Sinning Mother Of Pearl 開花啦!

作者: tongtony 發表于 2009-8-2 21:03:35
1565 9
去年得(LingLing)豆丁媽分享給我的Sinning Mother Of Pearl 苗子,今天有開花啦!
白白的花兒好清新,好可愛喲.全因豆丁媽的賜予,感謝豆丁媽的分享再一次!
Sinning Mother Of Pearl
helenmok 發表於 2009-8-2 21:48:24 |顯示全部樓層
感覺好清新, 我都播咗豆丁媽分享的Sinn. Mother of Pearl 種子....希望下年她開得如你的漂亮!
回復

maywong918 發表於 2009-8-2 23:46:08 |顯示全部樓層

唔...................唔..........................Sinningia Mother Of Pearl唔係粉紅色既咩?跑晒色?
回復

tongtony 發表於 2009-8-5 22:20:16 |顯示全部樓層
唔...................唔..........................Sinningia Mother Of Pearl唔係粉紅色既咩?跑晒色?
maywong918 發表於 2009-8-2 23:46

跑色無所謂啦!白色也好美喲add6icon
回復

momoko1128 發表於 2009-8-6 00:05:27 |顯示全部樓層

我見到有d粉粉啵...上次豆丁媽分享俾我既種子..到依家先生左3粒苗仔出來..
唔知我幾時先可得上來post靚靚花呢 add14icon
回復

maywong918 發表於 2009-8-6 00:14:00 |顯示全部樓層
但其實我想講︰我覺得似Sinn. 'Snowbird'囉~
回復

ringring1968 發表於 2009-8-6 00:21:12 |顯示全部樓層
6# maywong918

Sinn. 'Snowbird'中間有 d 粉紅喎,,,,可能係種子出的問題
回復

maywong918 發表於 2009-8-6 00:25:07 |顯示全部樓層
6# maywong918

Sinn. 'Snowbird'中間有 d 粉紅喎,,,,可能係種子出的問題
ringring1968 發表於 2009-8-6 00:21

哇~豆丁媽,甘夜既?
我就係見中間有少少粉紅色,所以甘覺得0者~
不過講開種籽,真係走得好勁呀,原來我隻Super Pink同啊媽完全唔同樣,好鬼傷心呀~
add2icon
回復

Viovio 發表於 2009-8-6 11:43:20 |顯示全部樓層
好清純! add6icon
回復

tongtony 發表於 2009-8-7 19:18:27 |顯示全部樓層
其實種到有花開已經非常開心了.add7icon
回復