出售葡萄風信子根球及根球清毒劑

作者: Aalon 發表于 2009-12-10 10:54:45
2800 24

球根1球$8,

球根保持乾燥放於陰涼處即可
使用排水良好的介質種植 .

根球已經低溫處理,可直接種植,若仍然唔安心可自行再冷藏

1. Arm Blue Spike 蓝穗
Arm Blue Spike.jpg
2. Armeniacum 亚美尼亚蓝壶花
3.Atlantic 亚特兰大
4. Aucheri Blue Magic 蓝摩洛哥(售罄)
Aucheri\'Blue Magic.jpg
5.Latifolium 拉特弗拉姆(售罄)
6.殺菌劑—多菌靈(用來浸泡種球)或其他植物殺菌@$2 一包(已售罄)

收入5% 捐香港園藝館作經費 .
交收方式:郵寄,需另加郵費(是乎重量)或面交
請先登記,登記後我會發pm .
請於收pm取戶口number後入數
jack872184 發表於 2009-12-10 18:58:53 |顯示全部樓層
AR~!
How about the size of these bulbs?
Thx~
回復

Aalon 發表於 2009-12-10 22:50:25 |顯示全部樓層
獨子蒜般大小
回復

jack872184 發表於 2009-12-11 20:03:13 |顯示全部樓層
That means a eclipse/extra candy container can contain it?
回復

Aalon 發表於 2009-12-11 21:16:23 |顯示全部樓層
That means a eclipse/extra candy container can contain it?
jack872184 發表於 11-12-2009 20:03

eclipse/extra candy containers are too small la, 優之良品涼果盒 will be better!
回復

kariek 發表於 2009-12-12 11:10:55 |顯示全部樓層
我想要呀,4 & 5 各5個可以嗎? (共10個)
低溫處理是指雪了多久?
回復

Aalon 發表於 2009-12-12 15:33:05 |顯示全部樓層
雪了多久我不清楚, 只知道低溫處理即係可以直接種落泥, 若仍然唔安心可自行再冷藏1個月, 咁都應該趕得切係香港未熱之前種到開花add6icon
回復

金剛 發表於 2009-12-12 16:55:34 |顯示全部樓層
1. Arm Blue SpikeX2
thanks
回復

jack872184 發表於 2009-12-13 09:30:45 |顯示全部樓層
Q1:Can a 優X良品盒  contain 1 no.2+1 no.3+1 殺菌劑—多菌靈?
Q1:Also,can I put the money in the evelope and no 入數?
If Q1+Q2 is ok,
then I want:
2. Armeniacum  3.Atlantic  殺菌劑—多菌靈x1
回復

Aalon 發表於 2009-12-13 09:45:25 |顯示全部樓層
Q1:Can a 優X良品盒  contain 1 no.2+1 no.3+1 殺菌劑—多菌靈?
Q1:Also,can I put the money in the evelo ...
jack872184 發表於 13-12-2009 09:30

Check PM to discuss the arrangement
回復

+:栗子:+ 發表於 2009-12-14 21:33:55 |顯示全部樓層
1. Arm Blue Spike x2
2. Armeniacum x2

共4球,謝謝
回復

jack872184 發表於 2009-12-18 23:09:41 |顯示全部樓層
received la,
thx~
回復

kariek 發表於 2009-12-23 10:30:36 |顯示全部樓層
dealt on Monday, thx~
回復

siu車 發表於 2009-12-28 20:51:17 |顯示全部樓層
請問仲有冇呀?我想要呀!我想每種要1個
回復

+:栗子:+ 發表於 2009-12-28 20:57:42 |顯示全部樓層
呢幾日郵局唔開,
今日收到球球了
我諗住過幾日先種
回復

Aalon 發表於 2009-12-29 09:27:36 |顯示全部樓層
呢幾日郵局唔開,
今日收到球球了
我諗住過幾日先種
+:栗子:+ 發表於 28-12-2009 20:57

快D種啦, 過年便可賞花
回復

cowiebaby 發表於 2010-1-9 13:44:21 |顯示全部樓層
我想要2同埋4~~各2球...thx~
回復

cowiebaby 發表於 2010-1-9 13:53:13 |顯示全部樓層
介質其實係咩呢?~我平用開有好多好似樹皮咁既花泥..都機疏水既..咁算唔算係呢?
回復

Aalon 發表於 2010-1-9 14:00:27 |顯示全部樓層
介質其實係咩呢?~我平用開有好多好似樹皮咁既花泥..都機疏水既..咁算唔算係呢? ...
cowiebaby 發表於 9-1-2010 13:53

加多d蛭石會好d, pls check pm
回復

12下一頁