返回列表 發新帖

你對新版開心農場的意見

作者: 比得大帝 發表于 2009-8-24 16:54:54
3413 32
larry8710 發表於 2009-8-27 22:06:51 |顯示全部樓層

總之一句 新不如舊
回復

claudiatang 發表於 2009-8-28 11:04:05 |顯示全部樓層
我也想養魚,你邀請我啦!
八王爺 發表於 2009-8-27 17:40

王爺的高姓大名﹗請pm我丫
回復

inthesky 發表於 2009-8-30 20:15:40 |顯示全部樓層
我想問, 我留意到一些事, 為何我不論係農場, 以及個寶貝, 我都係見唔到D我ADD左的好友係我的游戲LIST裡面的?? 但係好友的BLOG, 係清楚見到佢有玩田或者係玩寶貝, 但都見不到? 我己經按左刷新個制, 都無用既?

想問其他的網友, 有無咁的情況出現呀? 及有咩方法先至出到番個D好友? 知道教說我知道丫^^

及覺得之前個個好D, 最多睇到幾時小葉, 大業, 成熟, 幾多季, 又可以放草放虫, 及個好友名單
如上面講, ADD 左好友都無係LIST出現, 個次序又亂的, 係用錢來排丫, 用個經驗排丫, 定用其他而排呢??
回復

比得大帝 發表於 2009-8-30 21:16:05 |顯示全部樓層
新舊版都出現我見到你, 你見唔到我的情況

有時用另一部電腦上網就可以搞掂
回復

claudiatang 發表於 2009-9-3 17:09:49 |顯示全部樓層
唉,這個新版農場問題多的是。棵農作物明明成熟了,敢死顯示出零。最氣人的是不讓你收成。無論CLICK幾多次棵野都原封不動。而別人正在偷了。
回復

貓后 發表於 2009-9-3 19:44:08 |顯示全部樓層
而家我都入唔到丫,白畫面,而且當你施肥后個時間會加多你2分鐘
回復

Claraslm 發表於 2009-9-4 13:25:59 |顯示全部樓層
我都係, D花和生果未熟己給朋友偷咗, 重要收成時出現成果是零, 要出返去主頁再返過農場先可以收成
回復

claudiatang 發表於 2009-9-4 14:03:00 |顯示全部樓層
我都係, D花和生果未熟己給朋友偷咗, 重要收成時出現成果是零, 要出返去主頁再返過農場先可以收成
Claraslm 發表於 2009-9-4 13:25

我都碰到這問題。轉來轉去,d水果都給偷光了。
我希望好友們不要偷花。因為收成最多兩朵。一偷....就剩下一朵。水果就不同,幾十個。一次偷一個也不會太傷。
雖然我不會再種花。純粹提議而已。別見怪add4icon
回復

比得大帝 發表於 2009-9-9 09:43:14 |顯示全部樓層
舊版有說離開花時間多久, 離結果時間多久...........等
新版只顯示時間, 不知是甚麼時間
回復

比得大帝 發表於 2009-9-9 09:57:33 |顯示全部樓層
新版又沒有顯示植物的健康狀態
回復

claudiatang 發表於 2009-9-9 11:33:16 |顯示全部樓層
新版又沒有顯示植物的健康狀態
Peter 發表於 2009-9-9 09:57

首領,你代表農友們向上頭反映,恢復舊版啦。越弄越糟.................
回復

kwanyeehui 發表於 2009-9-10 18:42:32 |顯示全部樓層
今天終於開左個農場, 又買左玫瑰花種子但唔識點播種, 玩過的請指點一下.
我在開心網玩的農場, 牧場簡單得多. 種到收成時可以賣出賺錢又可以唔賣存放入屋內欣賞或送給朋友. 網址 : http://www.kaixin001.com
回復

阿晴 發表於 2009-9-12 13:01:05 |顯示全部樓層

最近先開, 唔好玩....... 好悶.......... 玩種真菜或者以前ge牧場物語仲好玩過佢........ = 0 =〣
回復