09/10園子(拖鞋蘭&夏堇)

作者: Aalon 發表于 2009-12-19 17:57:41
19961 243
biru 發表於 2010-3-2 09:24:32 |顯示全部樓層
Aalon, are u ok? Get well soon ar~
回復

格子 發表於 2010-3-2 09:32:45 |顯示全部樓層
石竹同瓣草都開啦, 好清雅
Aalon 發表於 2010-3-1 20:53

Aalon  你個花園超大  仲種咗咁多種植物
回復

Aalon 發表於 2010-3-2 11:56:20 |顯示全部樓層
Aalon, 花園好有春回大地既景色啊!祝你身體健康!
vincentma 發表於 2-3-2010 08:38

唔知你身體有什麼事,希望係小病是福.
衷心祝你早日康服!
擔泥 發表於 2-3-2010 08:45

多謝兩位關心!!add6icon
病真係太辛苦啦, 幸好而家日日都可以對住d花花, 心情比住院其間好好多add6icon
回復

Aalon 發表於 2010-3-2 11:58:47 |顯示全部樓層
Aalon, are u ok? Get well soon ar~
biru 發表於 2-3-2010 09:24

THX for your concern, I am recovering...your "Wong Tai Choi" is growing well in my gardening, somedays later i will be as healthy as themadd6icon
how about the fregrant flower at yr garden?? r they grow well??
回復

biru 發表於 2010-3-2 17:15:57 |顯示全部樓層
回復 124# Aalon

你給我的種子原來是香雪球~ 生得幾好呀~ 仲有你的小苗有一棵開了花~ 等我weekend回家影相給你看看~ 呀, 仲有d黃末莉種子, 好大棵好壯~ 不過呢期潮濕多蟲害add5icon

d菜如果夠大要吃啦~ 希望你早日康複~
回復

Aalon 發表於 2010-3-2 18:57:40 |顯示全部樓層
回復  Aalon

你給我的種子原來是香雪球~ 生得幾好呀~ 仲有你的小苗有一棵開了花~ 等我weekend回家影 ...
biru 發表於 2-3-2010 17:15

期待看你的開花照add6icon
回復

Aalon 發表於 2010-3-2 19:00:35 |顯示全部樓層
粉紅大花滿天星(皂質花)開啦add6icon

評分

查看全部評分

回復

cowiebaby 發表於 2010-3-3 13:28:06 |顯示全部樓層
小心身體喔~~d花花要你照顧架^^
見到你個花園~~心情都靚晒~^^
如果好似你咁日日對住咁多靚花~真係乜煩惱都飛走晒
回復

Aalon 發表於 2010-3-3 18:41:38 |顯示全部樓層
小心身體喔~~d花花要你照顧架^^
見到你個花園~~心情都靚晒~^^
如果好似你咁日日對住咁多靚花~真係乜煩惱都 ...
cowiebaby 發表於 3-3-2010 13:28

放緊病假, 所以多左好多時間對住d花花, 我發覺要做o既園藝工作做極都唔完, 但係心裡面覺得好開心add6icon 算係因病得褔
回復

Aalon 發表於 2010-3-3 18:55:48 |顯示全部樓層
雖然今年冇乜特別草花種得出o黎, 但蘆薈出奇地第一次有花, 真係好驚喜
回復

Aalon 發表於 2010-3-3 19:01:14 |顯示全部樓層
今年種左好多鬱金香, 有好多消苞, 好在最後果粒都開得成花, 今年要再接再厲

評分

查看全部評分

回復

hohohoangel118 發表於 2010-3-3 20:24:57 |顯示全部樓層
祝你早日康復,身體健康 add14icon
你個花園好大,花花好靚 add6icon
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 08:57:52 |顯示全部樓層
祝你早日康復,身體健康
你個花園好大,花花好靚
hohohoangel118 發表於 3-3-2010 20:24

好多謝你, 多d o黎賞花啦
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 12:07:31 |顯示全部樓層
粉紅矮牽牛同非洲鳳仙花都開啦

回復

cowiebaby 發表於 2010-3-4 14:29:40 |顯示全部樓層
兩隻花既粉紅都好柔和...望落好舒服
回復

花草之家 發表於 2010-3-4 17:07:49 |顯示全部樓層
Aalon,祝你早日康復,身體健康
對住花花草草,真係心情愉快好多架
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 19:16:00 |顯示全部樓層
兩隻花既粉紅都好柔和...望落好舒服
cowiebaby 發表於 4-3-2010 14:29

多謝賞花, 粉紅的確比人好舒服o既感覺, 其實我就鍾意乜都種d, 五顏六色我就覺得最賞心悅目啦
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 19:26:56 |顯示全部樓層
Aalon,祝你早日康復,身體健康
對住花花草草,真係心情愉快好多架 ...
花草之家 發表於 4-3-2010 17:07

多謝關心,  而家放緊病假, 由朝到晚感受院子, 睇蝴蝶飛舞, 聽雀仔唱歌, 搵o下邊d植物抽嫩芽, 邊d有花苞, 邊d發芽, 邊d結果,邊d生蟲, 全部都令人心情愉快add6icon
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 19:29:06 |顯示全部樓層
春天一到, 熱情果d花越開越多add6icon
回復

Aalon 發表於 2010-3-4 19:40:59 |顯示全部樓層
醉蝶開始結果啦, 同櫻桃鼠尾草, 夏堇, 金蓮花, 紫苿莉, 非洲鳳仙花, 矮牽牛, 馬莉肋, 藍花牽牛, 翠蘆莉一樣, 都有自播能力, 都係院子常客add6icon

回復