各式各樣的大魚 ( 包括近日俾人圍剿既福鱷)

作者: avery 發表于 2009-9-5 13:42:30
1794 8
孖吉 發表於 2009-9-5 13:50:17 |顯示全部樓層
如果你 5 月貼出來,我肯定今年暑假唔落水 ... 好恐佈呀 add2icon
回復

avery 發表於 2009-9-5 13:59:54 |顯示全部樓層
我鍾意翻車魚 ~

回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-5 14:02:09 |顯示全部樓層

嘩, 我鐘意睇大魚架
好耐好耐之前係金魚街已經見過有得賣福鱷, 但係無寫條魚叫咩名,
我仲叫佢做長咀魚, 每次經過都想買,  又驚會咬我d金魚, 每一次都放棄無買,
依家好慶幸當初無買, 因為我鍾意伸手落魚缸抹玻璃
回復

孖吉 發表於 2009-9-5 14:15:30 |顯示全部樓層
我鍾意翻車魚 ~

avery 發表於 2009-9-5 13:59

係呀,我都鐘意呢張,以前唔知佢可以咁大,咁型,好似太空飛船咁
回復

claudiatang 發表於 2009-9-5 18:42:06 |顯示全部樓層
買了又亂丟的人最缺德。事前不會想一想。剛才新聞見到的人捉魚的手法.......
回復

Ulrica 發表於 2009-9-5 19:37:41 |顯示全部樓層
買了又亂丟的人最缺德。事前不會想一想。剛才新聞見到的人捉魚的手法.......
claudiatang 發表於 2009-9-5 18:42

d人以為自己做左'放生'就可以為自己積福, 亂來一通, 不如捐錢啦!
回復

EddieOR 發表於 2009-9-5 23:02:35 |顯示全部樓層
本物諗住 d 人點可以放生鱷魚,睇返電視新聞,原來成條魚咁
仲諗住佢地點帶咁大班鱷魚去放生
回復

阿晴 發表於 2009-9-8 02:23:32 |顯示全部樓層

3# avery

唔好意思插個嘴, ^///^
諗起之前睇<千奇百趣>, 有集講:大分縣ge佐伯市有個臨海ge游泳池, 每到1~6月d人就會捉d翻車魚落個泳池做研究檢查, 佢地個嘴郁郁下, 呆呆笨笨咁, 成群好游閒咁緩慢游動, 仲識貶眼, 個樣勁趣怪~

http://mytv.tvb.com/variety/neighborhoodtreasures/7682#page-1
回復