香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 談天說地 講飲講食 食譜介紹(咸食)中式 日式牛肉飯

日式牛肉飯

作者: carlo 發表于 2009-7-14 01:30:52
1930 8
開飯啦 !  可能太耐無行山 , 今日 1 雙小腿伸係好酸痛 ~

今 晚 晚 餐  :

羅馬生菜 配 牛油果乳酪 ( 原味乳酪 300 G + 1 隻全熟 牛油果 )

羅馬生菜 配 牛油果 乳酪.jpg

羅馬生菜 配 牛油果 乳酪 近鏡.jpg

日式牛肉飯 ( 2 隻大洋蔥切絲 , 用油炒香 , 立即蓋上蓋焗至洋蔥透明 , 加入 日本鼓油 , 味醂 ,  水 ,  三溫糖 各一份 ) 煮至汁濃 , 加入薄牛肉片 , 滾一滾 , 熄火 , 曬入七味粉 , 即成

北海道 3.6 牛奶布甸 - 附食譜 <-------CLCIK
牛奶布甸 雜果.jpg

太軟身啦 !  一脫模就咁樣 ..... 肉酸 !

燒賣 - 影相整身份証 , 可惜 D 毛太長唔靚 , 星期 4 再影 !

茶杯貴婦狗 MYMY.jpg

引用自:http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Yc ... -/article?mid=44978

引用(0)
網誌標籤:日式牛肉飯

評分

查看全部評分

BanbieChan 發表於 2009-7-14 05:08:42 |顯示全部樓層
卡路小姐~唔該一客日式牛肉飯套餐吖~
回復

jellyfishy 發表於 2009-7-14 08:43:06 |顯示全部樓層
羅馬生菜 配 牛油果乳酪 ... 好想試下~add6icon
回復

KUNO 發表於 2009-7-14 08:53:13 |顯示全部樓層
Carlo姐姐幾時會開番間餐廳呀?
我一定舉腳支持!
回復

jellyfishy 發表於 2009-7-14 08:57:54 |顯示全部樓層
我一定舉腳支持!
KUNO 發表於 2009-7-14 08:53

佢响fb有一間...
回復

carlo 發表於 2009-7-14 13:44:17 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(21).gif卡路小姐~唔該一客日式牛肉飯套餐吖~
BanbieChan 發表於 2009-7-14 05:08

好呀 !  要唔要跟茶呀 ?
回復

carlo 發表於 2009-7-14 13:45:20 |顯示全部樓層
羅馬生菜 配 牛油果乳酪 ... 好想試下~add6icon
jellyfishy 發表於 2009-7-14 08:43

我諗無沙律汁咁肥掛 ~   我又進入 N 次減肥中 ......
回復

carlo 發表於 2009-7-14 13:46:59 |顯示全部樓層
我一定舉腳支持!
KUNO 發表於 2009-7-14 08:53

已經開左 RC 啦 !   幫襯啦 !
回復

carlo 發表於 2009-7-14 13:48:17 |顯示全部樓層
佢响fb有一間...
jellyfishy 發表於 2009-7-14 08:57

HEHE ~ 係呀 !
回復