犯罪軍團大本營 (前名: 今晚真熱鬧)

作者: oneonewe 發表于 2009-12-1 23:40:16
417223 20005
yen 發表於 2010-12-13 10:56:37 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2010-12-13 10:47
其實呢個 point 好 weak 咖,做唔做版主都可以開網站,唔通第時話你開網站唔可以做會員唔可以搞活動咩?
...

其實今次提醒咗大家,有多D選擇
回復

小白 發表於 2010-12-13 11:27:47 |顯示全部樓層
其實呢個 point 好 weak 咖,做唔做版主都可以開網站,唔通第時話你開網站唔可以做會員唔可以搞活動咩?
...

好多時做嘢都係唔使理由架啦....
回復

reellike 發表於 2010-12-13 11:40:35 |顯示全部樓層
我對這網有點感,但不幸發生此事
回復

KandT 發表於 2010-12-13 11:57:30 |顯示全部樓層
唉...就算有問題/懷疑, 點解唔可以好好溝通?  時不時倒出霸道手段, 真令人反感

和諧點、包容點, 皆大歡喜不好嗎?
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 11:59:52 |顯示全部樓層
...

其實無乜論壇可以生存多年,還能咁大眾化,眼見好多forum搞下搞下變成一小班人的party,我對管理員作風都無乜車望,只望呢樹還有新血,大家開開心吹下水傾下偈.
回復

孖吉 發表於 2010-12-13 14:23:05 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2010-12-13 11:59
其實無乜論壇可以生存多年,還能咁大眾化,眼見好多forum搞下搞下變成一小班人的party,我對管理員作風都 ...

我黎呢度吹水,對管理員有期望咖!

其實如果明白唔係每個 forum 可以成氣侯,就唔使對新 forum 咁敏感。hkplants 經營咗咁多年,自有捧場客,反之其他場要 "威協" 到佢唔係易事。除非 ... mm 自已趕客啦

我覺得個壇係有隱憂咖:mm 想要大家好似佢咁 "無私" 付出,但佢對版主沒有好的獎勵制度,mm 又經常隱形,版主可以 "無私" 到幾耐?而家好多版啲版主都隱哂形 (各自有原因啦,但係 mm 要解決嘛~),下一步要靠 花友 "無私" 的出帖來維繫嗎?沒有可能吧 ...

睇返 是是非非 果個帖我有個感覺:超版當然有佢道理,但係 list 上面的人都唔係個個唔講道理的。中間係出咗啲問題 ... 但係 應該去理o既人好似冇去理。

個壇咁大,要好多人付出,尤其是 mm。如果佢唔係積咗咁耐唔睇吓個 壇,有 版主 冇做野佢有去處理,有 版主/超版 搞起咗個 壇 佢有正面回應,團購的積習 又唔係黙許咗咁耐 (突然要改重要追索返同出警告),又如果佢出來可以排解一吓大家的分岐 ... 咁就有人唔使做咁大個 丑人,其他人唔使咁冇引。而家 mm 好似淨係識 "禁" delete 制 去解决問題,根本睇唔到個問題係自已付出唔夠~ >.<
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 14:33:18 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2010-12-13 14:23
我黎呢度吹水,對管理員有期望咖!

其實如果明白唔係每個 forum 可以成氣侯,就唔使對新 forum 咁敏感。 ...

你又講中晒point 啦~  呢個係佢個人風格. 覺唔覺呢度有d似一家之主, 好曰唔聲唔聲, 平時想佢應我地都幾難. 但失驚無神番天覆地.
我呢~ 無諗咁多喇, 過得一天開心是一天.
最唔想發生係好似discuss 或其他forum, 不定期 delete post, 又無history 可以找回, 如果自己唔備份, 真係血本無歸.

但願  11v 唔好唔開心, 也希望她在新天地攪得開心啦~~~
回復

ht333147 發表於 2010-12-13 15:06:31 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 2010-12-12 11:46
係呀
D高級管理層鍾意點就點架嘞!
不需任何理由

海上扒龍船, 岸上有人見,
當天我有份投票, 到現在還是正確的.
版主云乎哉, 只是名稱一個, 並不影響 搞活動能力吧.
相信版主也見慣世面, 戶無需介懷.
若仍未舒暢, 請飲杯奶茶如何?
回復

oneonewe 發表於 2010-12-13 21:59:06 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2010-12-13 15:06
海上扒龍船, 岸上有人見,
當天我有份投票, 到現在還是正確的.
版主云乎哉, 只是名稱一個, 並不影響 搞活 ...

一杯香濃奶茶
我又何層領會?

一杯奶茶下唔到啖氣
一餐自助餐就差不多
回復

ht333147 發表於 2010-12-13 22:25:21 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 2010-12-13 21:59
一杯香濃奶茶
我又何層領會?

自助餐? 無問題, 請給''畢值'', 等我開始儲蓄
又或整個義賣縮短儲錢時間
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 23:40:08 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 2010-12-13 21:59
一杯香濃奶茶
我又何層領會?

"自助餐"!!!
你真識食~~~
回復

貓后 發表於 2010-12-14 08:35:17 |顯示全部樓層
hi
回復

vivi 發表於 2010-12-14 09:31:41 |顯示全部樓層
早晨呀
回復

kwanyeehui 發表於 2010-12-14 09:35:19 |顯示全部樓層
貓后, vivi 早晨!
回復

vivi 發表於 2010-12-14 09:36:39 |顯示全部樓層
kwanyeehui 發表於 2010-12-14 09:35

好耐冇見啦鈞哥
回復

貓后 發表於 2010-12-14 09:39:28 |顯示全部樓層
kwanyeehui 發表於 2010-12-14 09:35

你上咗嚟我都唔知丫,鈞哥
回復

kwanyeehui 發表於 2010-12-14 09:41:22 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2010-12-13 22:25
自助餐? 無問題, 請給''畢值'', 等我開始儲蓄
又或整個義賣縮短儲錢時間

今個星期四教會家聚攪自助餐, 去灣仔皇悅酒店每位$160.-
回復

vivi 發表於 2010-12-14 09:45:13 |顯示全部樓層
kwanyeehui 發表於 2010-12-14 09:41
今個星期四教會家聚攪自助餐, 去灣仔皇悅酒店每位$160.-

嘩, 貢開心
160蚊貢抵? Dinner Buffet喎
回復

claudiatang 發表於 2010-12-14 10:21:40 |顯示全部樓層
早晨﹗各位...
回復

kwanyeehui 發表於 2010-12-14 10:49:31 |顯示全部樓層
回復 vivi 的帖子

係呀! 大家聚一聚, 混熟D.
回復