跑色 Cathy's Fireworks(updated P.4)

作者: kong 發表于 2010-1-10 22:47:31
6465 63
kong 發表於 2010-1-11 10:20:08 |顯示全部樓層
I like 以前個樣 better too!
David 發表於 2010-1-11 00:00

你而家隻花有冇我呢隻咁開縞呢?
回復

kong 發表於 2010-1-11 10:22:23 |顯示全部樓層
都出返十字了,好靚呀,好想買返隻黎種下
holly 發表於 2010-1-11 03:16

我估佢會以後都開紫色花, 間中揰一兩朶十字花咁,不過我都會繼續種落去.
回復

David 發表於 2010-1-11 10:31:40 |顯示全部樓層

回復 21# kong

My Cathy's Fireworks is a bit like your version 2.
Actually, my Parisienne has the same problem (with the white bits turning to light pink...)
Cathy\'s Fireworks.jpg
回復

kong 發表於 2010-1-11 11:18:25 |顯示全部樓層
回復 23# David

葉柄綠的,還有望回歸正常!
回復

kong 發表於 2010-1-11 11:19:53 |顯示全部樓層
都出返十字了,好靚呀,好想買返隻黎種下
holly 發表於 2010-1-11 03:16

筲箕灣 leo 處有呀!
回復

holly 發表於 2010-1-11 12:19:48 |顯示全部樓層
回復 25# kong
THANKs,我都要等得閒去一次了,聽過但仲未上過去
回復

holly 發表於 2010-1-11 12:21:54 |顯示全部樓層
回復 22# kong
走色一次以後都開唔返個這色了嗎?
回復

kong 發表於 2010-1-11 12:48:25 |顯示全部樓層
回復  kong
走色一次以後都開唔返個這色了嗎?
holly 發表於 2010-1-11 12:21

好難講, 有可能減光減肥會正常,有可能殺頭繁殖出的頂芽會正常,有可能用什麼方法都無法回復正常.
回復

比得大帝 發表於 2010-1-11 14:17:51 |顯示全部樓層
十字走咗色都好難走番轉頭
如果單係中間的葉紅咗, 還有兩圈以上的葉未紅, 斬哂紅咗的葉果幾圈, 長出的新苖, 做番十字的機會都好大
回復

kong 發表於 2010-1-18 21:44:57 |顯示全部樓層
今日拍的, 花花都全開出十字了. 照片 588.jpg 照片 589.jpg
回復

karenkaren 發表於 2010-1-19 09:41:06 |顯示全部樓層
it's so beautiful~~
回復

kong 發表於 2010-1-19 16:04:12 |顯示全部樓層
好有趣, 一向以來我的十字花開成全紫我就掉, 唯獨是今次沒有, 繼續種而結果佢變翻十字花.
回復

candyafr 發表於 2010-1-19 16:07:51 |顯示全部樓層
好有趣, 一向以來我的十字花開成全紫我就掉, 唯獨是今次沒有, 繼續種而結果佢變翻十字花. ...
kong 發表於 2010-1-19 16:04

kong, 恭喜,不用再担心啦
回復

比得大帝 發表於 2010-1-19 16:10:58 |顯示全部樓層
你都幾好嘢, 種得番佢出嚟

Cathy's Firework 係一隻好易走色的 av
回復

痴蜂 發表於 2010-1-19 16:14:21 |顯示全部樓層
好難講, 有可能減光減肥會正常,有可能殺頭繁殖出的頂芽會正常,有可能用什麼方法都無法回復正常. ...
kong 發表於 2010-1-11 12:48

唉!靚野總是難以待候,我種AV習慣多肥多光谷它開多D花,恐防我果幾棵十字種種下都會变晒非洲鬼囉。
個多月前在LEO度買果棵Ness Dream Maker大左好多但都未有花苞,來不及賀年囉!
回復

kong 發表於 2010-1-19 16:27:18 |顯示全部樓層
kong, 恭喜,不用再担心啦
candyafr 發表於 2010-1-19 16:07

隨緣啦, 其實有小苗做後備了,不過就唔捨得掉左隻母株,由得佢點樣都好啦!
回復

candyafr 發表於 2010-1-19 16:29:18 |顯示全部樓層
隨緣啦, 其實有小苗做後備了,不過就唔捨得掉左隻母株,由得佢點樣都好啦! ...
kong 發表於 2010-1-19 16:27

咁又係,種開有感情.............
回復

kong 發表於 2010-1-19 16:32:10 |顯示全部樓層
你都幾好嘢, 種得番佢出嚟

Cathy's Firework 係一隻好易走色的 av
比得大帝 發表於 2010-1-19 16:10

其實我種左幾年啦,而且每次都起碼三隻,呢隻跑色只是第一次乍,所以佢唔算易跑色,carnation sprinkles,iceberg呢d就好易嘞! 開一次就跑, 皆因我家比較熱!
回復

kong 發表於 2010-1-19 16:35:59 |顯示全部樓層
唉!靚野總是難以待候,我種AV習慣多肥多光谷它開多D花,恐防我果幾棵十字種種下都會变晒非洲鬼囉。
個多月 ...
痴蜂 發表於 2010-1-19 16:14

喺呀,所以我種種下都冇心機嘞,夏天一過就跑左好多,唯有種斑葉就算啦!話時話, rob's lucky penny 好好種, 幾年黎都喺咁熱唔死又唔跑色, d 斑好靚!
回復

candyafr 發表於 2010-1-19 16:37:44 |顯示全部樓層
喺呀,所以我種種下都冇心機嘞,夏天一過就跑左好多,唯有種斑葉就算啦!話時話, rob's lucky penny 好 ...
kong 發表於 2010-1-19 16:35

我盆死咗~~~唔知係太凍定太熱
回復