豬籠草 "派" 對 ~ 水友注意 ~~

作者: avery 發表于 2009-9-24 08:45:56
19996 405

以下呢 15 位朋友, avery 實現對你地諾言既時間到勒 ~

此為香港產, 唔怕凍唔怕熱既佗地豬 mirabilis 同 泰國產 既 維京豬 viking/globosa/sp. XXX 既交配

avery  一手一腳 交配, 播種 同 培育, 種源正確

經前後近 一年半, 現終可與大家見面

由於數量非常有限 及 此乃 我的 心血結晶, 對於我既 呢份禮物, 我有以下既要求:

1) 領取者必須承諾盡力照顧幼苗
2) 如在培育中遇上問題, 可聯絡 avery  支援
3) 須最少兩個月貼相滙報生長情況
4) 如因任何原因不能再繼續照顧幼苗 或 發現幼苗並不能健康成長, 須先聯絡 avery 再作安排 或 歸還

有資格領取者 如能接受 avery 的 "不平等條約" , 請於 兩星期 內 確認領取

Avery 再次感謝各好友一直不離不棄的信任, 支持 及 鼓勵 ~ Thanks ~  

1. Peter                               #2189 ( Accepted )
2. 寶瓶                                 #2088 ( Accepted )
3. 江江                                 #2200
4. mISS cHAN cHAN            #2087 ( Accepted )
5.  多多                                #2084 ( Accepted )
6. oneonewe                       #2086 ( Accepted )
7. maggie                            #2095 ( Accepted )
8. mycan                             #2105
9. 貓后                                 #2106 ( Accepted )
10. Exodus                          #2110 ( Accepted )
11. Don                               #2125
12. Sylvia                            #2133 ( Accepted )
13. dongmaster                  #2140
14. Banbiechan                   #2170 ( Accepted )
15. Kuno                              #2211

SIGNATURE:  ...............................................................
香港植物園 http://www.hongkongplants.com

評分

查看全部評分

BanbieChan 發表於 2009-9-24 08:58:31 |顯示全部樓層
多謝行哥~請你食日本飯吖~
回復

vivi 發表於 2009-9-24 09:07:29 |顯示全部樓層
咿, 我有份咩原來
回復

Exodus 發表於 2009-9-24 09:33:54 |顯示全部樓層
幾時拎先
回復

vivi 發表於 2009-9-24 09:35:01 |顯示全部樓層
係咪一齊去你王國開派對呀
回復

oneonewe 發表於 2009-9-24 09:38:47 |顯示全部樓層
搞次gathering囉~
回復

vivi 發表於 2009-9-24 09:41:59 |顯示全部樓層
哎呀, 未accept offer添

行行 : miss chanchan accept avery 的 "不平等條約"
回復

oneonewe 發表於 2009-9-24 09:45:08 |顯示全部樓層
哎呀, 未accept offer添

行行 : miss chanchan accept  avery 的 "不平等條約"
vivi 發表於 2009-9-24 09:41

乜你唔係對食蟲免疫 o架咩? add4icon
回復

vivi 發表於 2009-9-24 10:03:56 |顯示全部樓層
乜你唔係對食蟲免疫 o架咩? add4icon
oneonewe 發表於 2009-9-24 09:45

係咖, 係免疫咖
種一棵有所謂咖
難得有人兌現承諾
回復

oneonewe 發表於 2009-9-24 10:04:53 |顯示全部樓層
回復

比得大帝 發表於 2009-9-24 10:07:58 |顯示全部樓層
嘩, 差d走寶,
"不平等條約" ?  似係優惠政策多d喎, 一定無條件接受啦

咁我地應如何安排呢
回復

vivi 發表於 2009-9-24 10:08:07 |顯示全部樓層

oneonewe 發表於 2009-9-24 10:04

驚咩呀 sweety
回復

oneonewe 發表於 2009-9-24 10:15:37 |顯示全部樓層
驚咩呀 sweety
vivi 發表於 2009-9-24 10:08

我驚要o左行行棵心血結晶o既豬
到時....
佢個post要改title
豬籠草 "派" 錯
回復

avery 發表於 2009-9-24 10:19:10 |顯示全部樓層
如果種唔掂就俾番我

加多條 "不平等條約" 先 ~~
回復

maggielawkm 發表於 2009-9-24 10:40:40 |顯示全部樓層
accept~~ 多謝~
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-9-24 10:43:43 |顯示全部樓層
如果種唔掂就俾番我

加多條 "不平等條約" 先 ~~
avery 發表於 2009-9-24 10:19

有冇永久保用呀?add3icon 即係入完ICU有冇機接返出黎?
回復

candyafr 發表於 2009-9-24 10:45:08 |顯示全部樓層
行行,有冇後補架??
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-9-24 10:47:05 |顯示全部樓層
Accept !!  多謝痕痕!
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-9-24 10:48:34 |顯示全部樓層
最重要既野唔記得添,ACCEPT 多謝痕爺~
回復

maggielawkm 發表於 2009-9-24 11:54:15 |顯示全部樓層
我係#2095? 第二時我滙報係咪要quote 返哩個number 呀 ?
回復