一齊搞好紫版,請大家推薦你們心目中的版主!

作者: minmin 發表于 2009-7-3 21:41:25
7520 69
KIMHO 發表於 2009-8-7 23:52:27 |顯示全部樓層
其實可唔可能有多過1個或幾個人做版主
人手腳都有長短,可補不足
而且一個不在第二個都幫到手
上面題名的都各有長處
回復

jellyfishy 發表於 2009-9-27 01:09:17 |顯示全部樓層
好在呢度係紫版...
照計大家心儀嘅版主都不出o個六、七個人選,減埋一、兩個點都唔肯做嘅,咁四選二 (紫版、苦版) 應該好快會有結論!
虛宿寶瓶 發表於 2009-7-8 10:02

x2

我推薦希媽, 花花公子, 大旦爸(但佢好似唔肯制喎), loklok, sammy ... (好似太多...)~
希媽/旦爸/ loklok 做苦主, 公子/sammy 做av王~~
除了欣賞他們各自對苦和av都很資深外,也很友善和平, 又肯耐心熱心幫花友~~~ (耐心呢下緊要呀, 對著我呢d 傻既花友要有耐性先得~)
peter... 唔係唔好, 不過呢... , 佢成日掛住同太太拍拖番大陸和旅行, 都無乜時間親自look after 佢d av, 仲要佢做埋 av 版, 好辛苦佢喎, 係咪呀 peter 大哥~~? add12icon
回復

sammy 發表於 2009-9-27 02:20:43 |顯示全部樓層
x2

我推薦希媽, 花花公子, 大旦爸(但佢好似唔肯制喎), loklok, sammy ... (好似太多...)~
希媽/旦爸/ loklok 做苦主, 公子/sammy 做av王~~
除了欣賞他們各自對苦和av都很資深外,也很友善和平, 又肯耐心熱心幫 ...
jellyfishy 發表於 2009-9-27 01:09

AV王梗係花花公子啦! 我一棵十字都未玩過, 人地已經自己搞育種變種, 我仲照顧緊D苦BB
不過如果唔係要成日掃垃圾, 臨時版主我會肯做(一有更好人選就卸任); 衣家我見D板主最忙唔係點搞好D版而係做清道夫, 睇唔過眼

loklok 都肯咯點解仲未成事?
回復

jellyfishy 發表於 2009-9-27 08:19:12 |顯示全部樓層
其實av 咁多人流, 或許遲下攪雙版主也不出奇. sammy 做"管家", 公子做顧問. 真係perfert.
不過都要睇下 av 和 苦(迷岩之類) 分家再 review.
看番以前 george 積極做版面分類, 井然有序, 對 av 種植又專業 (專業呢個字好abstract, 但我諗唔到仲有乜好形容詞), 又肯幫花友, 佢實在用左好多心力和時間, 不知是不是這樣太多工作和壓力, 所以請辭呢?

現在若再請新紫版版主, 一下子太多工作, 壓力太大, 到時又走左去.. .. 咁就真係唔知點算喇~
回復

avery 發表於 2009-9-27 09:59:02 |顯示全部樓層
水母水母 ~ 唔知定仲以為呀 minmin 用錯左你個帳號發言添 ~~
回復

比得大帝 發表於 2009-9-27 21:32:19 |顯示全部樓層

相信我做紫版版主, 是園藝界一大笑話

雖然種咗幾年紫蘿蘭, 其實只係玩玩下, (甚麼附庸風雅), 一點沒心得, 我join香港園藝館是由佐治帶我入嚟紫版, 我只係見到紫版好一段時間沒版主, 版內的post七國咁亂, 廣告又冇人删, 有點心痛.

也好像是我一直push simon 搵番個版主, 不論以pm形式也好, 以post形式也好, 也得到各人的共鳴, 各人亦積極提意有能之士, 我知simon游說了差不多所有被提名的合適人仕, 唔知係唔係各人見george做得太好而推卻了.

我希望我的接任, 能帶出一個訊息, 只要有心為版好, 應該義不容辭, 不要比較, 也不要怕別人指指點點, 我和一個花友講過: 做得好唔好, 唔係問人地點睇, 而係問自己.

問自己, 我會話, 我做得唔夠好, 因為個人能力有限, 我對版內之值物都識唔齊, 未能做到領導作用, 極其量可以做到一個版內雜務

我希望各位見到我哩個半桶水都唔夠的也企出嚟為紫版盡一分力, 各位紫界精英, 可以不用理會別人眼光, 唔理人點諗, 伸出援手, 幫我們搞好紫版

我同simon講得好清楚, 我只係暫代版主一職, 有合適人選, 我會行落嚟的
回復

jellyfishy 發表於 2009-9-27 21:59:24 |顯示全部樓層
peter,你係我偶像啊~~ 手腳加埋時間上都100%支持你!!!努力!!! 如果你要同你太太行開下去旅行無時間睇住個場, pm我講聲得喇, 我幫到手(如掃垃圾) 都會幫.
回復

vivi 發表於 2009-9-27 22:08:00 |顯示全部樓層
支持首領
回復

比得大帝 發表於 2009-10-2 12:31:38 |顯示全部樓層

相信大家都知道, 我哩個紫版版主只屬暫時性質, 因為Simon經多番努力遊說有能之仕, 亦未能獲得支持, 我哩個唔識死的大胆答應Simon暫時頂住先, 希望大家明白我的出發點純粹為了紫版, 並無個人慾望.  希望各位有德之仕, 可以放開其他想法, 出來為我們紫版作出貢獻, 帶領我們.

請各位提名你心儀的版主, 當然如果認為自己乃合適人選, 也可以自我提名

我想借這個機會說幾句話.

近期有傳言說我有甚麼野心, 一直在謀紫版版主這個位, 對有人有這個想法, 其實我不感到驚訝, 由我去年搞"AV綱上花展", 及後在版內公開要求Simon為紫版搵番個版主, 最後更答應暫代紫版主...等, 我已想過會令人聯想到我之所作所為是在為自己"謀發展", 而事實上我並無此意, 當時有想過唔好搞咁多嘢, 費事做埋哩d吃力不討好, 惹人非議的事, 不過又想到大丈夫做事, 只要問心無愧, 何必理會別人的想法, 為了大眾利益, 個人榮恥又算得甚麼.

或者我幫那些說我對紫版版主一職有野心的朋友組織一下他們的思維, 當時大家提名版主, 也有花友提名於我, 我已即時嚴正聲名, 我唔係紫版版主人選, 堅決拒絕, 如果以為我心想做版主, 拒絕只是以退為進, 那麼我這一把是賭得很大了, 我要賭所有其他被提名的都拒絕做版主, 也要賭Simon要找我這個已開口說了不做的來當版主, 才可達到這個"以退為進"的目的; 況且我也向Simon提意了三個極有分量的重量級人馬, 如果我在謀這版主一職, 相信我不會這麼苯為自己找這麼強的對手.

客觀來說, 我工作多年, 也有些少地位, 紫版版主這個無薪無俸, 無名無利的職名, 說到我要費盡心思去謀取, 也少看了我罷.

Anyway, 我今日誠徵版主, 並非因聽到閒言閒語才作出決定, 而是在接受Simon的建議時的, 我所提出的條件.
回復

八王爺 發表於 2009-10-2 12:53:02 |顯示全部樓層
係囉! 我都 混混噩噩做咗「雨淋」版咁耐,邊有話邊個唔做得。
回復

avery 發表於 2009-10-2 13:35:56 |顯示全部樓層
我諗頂哂籠可以話 Peter 你有野心合謀團刧我個場囉 ~

謀AV版主 ??! 為自己"謀發展" ??! 邊條白痴仔諗壞腦 9 噏呀 ??!

版主只屬暫時性質 ??! 咪咁小家啦 ~ 代咩代 ?! 支持你做正式版主 ~ 將來有其他人一齊加入咪雙版主三版主囉 ~~~
回復

貓后 發表於 2009-10-2 13:37:51 |顯示全部樓層
首領加油丫
回復

比得大帝 發表於 2009-10-2 13:43:10 |顯示全部樓層
我諗頂哂籠可以話 Peter 你有野心合謀團刧我個場囉 ~

謀AV版主 ??! 為自己"謀發展" ??! 邊條白痴仔諗壞腦 9 噏呀 ??!

版主只屬暫時性質 ??! 咪咁小家啦 ~ 代咩代 ?! 支持你做正式版主 ~ 將來有其他人一齊加入 ...
avery 發表於 2009-10-2 13:35

都唔可以講小唔小家, 自己知自己事嘛, 今年都種死幾十盆AV, 我俾人笑冇所謂, 又唔係唔慣, 俾人笑我地AV版就唔好啦

不過我真係想刧你個場嫁, 最衰連個怒畸純係邊都唔知
回復

八王爺 發表於 2009-10-2 16:32:28 |顯示全部樓層
露畸唇 哩個詞夠抵死! 支持你。
回復

vivi 發表於 2009-10-2 16:53:35 |顯示全部樓層
相信大家都知道, 我哩個紫版版主只屬暫時性質, 因為Simon經多番努力遊說有能之仕, 亦未能獲得支持, 我哩個唔識死的大胆答應Simon暫時頂住先, 希望大家明白我的出發點純粹為了紫版, 並無個人慾望.  希望各位有德之仕, ...
Peter 發表於 2009-10-2 12:31
  1. 近期有傳言說我有甚麼野心, 一直在謀紫版版主這個位
複製代碼
我都唔明d人成日話d版主"謀", 謀d咩呢, 嚴得閒過頭冇野做咩, 人地肯義務為大家服務, 多謝都黎唔切啦, 謀.........
究竟話人"謀"果個想"謀"定係咩呢
如果想做版主, 可以提出吖, 大家開心見成商量囉, 係咪先, 何必令大家唔開心呢

ps. 首領, 我地劫左行行幾次啦喎add4icon
http://hkplants.com/thread-39677-17-1.html
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-10-2 17:02:27 |顯示全部樓層
首領,相信你呢個代 AV 版版主要代好一段日子啊....  我支持你!
回復

sammy 發表於 2009-10-2 17:09:07 |顯示全部樓層
沒名沒利的虛銜,恐怕只有小孩才會希罕.小事尚能扭曲如此,前版主挨了多少薏苡之謗,可思過半.
回復

比得大帝 發表於 2009-10-2 17:32:38 |顯示全部樓層
露畸唇 哩個詞夠抵死! 支持你。
八王爺 發表於 2009-10-2 16:32

你哩個重抵死, 我支持你.........唔住
回復

比得大帝 發表於 2009-10-2 17:33:47 |顯示全部樓層
ps. 首領, 我地劫左行行幾次啦喎

vivi 發表於 2009-10-2 16:53

吓, 你放甩咗我  ......!!!!
回復

vivi 發表於 2009-10-2 17:41:31 |顯示全部樓層
吓, 你放甩咗我  ......!!!!
Peter 發表於 2009-10-2 17:33

預埋你咖,  果次好趕嘛, 咪成個溫室搬左先啦,add4icon add4icon
重有2個未搬呀add4icon
回復