有意在團購買特賣空鳳的請進(close)

作者: 山櫻子 發表于 2009-9-15 08:47:14
3378 17

我跟spinnet 都有意買團購的特賣空鳳,睇下夾唔夾到~網址如下:
two for one特賣空鳳

Tillandsia funckiana                  $3.00 #198T
Tillandsia ionantha 'Fuego'       $5.00 #391T
以上是本人這次團購必買,以下還在考慮中
Tillandsia Victoria(這棵比較有意欲買,我係小精靈fans)
Tillandsia schiedeana 'Major'
Tillandsia ixioides x tenuifolia
八王爺 發表於 2009-9-15 12:08:11 |顯示全部樓層
山櫻子,你同spinnet 揀好想要的品種,淨下的搵吓有無其它新手要!
回復

spinnet 發表於 2009-9-15 13:05:33 |顯示全部樓層

一套10種, 每種有2棵, 我每種只想要一棵. 不過都要睇吓其他有冇人要.
回復

doko 發表於 2009-9-15 16:32:43 |顯示全部樓層
回復

八王爺 發表於 2009-9-15 17:03:45 |顯示全部樓層
楼上個位太搞笑,那是批發網站。
這裏沒有人要買100, 200 或者 300 棵空鳳喎!

山櫻子,spinnet,你地夾份訂一套,一人一半,只係usd15.00
山櫻子 淨低唔要的都不多,考慮吓啦!
回復

doko 發表於 2009-9-15 18:32:28 |顯示全部樓層
OIC, 真係唔講唔知, 笑死人
回復

山櫻子 發表於 2009-9-16 23:22:12 |顯示全部樓層
山櫻子,spinnet,你地夾份訂一套,一人一半,只係usd15.00
山櫻子 淨低唔要的都不多,考慮吓啦! ...
八王爺 發表於 2009-9-15 17:03

我基本上真係決定買就係得果2隻~如果有人想買,又淨低下面果幾款我先會要埋...
usd15對我黎講都有d貴,我係學生黎=3=
同埋有d品種,花墟都有賣,&我都有...

所以最後冇人夾既話,或者spinnet大睇下點啦
我淨係同你夾果2款都可以,一人分一棵都可以save一半價
之後你再買你想買既品種~
回復

八王爺 發表於 2009-9-17 09:48:58 |顯示全部樓層
usd15 有十棵空鳳都話貴,咁真係好難做。
而且仲未計檢疫證同空運費。這兩樣都要同兩棵花價差不多。
山櫻子真係冧真啲,如果真係負擔唔起,唔好勉強。
香港花卉展,有時都有空鳳賣,你去執平嘢喇!
回復

avery 發表於 2009-9-17 10:05:39 |顯示全部樓層
香港花卉展,有時都有空鳳賣,你去執平嘢喇! ...
八王爺 發表於 2009-9-17 09:48

唔好勉強唔好勉強 ~~
回復

山櫻子 發表於 2009-9-18 19:39:21 |顯示全部樓層
香港花卉展,有時都有空鳳賣,你去執平嘢喇! ...
八王爺 發表於 2009-9-17 09:48

嗯嗯~usd15,夠我買多2棵ionantha了...
我都有去花卉展
品種不是很多呢~而且我主要收集ionantha.,唔係成日都睇得岩
回復

山櫻子 發表於 2009-9-21 21:57:56 |顯示全部樓層
如果冇人進的...我買
Tillandsia funckiana                  $3.00 #198T
Tillandsia ionantha 'Fuego'       $5.00 #391T
如果spinnet大有意夾可留言~

我會將我要購買清單打過去團購帖~
回復

lameric 發表於 2009-10-14 07:43:50 |顯示全部樓層
如果冇人進的...我買
如果spinnet大有意夾可留言~

我會將我要購買清單打過去團購帖~ ...
山櫻子 發表於 2009-9-21 21:57

Spinnet 要一套,
山櫻子要:
我有興趣要:
Tillandsia ixioides x tenuifolia $4.00 #2741T
Tillandsia neglecta $4.00 #272T
Tillandsia tricolor v. tricolor $3.00 #331T
Tillandsia pruinosa $4.00 #284T

咁剩番嘅仲有冇人要呢?

回復

八王爺 發表於 2009-10-14 08:53:30 |顯示全部樓層
ericlam, 你同 山櫻子 揀晒啲好嘢,淨底邊個要? 只係差4棵,你地兩個人平分仲好。
回復

lameric 發表於 2009-10-14 16:00:49 |顯示全部樓層
ericlam, 你同 山櫻子 揀晒啲好嘢,淨底邊個要? 只係差4棵,你地兩個人平分仲好。
八王爺 發表於 2009-10-14 08:53

咁牙...山櫻子你揀多兩件,其餘兩件我要埋佢...Spinnet 個 order 係咪同我哋夾架?
回復

八王爺 發表於 2009-10-14 17:27:42 |顯示全部樓層
唔係, spinnet 已經自己要咗一套。

今晚 mid-night 之前 ericlam 好落 order 喇,明天我就截數。
回復

lameric 發表於 2009-10-14 18:00:12 |顯示全部樓層
””乜唔係Spinnet 嗰套佢要十件,另外十件由山櫻子同我分咗佢咩?””...sorry 呀咁遲先嚟搞..咁冇計喇(我夾唔掂)..山櫻子你繼續啦..打攪晒..
回復

山櫻子 發表於 2009-10-17 01:31:24 |顯示全部樓層
sorry呀~之前好多mid term都冇上黎搞~
(我係咪應該早d close帖...搞到lameric兄誤會,真係唔好意思~
回復

lameric 發表於 2009-10-17 05:32:28 |顯示全部樓層
唔緊要...係我反應太慢姐!!
回復