返回列表 發新帖

莉薩姐&超迷&西班牙之挑逗。

作者: markc 發表于 2007-11-28 14:29:52
2914 43
ayclui 發表於 2007-11-29 20:53:26 |顯示全部樓層
唔好俾甘大壓力我啊 <--------  呵呵, 唔怕唔怕, 問吓
回復

connie925 發表於 2007-11-29 23:04:13 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-11-28 14:48 發表

Lisa同Spanish Flirt都好正呀, 可惜你身在星加坡, 唔係一定找你交流一下

Hi Markc,
原來你住星架坡呀,我个妹都係住星架坡,所以你種嘅植物係適合熱帶地方,不須好似AV要嘆泠氣,對嗎?係錦的話,我可以叫她學吓種。
回復

markc 發表於 2007-11-30 02:57:24 |顯示全部樓層
原帖由 connie925 於 2007-11-29 23:04 發表

Hi Markc,
原來你住星架坡呀,我个妹都係住星架坡,所以你種嘅植物係適合熱帶地方,不須好似AV要嘆泠氣,對嗎?係錦的話,我可以叫她學吓種。

Connie你好。其實我種苦苣苔類比較多。試過150種左右。但是剩下多少。。。不知道。我想不會超過3分1掛。新加坡市區和靠北面的農業區平均溫度差很遠的。我家地區比較荒涼。所以有一些怕熱的植物都還能成長。好像薰衣草,皮草,堇,迷迭香等等。可是因為種室內。所以陽光不足。

AV 24x7 冷氣當然好。可是在比較熱的幾個月,只要晚上有冷氣,一般AV都能挨過去。到了9-3月就能猛長了。現在也在試種酢漿草。三角型葉的都能開花了。這禮拜六,應該能拍你頭像上的那棵了。

回復

lolo 發表於 2007-11-30 11:43:39 |顯示全部樓層
原帖由 markc 於 2007-11-30 02:57 發表

Connie你好。其實我種苦苣苔類比較多。試過150種左右。但是剩下多少。。。不知道。我想不會超過3分1掛。新加坡市區和靠北面的農業區平均溫度差很遠的。我家地區比較荒涼。所以有一些怕熱的植物都還能成長。好像薰衣 ...

這的酢醬草毒也在漫延  
回復