請儘快PM我
回復

八王爺 發表於 2010-3-5 21:56:47 |顯示全部樓層
概然係義賣,籌款,我覺得 太平咯 sammy!
咁樣邊籌到多啲錢!
義賣大家都應該俾貴啲,貴過一般街買先得架!
回復

sammy 發表於 2010-3-5 22:03:35 |顯示全部樓層
概然係義賣,籌款,我覺得 太平咯 sammy!
咁樣邊籌到多啲錢!
義賣大家都應該俾貴啲,貴過一般街買先得架 ...
八王爺 發表於 2010-3-5 21:56

太貴驚滯銷呀, 上次都有D賣唔出, 自己又唔係種得好好, 大多數都只肯用市價買架咋, 賣唔出又減價又日日推咪仲肉酸
回復

adakong 發表於 2010-3-5 22:08:42 |顯示全部樓層
I tranfered $80 to Red Cross yesterday!
回復

ILoveFlower 發表於 2010-3-9 21:27:53 |顯示全部樓層
我既入數紙....
DSCN8441 [640x480].JPG
回復

maggielawkm 發表於 2010-3-9 23:45:45 |顯示全部樓層
睇遲左一陣~ 就冇LU~~~
回復

sammy 發表於 2010-4-11 00:07:29 |顯示全部樓層

敬告版主:

GOODluck20x ,曾說很忙,但至今已一個月,仍沒有聯絡我交收。Happy Teen 義賣業已取消!
是次義賣不圓滿結束。
回復