5秒鐘内反應過來的就是高手

作者: winniethepoon 發表于 2009-11-21 22:59:54
1694 11

5秒鐘内反應過來的就是高手,给你5秒啊!哈哈!
你是笨蛋嗎?你現在清醒嗎?以下有4道題目,在看完題目后立即作答,不准慢慢想!看下
你是否真的清醒~

第一题:
你正在参加赛跑,几惊辛苦, 你终于超過第二位的健兒,
你現在是第幾位?

答案:
如果你答第一,你就完全錯啦!
如果你超前原本第二的人,你便取代他的位置,即是第二,豬頭!

第二題:(不可以用多過第一题的時間, 要快!)
如果你跑呀跑, 超過最後一名, 而你現在是第幾?

答案:
如果你答尾二, 你又錯啦!
你又怎么可能超前最後嘅人,他都是最尾咯?你怎么還会在他後面?豬頭,呵呵~

第三题:(開始覺得自己有點豬頭了吧......)
数学心算题题... 不准用 筆,纸或計算器, 只可以心算......
1000 加上40 ......得未... 再加1000 ... 再加30...
再多1000... 又再加20... 现在再加多1000... 再加10...
總和是多少?馬上回答!

答案:
5000?又錯啦!
自己拿個計算器算一下,是4100 大豬頭!
你真是超笨呀......最後給你一次機會!

第五題,(英文題:)
mary‘s father has five daughters:
1. nana   2. nene  3. nini   4.nono.
what is the name of the fifth daughter?

哈哈!!!猜什麼呢猜,這么簡單的东西,mary 嘛!! 哎..........

凡是正答率不到80%的......自己給自己叫一声豬頭~~~哈哈哈
jack872184 發表於 2009-11-21 23:04:31 |顯示全部樓層
Haha~
I just got the 1+4 corr=.=
回復

比得大帝 發表於 2009-11-22 00:00:14 |顯示全部樓層
I have all five correct within 5 seconds
回復

lameric 發表於 2009-11-22 00:22:38 |顯示全部樓層
我是豬頭,因為入左黎玩呢個game。
回復

jellyfishy 發表於 2009-11-22 07:24:51 |顯示全部樓層
我是豬頭,因為入左黎玩呢個game。
lameric 發表於 2009-11-22 00:22

x2...
我無耐性, 衰左最後兩題...
回復

七蟲草 發表於 2009-11-22 09:37:53 |顯示全部樓層
我全都中曬招...全錯!!
回復

conlands 發表於 2009-11-22 17:39:53 |顯示全部樓層
唔為意錯左第一題添
回復

孖吉 發表於 2009-11-22 17:57:41 |顯示全部樓層
噢~ 可以說什麼呢? ..... 原來大家喜歡這遊戲,祝大家開心快樂
回復

winniethepoon 發表於 2009-11-22 18:02:58 |顯示全部樓層
噢~ 可以說什麼呢? ..... 原來大家喜歡這遊戲,祝大家開心快樂
marcuslee 發表於 2009-11-22 17:57

你不喜歡這遊戲 add3icon
回復

winniethepoon 發表於 2009-11-22 18:04:18 |顯示全部樓層
唔為意錯左第一題添
conlands 發表於 2009-11-22 17:39

所以咪話:睇題目一定要仔細睇清楚 loadd7icon
回復

孖吉 發表於 2009-11-22 18:07:33 |顯示全部樓層
你不喜歡這遊戲 add3icon
winniethepoon 發表於 2009-11-22 18:02

鐘意呀!鐘恴左好耐喇 add4icon
回復

winniethepoon 發表於 2009-11-22 18:23:04 |顯示全部樓層
鐘意呀!鐘恴左好耐喇 add4icon
marcuslee 發表於 2009-11-22 18:07

咁就好啦^^
一齊玩啦 add14icon
回復