我既比熊 圓圓 2 歲生日啦 !

作者: carlo 發表于 2009-9-12 05:16:47
3069 24
carlo 發表於 2009-9-16 04:12:32 |顯示全部樓層
carlo ~ 今次係咪你老公影架 ??
avery 發表於 2009-9-15 23:16

唔你呀 , 我影架 !   真係好差啊 ?
回復

avery 發表於 2009-9-16 07:59:17 |顯示全部樓層
唔你呀 , 我影架 !   真係好差啊 ?
carlo 發表於 2009-9-16 04:12

對焦仲係有D 問題咁噃 ..

户外游水果D 相好D ~~
回復

carlo 發表於 2009-9-16 14:20:22 |顯示全部樓層
對焦仲係有D 問題咁噃 ..

户外游水果D 相好D ~~
avery 發表於 2009-9-16 07:59

我都知呀 ! 都唔知回解會咁 , 已經用單點 , 但係都怪怪地 !  我會努力再練習多 D 架啦 !     

多謝 ! 其實係好大張相 CORP 出黎架咋 !   可惜仲未識點追住狗狗影唔矇 , 推高 ISO NOISE 又多 , 光圈已經開盡 ,  用無限遠 ,   可以點做改善呢 ?  請指教
回復

avery 發表於 2009-9-16 14:47:26 |顯示全部樓層
你好似係影淺景深相, 除非好暗, 否則冇需要推高 ISO 吖 ~ 開大光圈景深自然淺, 失焦機會自然大, 反而收細DD光圈安全 D, 或者正路D 你應該操熟個 AF
回復

carlo 發表於 2009-9-17 01:26:12 |顯示全部樓層
你好似係影淺景深相, 除非好暗, 否則冇需要推高 ISO 吖 ~ 開大光圈景深自然淺, 失焦機會自然大, 反而收細DD光圈安全 D, 或者正路D 你應該操熟個 AF
avery 發表於 2009-9-16 14:47

我就係鍾意淺景深呀 !   因為可以突出主體 ,  而家岩岩我老公整緊個 AF 微調 , 但係我就唔明 .........

當時 已經 6 點幾 , 都暗 , 用 ISO  100 影唔到 ~ 可能我手震都唔定啦

THANK YOU !
回復