杏梅送既香草 - 多謝晒 !

作者: carlo 發表于 2009-9-15 14:44:43
2158 7

杏梅送既香草 - 多謝晒 !  我一定好努架 !
緲緲 發表於 2009-9-16 09:42:55 |顯示全部樓層
係九層塔嘛?開緊花喎......
枝條樓主自己揀㗎?
回復

carlo 發表於 2009-9-16 14:13:04 |顯示全部樓層
我都唔知咩黎架 ! 不過睇花都好開心啦 !
回復

緲緲 發表於 2009-9-16 14:56:16 |顯示全部樓層
3# carlo
有冇打算向送比你嘅人確認一吓送咗咩草比你?知道係乜嘅話比較好打理啲喎。

從張相嘅角度睇,啲花似九層塔嘅花囉。
九層塔係一年生,生命短暫,開完花結埋子就可say goodbye 架喇。
回復

carlo 發表於 2009-9-17 01:20:44 |顯示全部樓層
3# carlo
有冇打算向送比你嘅人確認一吓送咗咩草比你?知道係乜嘅話比較好打理啲喎。

從張相嘅角度睇,啲花似九層塔嘅花囉。
九層塔係一年生,生命短暫,開完花結埋子就可say goodbye 架喇。 ...
緲緲 發表於 2009-9-16 14:56

thank you !

問左啦 ! 係九層塔 , 原來係咁架 ! 杏梅已經教我可以插枝再種 , THX
回復

HappyLeo 發表於 2009-9-17 01:53:13 |顯示全部樓層
thank you !

問左啦 ! 係九層塔 , 原來係咁架 ! 杏梅已經教我可以插枝再種 , THX
carlo 發表於 2009-9-17 01:20

haha^^係咁ka?~
但係佢都會謝的話點插技呢?
定係滅左其中一支的花唔比佢開花,再剪左佢插技呢?
^^haha我唔識架,估架ja^^hahahaha~
回復

carlo 發表於 2009-12-1 14:57:35 |顯示全部樓層
haha^^係咁ka?~
但係佢都會謝的話點插技呢?
定係滅左其中一支的花唔比佢開花,再剪左佢插技呢?
^^haha我唔識架,估架ja^^hahahaha~
HappyLeo 發表於 2009-9-17 01:53

我都唔知 .....因為 ....已經比我種死左啦 !
回復

chatte 發表於 2009-12-9 15:23:31 |顯示全部樓層
好似紫骨九层塔 , 我屋企嘅系九层塔, 我见过隔离屋有过一盆开嘅花有淡淡地嘅紫色, 骨都系紫色嘅 好靓咖
回復