返回列表 發新帖

[香港植物園] 正式開放

作者: avery 發表于 2009-10-10 21:27:13
6130 48
vivi 發表於 2009-10-13 09:29:08 |顯示全部樓層

哎呀, 不如入返正題啦
大家都係想和平共處
多個forum, 多個討論學習的的空間
我地冇咩話拖馬走嘅
園藝館都有好多友情連結, 係咪?

但係, 我是基督徒
希望大家不要隨便引用聖經經文, 及/或加上自己的解說, 以免對任何人有所影響 謝謝
回復

jellyfishy 發表於 2009-10-13 09:40:52 |顯示全部樓層
官迫民反並不等於無政府狀況
舉一個最近的官迫民反例子
http://www.hkplants.com/thread-40312-1-1.html
網主o係度
亦有做o野
但係...佢係做D咩呢?

我當然知道我有禁言權/刪帖權
我o係呢度掃垃圾時都有用呢個功 ...
oneonewe 發表於 2009-10-13 09:22

所以我在之前的帖話唔係”官迫民反”,又唔係無政府狀態.
你舉的例子,”中級園丁 同 高級園丁「忽然」唔可以用簽名檔”,睇唔到管理員做呢個動作有攻擊花友的成份如禁言刪post.我才疏學淺,了解錯意思都未定.或許搵人介定下點樣叫做"迫",等我了解多d,當學下野都好.家下無端端唔可以用簽名檔,最多令到花友質疑管理員咁做係”無心之失”,定係"別有用心"都未知.Meanwhile,我地仲可以响幾個版同時追minmin 回應,日日係咁追佢回應,但我地暫時都無人被禁言或封帖,自由言論.所以好似未去到"迫"的地步.
回復

oneonewe 發表於 2009-10-13 09:52:05 |顯示全部樓層
所以我在之前的帖話唔係”官迫民反”,又唔係無政府狀態.
你舉的例子,”中級園丁 同 高級園丁「忽然」唔可以用簽名檔”,睇唔到管理員做呢個動作有攻擊花友的成份如禁言刪post.我才疏學淺,了解錯意思都未定. ...
jellyfishy 發表於 2009-10-13 09:40

咁可能我同你對"迫"有不同o既理解啦
我只係覺得管理員對阿行等別貼心
對其他人o既訴求不聞不問
但對阿行o既反應就特別快
9月27日時阿行o既簽名檔仲o係度
而且如果要set 0
係要入後台搵番佢o既群組出o黎特別set的
至於有心定無意
就冇從得知了

日日追佢回應都好呀
之前咁多問題佢都冇回應
可以一次過回應哂
回復

jellyfishy 發表於 2009-10-13 09:56:24 |顯示全部樓層
哎呀, 不如入返正題啦
大家都係想和平共處
多個forum, 多個討論學習的的空間
我地冇咩話拖馬走嘅
園藝館都有好多友情連結, 係咪?

但係, 我是基督徒
希望大家不要隨便引用聖經經文, 及/或加上自己的解說, 以免對任何 ...
vivi 發表於 2009-10-13 09:29

好~ 我乖, 唔吹水吹到上火星喇, 第一個番入正題.
頭先數過本站的友情連結, 原來都有16個, 當中有一兩個係我申請的, 記得其中一個連結, 係收到該網站網主的pm, 他說因為minmin 數個月無覆佢, 所以想我幫手問下, 當時我好似有在管理處發帖問minmin, 都唔知等左幾耐, 佢先攪番個連結...
... 咁睇來, "又繼續等~" (王菲的歌~ 正)
回復

jellyfishy 發表於 2009-10-13 10:02:42 |顯示全部樓層
咁可能我同你對"迫"有不同o既理解啦
我只係覺得管理員對阿行等別貼心
對其他人o既訴求不聞不問
但對阿行o既反應就特別快
9月27日時阿行o既簽名檔仲o係度
而且如果要set 0
係要入後台搵番佢o既群組出o黎特別set的
...
oneonewe 發表於 2009-10-13 09:52

咁大陰謀?
哈~ 早排攪超版一事, 人地話我係超版我都未知, 淨係知自己連 login 掃垃圾都唔得~
唉... 等minmin 回應, 好似等觀世音顯靈一樣...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-10-13 10:27:19 |顯示全部樓層
哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....觀世音顯靈.....觀世音顯靈....觀世音顯靈...
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-10-13 10:44:05 |顯示全部樓層
咁早就喃嘸
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-10-13 10:46:08 |顯示全部樓層
咁大陰謀?
哈~ 早排攪超版一事, 人地話我係超版我都未知, 淨係知自己連 login 掃垃圾都唔得~
唉... 等minmin 回應, 好似等觀世音顯靈一樣...
jellyfishy 發表於 2009-10-13 10:02

呢排我斬好少出聲啦,不過都係想講一講 minmin做野真係要爽手d,香港地時間就係金錢~
回復

oneonewe 發表於 2009-10-13 11:46:22 |顯示全部樓層
哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....觀世音顯靈.....觀世音顯靈....觀世音顯靈...
虛宿寶瓶 發表於 2009-10-13 10:27

我又唸!
哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....哺嘸啊彌陀佛.....
回復