玻璃樽種超迷岩同迷岩得唔得?

作者: strawberry 發表于 2009-8-1 13:03:44
1080 7
我想問下, 如果有冷氣地方, 我將啲超迷岩同迷岩放落個玻璃樽, 然後用蓋關實佢, 係咪會生得快啲同靚啲?

momoko1128 發表於 2009-8-1 14:48:30 |顯示全部樓層
完全透唔到氣既啵..會唔會焗親呢?
膠盒可以篤d小洞..但玻璃真係有d難啵..
回復

maywong918 發表於 2009-8-1 14:56:18 |顯示全部樓層
我想問下, 如果有冷氣地方, 我將啲超迷岩同迷岩放落個玻璃樽, 然後用蓋關實佢, 係咪會生得快啲同靚啲?

http://hkplants.com ...
strawberry 發表於 2009-8-1 13:03

期實加保鮮紙會唔會好D呢?保鮮紙可以用牙籤篤几個窿,應該會好D囉~
回復

maywong918 發表於 2009-8-1 15:04:59 |顯示全部樓層
仲有,其實我俾果個盒應該都用得架?你只需將個蓋開少少就ok喇~
回復

jo_jo 發表於 2009-8-1 22:31:20 |顯示全部樓層
如果24小時有冷氣及每日開蓋換氣應該ok,或者如冇冷氣嘅時候就打開個蓋
回復

elsa 發表於 2009-8-1 23:13:26 |顯示全部樓層

http://hkplants.com ...
strawberry 發表於 2009-8-1 13:03

請問您放在玻璃樽底的是什麼東西呀??有作用的嗎?!(全屬個人好奇)
回復

strawberry 發表於 2009-8-1 23:44:51 |顯示全部樓層
多謝各位o既意見呀~
我諗都係唔好關實佢, 試下用保鮮紙, 篤幾個窿...
我見有個玻璃樽冇用, 之前用黎養孔雀魚, 而加冇養,
咪不如用黎放啲超迷岩同迷岩, 清楚又幾靚咁, 哈哈
底下嗰啲係碎竹炭粒...
回復

momoko1128 發表於 2009-8-2 17:48:04 |顯示全部樓層
碎竹炭粒 唔係除濕既咩 add3icon
迷岩要高濕啵..會唔會唔係咁岩用呢?
回復