我曾經之夢想~~

作者: 五倍跳 發表于 2010-1-13 23:34:16
1292 12
各位好~
小弟細個o既時候有個夢想 (其中一小個)
就係將豬籠草養到馬桶咁大, 之後將佢地當垃圾桶或屎塔使用, 造福人群~
但最後我放jo 隻千足比棵豬籠草食, 死棵就毒死jo ><"
......夢想幻滅...

最近好友 車手先生 比jo一棵 愛麗斯 我~
重拾種食人花o既興趣
依家重新上路~
希望可以養大佢地la!!!

.......(嗯, 睇緊點upload 圖)
DJ999SAI 發表於 2010-1-13 23:36:16 |顯示全部樓層
http://download.microsoft.com/do ... erPowertoySetup.exe呢個野可以resize d相 然後就可直接upload
回復

五倍跳 發表於 2010-1-13 23:40:51 |顯示全部樓層
各位好~
小弟細個o既時候有個夢想 (其中一小個)
就係將豬籠草養到馬桶咁大, 之後將佢地當垃圾桶或屎塔使用, ...
五倍跳 發表於 2010-1-13 23:34

裝置好簡陋....@@ e 家好想種埋夾...
回復

五倍跳 發表於 2010-1-13 23:45:48 |顯示全部樓層
回復 2# DJ999SAI

YEAH~ 咁正!?~ 我頭先仲係photoshop 慢慢轉~~
回復

Wild_Driver 發表於 2010-1-13 23:47:09 |顯示全部樓層
哈,你以前毒殺左棵豬,而家到你中食蟲毒啦!
回復

DJ999SAI 發表於 2010-1-13 23:48:10 |顯示全部樓層
回復  DJ999SAI

YEAH~ 咁正!?~ 我頭先仲係photoshop 慢慢轉~~
五倍跳 發表於 2010-1-13 23:45

係呀 裝完之後 所有相right click都有得揀resize
回復

Wild_Driver 發表於 2010-1-13 23:54:10 |顯示全部樓層
裝置好簡陋....@@ e 家好想種埋夾...
五倍跳 發表於 2010-1-13 23:40

你睇下呢度有冇高手可以為你打造一把絕世好夾啦,我都想要啊!!!
回復

五倍跳 發表於 2010-1-13 23:55:15 |顯示全部樓層
回復 6# DJ999SAI

多謝你ar~~等我多d upload 相 做功課la....(養得活的話@@..)
回復

Wild_Driver 發表於 2010-1-14 00:31:30 |顯示全部樓層
我都影左d相遲d一齊做功課
回復

五倍跳 發表於 2010-1-19 21:18:15 |顯示全部樓層
根據le隻螞蟻屍體上既毛菌(上方), 可以推斷出愛麗斯o既行兇時間約在3~4日之前,
而當時o既愛麗斯只有納米咁大, 又點可以獨力殺(痴)死le 隻對佢來講身型魁梧o既蟻呢?
所以我唔排除有共犯le個可能性....

而愛麗斯有充足o既照光燈住, 臉色比之前紅潤jo~
多jo 唔少水珠~ 相信佢對le 個生活環境尚算滿意...
佢右手面o既係咩草le? 雜草? 可能係愛麗斯o既好朋友
但係我又使唔使鏟除jo 佢le?

e家愛麗斯約2日半可以完整咁生一塊新葉,
我幾時先可以將佢地大量繁殖, 咩插葉咁le?
我打算整一個蟻地獄....

回復

五倍跳 發表於 2010-1-19 21:23:31 |顯示全部樓層

RE: 我曾經之夢想~~~~[2010/1/19 updated]

~~[2010/1/19 updated]
回復

五倍跳 發表於 2010-1-19 21:24:29 |顯示全部樓層
......係唔到個標題後面加個updated tim @@
回復

Wild_Driver 發表於 2010-1-19 22:41:32 |顯示全部樓層
解返個禁言, 正斗晒, 我聽講如果缺光會大快d, 唔知係真唔係
回復