荷包牡丹 Bleeding Heart

作者: megsnoopy 發表于 2009-7-24 16:37:03
2136 13
唔知近排花墟有冇得賣呢?或者有花友可以割愛呢?Thanks!
momoko1128 發表於 2009-7-28 17:51:39 |顯示全部樓層
觀塘好多.牛頭角地鐵站向住裕民坊行..個度有2間花鋪..都有得買..仲好平..18-28左右..
回復

DLee 發表於 2009-7-28 22:02:24 |顯示全部樓層
I want it too, but Kwun Tong is far from my home
回復

fnv234 發表於 2009-7-29 00:51:28 |顯示全部樓層
觀塘好多.牛頭角地鐵站向住裕民坊行..個度有2間花鋪..都有得買..仲好平..18-28左右..
momoko1128 發表於 2009-7-28 17:51

你講果種係點?
回復

megsnoopy 發表於 2009-7-29 01:29:28 |顯示全部樓層
momoko1128 發表於 2009-7-28 17:51

Thx...過兩日去睇睇先,唔知花舖收幾點呢?add3icon
回復

hohohoangel118 發表於 2009-8-2 23:40:31 |顯示全部樓層
megsnoopy  請問你有冇買到荷包牡丹呀 , 有的話可否 post 上黎睇吓 ,
自從係韓國旅行時發現佢就好掛住佢啦 , 佢的花好可愛 add6icon
thank you 晒
回復

megsnoopy 發表於 2009-8-3 00:15:27 |顯示全部樓層
上星期五去過...好失望...add8icon

牛頭角站(往裕民坊方向)只揾到一間花舖。問過花舖嘅人,佢哋似乎唔知荷包牡丹係乜東東...
問過附近街坊應該冇其他花舖...

不過,之前問過fun fun,秋天有機會返貨...大家到時留意下,再交換情報啦!add14icon
回復

megsnoopy 發表於 2009-8-3 00:15:30 |顯示全部樓層
上星期五去過...好失望...add8icon

牛頭角站(往裕民坊方向)只揾到一間花舖。問過花舖嘅人,佢哋似乎唔知荷包牡丹係乜東東...
問過附近街坊應該冇其他花舖...

不過,之前問過fun fun,秋天有機會返貨...大家到時留意下,再交換情報啦!add14icon
回復

hohohoangel118 發表於 2009-8-3 10:11:31 |顯示全部樓層
多謝 megsnoopy  滙報
是亞 , 到時交換情報啦
回復

landsword 發表於 2010-5-24 21:59:27 |顯示全部樓層
荷包牡丹 Bleeding Heart-有返貨?-唔知近排花墟有冇得賣呢?或者有花友可以割愛呢?Thanks!
回復

fnv234 發表於 2010-5-24 22:05:17 |顯示全部樓層
荷包牡丹 Bleeding Heart-有返貨?-唔知近排花墟有冇得賣呢?或者有花友可以割愛呢?Thanks! ...
landsword 發表於 2010-5-24 21:59

種植期過咗啦,佢怕熱
回復

Hikosen 發表於 2010-6-4 12:53:57 |顯示全部樓層
我上星期五(5/28)去問過fun fun 有無'荷包牡丹'種子, 店員話........無.....
回復

landsword 發表於 2010-9-6 12:52:40 |顯示全部樓層
2010/Sep - 荷包牡丹 Bleeding Heart-有返貨?-唔知近排花墟有冇得賣呢?或者有花友可以割愛呢?Thanks!
回復

夜魔 發表於 2010-9-6 15:30:14 |顯示全部樓層
觀塘好多.牛頭角地鐵站向住裕民坊行..個度有2間花鋪..都有得買..仲好平..18-28左右.. ...

下? 唔係好大棵架咩?  
睇 d 圖成棵樹咁
回復