今個夏天傷亡慘重

作者: alexander 發表于 2009-9-11 14:55:07
9578 86
今個夏天傷亡慘重, c左好多隻
c左仲要冇種add5icon :
Pink Sensation
Smitten Kitten
Little Rick
GemCraft Pink Pearl
Cool Mint

c左好彩仲有種add14icon :
Sunrays Trail
Cathy's Fireworks
Blueberry Mint

插葉c左有:
Rob's Chilly Willy
San Mateo Blues
Gloden Eye
Rob’s Dandy Lion

唔知各位花友點呢~
peggykyw 發表於 2009-9-11 15:20:14 |顯示全部樓層
我將佢地搬左番公司避暑, 所以....
回復

cmkl1219 發表於 2009-9-11 15:28:43 |顯示全部樓層
我本來都係種喺公司既~~所以無事!!!!
回復

alexander 發表於 2009-9-11 15:55:19 |顯示全部樓層
公司本身已經種緊4-50盤, 再攞返去...唔得啦
回復

gege188 發表於 2009-9-11 16:51:21 |顯示全部樓層
因為要係屋企種多肉既關係,d av返曬公司~
d花仲要長開長有...

420你要唔要葉呀???
回復

lovecat28 發表於 2009-9-11 17:16:25 |顯示全部樓層
我種係公司可以避暑.....
回復

alexander 發表於 2009-9-11 18:21:43 |顯示全部樓層
因為要係屋企種多肉既關係,d av返曬公司~
d花仲要長開長有...

420你要唔要葉呀???
gege188 發表於 2009-9-11 16:51

多謝你先,唔要啦 ~我好似有隻差唔多樣,養住先依家屋企都冇位啦~
回復

cmkl1219 發表於 2009-9-11 18:45:27 |顯示全部樓層
多謝你先,唔要啦 ~我好似有隻差唔多樣,養住先依家屋企都冇位啦~
alexander 發表於 2009-9-11 18:21

咁我有d無名av開緊花既~你又有無興趣呢???
仲有A3啦, PEPPERMINT GIRL啦. 你要唔要呢???
回復

nwss54510 發表於 2009-9-11 19:44:15 |顯示全部樓層
GemCraft Pink Pearl 我都c左丫>"<~
重c左好幾盆@@"
還好之前有比葉片人, 看來等天氣好d就可以重種佢啦~
回復

maggielawkm 發表於 2009-9-11 21:36:18 |顯示全部樓層
我死左5盤~~
133, 285, 137, 429, LITTLE RICK
回復

peggykyw 發表於 2009-9-11 21:36:24 |顯示全部樓層

無論種AV, 花貓, 迷岩亦或其種他花, 一種就不可收拾架啦, 這是愛花之人的通病
回復

sammy 發表於 2009-9-11 21:47:18 |顯示全部樓層
AV就黎變一年生植物
回復

蕙蕙 發表於 2009-9-11 21:48:47 |顯示全部樓層
呢兩個月開始種AV, 買左6盆, 其中A20 因為抓盆, 而家c緊……其他有d lum都謝哂
回復

卓男媽 發表於 2009-9-11 23:22:39 |顯示全部樓層
我都死左5, 6盤, 其他未死果d就生晒米仔葉, 都唔知點攪好, 唯有以靜制動,除左淋水就唔郁佢地, 希望快 d 捱過個夏天
回復

alexander 發表於 2009-9-11 23:46:45 |顯示全部樓層
咁我有d無名av開緊花既~你又有無興趣呢???
仲有A3啦, PEPPERMINT GIRL啦. 你要唔要呢???
cmkl1219 發表於 2009-9-11 18:45

多謝add2icon  , A3同Peppermint girl 我有luadd4icon

...好似暫時都仲係我最傷, 仲有幾隻仲頂緊可能涯唔住啦~ 一棵種左幾年的無名今年都變曬樣add2icon
回復

Workingbee 發表於 2009-9-11 23:56:00 |顯示全部樓層
今個夏天我C左超過10盤, 今日仲C埋Rob's Lucky Penny , Rob's Lucky Charm
依家成屋都係吉盤
回復

joant 發表於 2009-9-11 23:58:22 |顯示全部樓層
我本身有6盆av, e+得番兩盆~
回復

momoko1128 發表於 2009-9-12 00:25:57 |顯示全部樓層
多謝add2icon  , A3同Peppermint girl 我有luadd4icon

...好似暫時都仲係我最傷, 仲有幾隻仲頂緊可能涯唔住啦~ 一棵種左幾年的無名今年都變曬樣add2icon
alexander 發表於 2009-9-11 23:46

你未算傷, 剩係AV , 我死左廿盆以上, 迷岩 8盆左右, 花貓 5盆..我呢D傷到入心入肺 add2icon
回復

jellyfishy 發表於 2009-9-12 00:31:40 |顯示全部樓層

無論種AV, 花貓, 迷岩亦或其種他花, 一種就不可收拾架啦, 這是愛花之人的通病
peggykyw 發表於 2009-9-11 21:36

無喇, 家種av 幾年, 年年都死, 但今年真的死得特別嚴重, 公司的一盆都無事... 唉... 算喇, 決定放棄家種av 喇.
回復

jo_jo 發表於 2009-9-12 00:56:59 |顯示全部樓層
有冇試過喺屋企用 timer set 風扇?植料轉用九成珍珠岩 + 一成泥炭土應有助疏水
回復

12345下一頁