花貓交功課(給 u915&acmc)

作者: chutou 發表于 2009-12-2 00:12:23
994 8
唔好意思呀~~~一直都未交過功課給 u915添
另外由於種極都唔靚..有很多早前買及花友分享的虫虫都屎左
真對不起

現只有u915及acmc 的小苗生還
u915 早前你給禾的花貓小苗~~~唔知點解都係生長緩慢
種左咁耐都仲未有花花出
1. K. Clytie

2. K. Amabilis

3.KHCYsJardinDeMonet

4. Kohleria Frances B 及jester 蟲蟲
雍正 發表於 2009-12-2 00:37:47 |顯示全部樓層
條莖好幼,葉同葉之間距離太大,唔多夠光喎
回復

cherrylwy 發表於 2009-12-2 00:45:15 |顯示全部樓層
曬下太陽啦!
回復

chutou 發表於 2009-12-2 11:13:59 |顯示全部樓層
噢~~~乜唔夠光??
已經放佢地起窗台喇
咁點算呀

雍正~~你給禾的噴點岩桐今早睇到軟淋淋呀
回復

雍正 發表於 2009-12-2 19:27:16 |顯示全部樓層
噢~~~乜唔夠光??
已經放佢地起窗台喇
咁點算呀

雍正~~你給禾的噴點岩桐今早睇到軟淋淋呀
chutou 發表於 2009-12-2 11:13 AM

妳係咪用d疏水d既泥,一星期淋一次水
回復

Tony 發表於 2009-12-2 19:54:28 |顯示全部樓層
U姐同acmc d貓貓好壯架~好好種
2盆大ge係同acma買ge~
盆細Dge係同U姐買ge慕內花園~
隻隻係莖都好粗
DSCN8687 (Small).JPG
DSCN8689 (Small).JPG
DSCN8590 (Small).JPG
DSCN8586 (Small).JPG
回復

chutou 發表於 2009-12-3 17:21:31 |顯示全部樓層
唔濟呀
回復

adakong 發表於 2010-2-26 16:49:31 |顯示全部樓層
唔驚, 曬多D/照燈補光, 加肥!咁就生到彭彭聲!
回復

cherrylwy 發表於 2010-2-27 01:01:32 |顯示全部樓層
放心啦,天氣回暖佢地會發圍架啦!
回復