微波爐一問

作者: purplecoke 發表于 2009-8-31 17:18:23
2039 7
因微波爐壞了, 想換一個有"燒烤功能的微波爐", 又想平平地, 有冇朋友仔用過----->惠X浦 & 豐X牌, 請比D意見! THX!!!  
corina 發表於 2009-8-31 17:44:22 |顯示全部樓層

我有用惠X浦有"燒烤功能的微波爐", 我只是用過來"hon"麵包,勉強ok.如果要燒烤,就唔知la.add5icon
回復

比得大帝 發表於 2009-8-31 21:34:43 |顯示全部樓層
燒烤功能的微波爐並不普及因為效果不好, 做不到理想的燒烤功能

都係分開兩個好d
回復

fianfumy 發表於 2009-9-1 00:20:29 |顯示全部樓層
燒烤功能的微波爐並不普及因為效果不好, 做不到理想的燒烤功能

都係分開兩個好d
Peter 發表於 2009-8-31 21:34

認同呀  , 原理都唔同 ,  而且微波爐的燒烤功能 , 焗出來一點都不像的 !
回復

LLGG 發表於 2009-9-1 10:09:37 |顯示全部樓層
因微波爐壞了, 想換一個有"燒烤功能的微波爐", 又想平平地, 有冇朋友仔用過----->惠X浦 & 豐X牌, 請比D意見! THX!!!  
purplecoke 發表於 2009-8-31 17:18

我自己用緊panasonic既微波爐, 當初又係貪佢有燒烤功能就買個貴d既, 但用過1次之後就無再用過嚟燒烤, 出嚟既效果都ok, 但始終個爐內籠比較細, 用起上嚟無咁方便. (一般叮野就無問題)
如果真係想焗吓野, 都係分開買焗爐同微波爐好d.
回復

八王爺 發表於 2009-9-1 12:52:45 |顯示全部樓層
不如用光波爐!
回復

fianfumy 發表於 2009-9-2 00:38:28 |顯示全部樓層
不如用光波爐!
八王爺 發表於 2009-9-1 12:52

光波焗嘢都好好喎 , 去年我新居入伙 , 朋友送了一個光波爐給我 , 但我嫌太大又阻地方比我的老友 , 我到老友家玩部光波焗 , 焗出來都好靚呀 !
回復

purplecoke 發表於 2009-9-2 11:08:27 |顯示全部樓層
7# fianfumy
好多謝大家的意見! Thx!!
回復