交換蘭花

作者: DAVIDYIP 發表于 2010-2-24 23:37:17
2397 9
最近分盆,多出一些原種蘭花,想同花友們交換品種:
1)Cattleya walkeriana"Jungle Queen"(中大苗)濃香
2)Oncidium lanceanum(中大苗) 淡香
3)Cattleya guatemalensis(中大苗)
每款都有幾盆,每盆都有3-4菖,有些已可開花,有興趣請PM我,謝謝﹗
(最想要Cattleya walkeriana或Cattleya nobilior,其他原生種蘭花都可以)
DAVIDYIP 發表於 2010-3-2 01:41:38 |顯示全部樓層

謝謝各位花友,已交換了一部份品種,但仍有存花可以彼此交換,
及再加一品種,有興趣可以PM我,以下是更新名單:
1)Cattleya walkeriana"Jungle Queen"(中大苗)濃香
2)Oncidium lanceanum(中大苗) 淡香
3)Cattleya guatemalensis(中大苗)
4)Cattleya luddemaniana var. semi-alba "Stanley"FCC/AOS (細、中大苗)香(新加)

每盆都有3-4菖,有些已可開花,謝謝﹗
(最想要Cattleya walkeriana或Cattleya nobilior,其他原生種蘭花,國蘭都可以)
回復

DAVIDYIP 發表於 2010-3-5 15:32:12 |顯示全部樓層

請收 PM
回復

beebeebo 發表於 2010-3-5 18:59:21 |顯示全部樓層
請收PM!~~~~
回復

dd_dd 發表於 2010-3-11 07:26:01 |顯示全部樓層
對唔住遲咗add2icon

請收 PM
回復

dd_dd 發表於 2010-4-5 23:40:16 |顯示全部樓層

唔係好人奸人堅

唔好學人信上帝影衰晒add1icon 假道學add5icon

無誠信換D就死左九成株比人又話唔想咁又話再換過

之後又比返我自己果盆比我.我話唔好我果盆太大唔想養想養細盆

佢又話換盆靚D比我之後我在網上學左急救術有D氣色咁我同佢講唔洗換
我話你遲D有株分記得我先分啦
佢又話唔好啦...........叫我換啦!    我話唔洗換....佢又話我唔換都送比人
我回心想一想要都好       我又揾佢.........佢話唔啦自己養唔換
又學人睇聖經信主都學唔到嘢[正PK]add1icon
回復

beebeebo 發表於 2010-4-7 20:24:10 |顯示全部樓層

個人意見~應該post d 相出黎比人睇吓~以免換時先知植株未如理想!add1icon
回復

dd_dd 發表於 2010-4-8 23:43:46 |顯示全部樓層

佢果株死九成

佢果株死九成
佢果株死成咁add12icon

我果株

我果株
我果株add1icon
回復

beebeebo 發表於 2010-4-9 21:28:24 |顯示全部樓層
回復 8# dd_dd
哎!我同你一樣呀!換比我果棵都系 好唔掂!我交換比佢果棵就超靚仔!
回復

dd_dd 發表於 2010-4-10 11:11:23 |顯示全部樓層
學人信主不知所謂正PK騙子add1icon
回復