團購的~Convallaria majalis rosea -- 粉紅鈴蘭

作者: 黑仔天 發表于 2009-11-18 20:08:34
3056 9
本來有個係朋友要左的..但係佢怕種唔到..比返我種=.=""

(2009-10-30)
下泥~

(2009-11-2)
發覺有一支芽軟軟地...好擔心會死...

但係等到
(2009-11-16)
軟軟地果支芽~出新芽~而且仲好硬...
睇黎應該係之前太乾攪到佢軟成咁....

cherrylwy 發表於 2009-11-19 00:11:29 |顯示全部樓層
我想問下整幾塊瓦片係到做咩架?
回復

黑仔天 發表於 2009-11-19 08:15:53 |顯示全部樓層
我想問下整幾塊瓦片係到做咩架?
cherrylwy 發表於 2009-11-19 00:11

下面仲有好多...
用黎"攝"位...怕天氣熱/暖返..太多水會整爛佢個頭
回復

modo 發表於 2009-11-19 22:40:06 |顯示全部樓層
add oil waitng for your good news
I also have some but not plant yet.
回復

bonbon1 發表於 2009-11-20 09:00:24 |顯示全部樓層
希望你可以種到有花開. 加油add7icon
回復

黑仔天 發表於 2009-11-21 23:18:49 |顯示全部樓層
add oil waitng for your good news
I also have some but not plant yet.
modo 發表於 2009-11-19 22:40

遲d再種都得...係我心急落得早o者~
希望你可以種到有花開. 加油add7icon
bonbon1 發表於 2009-11-20 09:00

今年要佢有花應該冇問題..
最大問題係keep唔keep到佢下年又再出得返芽同開花
回復

wong 發表於 2009-11-22 00:08:16 |顯示全部樓層
係香港冇個雪櫃都好難種得生.......
回復

黑仔天 發表於 2009-11-22 00:20:05 |顯示全部樓層
係香港冇個雪櫃都好難種得生.......
wong 發表於 2009-11-22 00:08

係...一到春天已經危危乎......夏天就更加唔駛講....
回復

carmen 發表於 2009-11-22 13:10:32 |顯示全部樓層
又幾高窩! 我果d出得少少芽喳!
期待新相!
回復

小Con子 發表於 2010-11-1 13:22:04 |顯示全部樓層
有無開花??add14icon
回復