風水師 - 陳生

作者: wendy_choy_hk 發表于 2009-6-24 21:16:36
4148 47
alexander 發表於 2009-6-26 12:10:49 |顯示全部樓層
某 風水雜誌 說 陳不算「風水師」,反而叫「降頭師」更適合

http://fengshui-magazine.com.hk/No.119-May07/A107.htm
marcuslee 發表於 2009-6-25 15:40

之前係華X d 大廈掘出來有香味女人公仔.....的確係落降頭的手法.
回復

flower 發表於 2009-6-26 12:15:17 |顯示全部樓層
陳xx, 睇前睇後, 打死吧就, 見佢前面, 僧佢後面...........社會既敗類, 人類既渣滓......
回復

比得大帝 發表於 2009-6-26 12:17:49 |顯示全部樓層

如果被人閙一句會短一分鐘, 佢已經死咗好耐
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-26 12:19:32 |顯示全部樓層
原來挖洞是兩公婆的遊戲! 我好OUT唔識這個GAME.

sorry唔係out係冇錢玩這個game
回復

didi 發表於 2009-6-26 13:33:36 |顯示全部樓層
原來挖洞是兩公婆的遊戲! 我好OUT唔識這個GAME.

sorry唔係out係冇錢玩這個game
wendy_choy_hk 發表於 2009-6-26 12:19

咁嘅理由都講得出~
唔明點解會有咁嘅人~
為錢可以不擇手段add12icon
回復

Kiann 發表於 2009-6-26 14:02:57 |顯示全部樓層
佢對律師的提問,回答得好牽強,我相信法官一定會明察秋毫.
我地已經隱約見到狐狸在擺尾,佢最後只會詞窮,然後就會發難渣,張牙舞爪,露出佢猙獰的面目,無復佢的狗頭笑容.
成件事,我覺得小甜甜好慘,已經冇子嗣,老公又失蹤,同家翁的官司,已經心力交瘁,之後又死於cancer,死後仲要俾個衰人咁抹黑.
就算好似隻死老鼠講同佢有關係,又如何?都唔一定俾晒D遺產佢架,畢菲特都捐晒出黎,冇話留俾自己的後人啦!
回復

Pinkcat 發表於 2009-6-26 14:03:15 |顯示全部樓層
我同我老公睇新聞見佢話"挖洞是遊戲"論, 即時個口得有窿 (O嘴)

人心不足蛇吞象! 好替為丈夫安危奔波大半生的小甜甜晚節不保心酸...
回復

Kiann 發表於 2009-6-26 14:07:16 |顯示全部樓層
陳xx, 睇前睇後, 打死吧就, 見佢前面, 僧佢後面...........社會既敗類, 人類既渣滓......
flower 發表於 2009-6-26 12:15

睇埋佢前面,唔駛去大便
回復

flower 發表於 2009-6-26 15:23:39 |顯示全部樓層
睇埋佢前面,唔駛去大便
Kiann 發表於 2009-6-26 14:07

睇埋後面, 唔駛大便, 去完大便, "dan"佢塊面...............想嘔
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-26 15:39:12 |顯示全部樓層
睇埋後面, 唔駛大便, 去完大便, "dan"佢塊面...............想嘔
flower 發表於 2009-6-26 15:23

好句! 好句!
回復

軒軒 發表於 2009-6-26 15:46:41 |顯示全部樓層
而家好明顯係笑"鴨"不笑娼啦!
回復

connie925 發表於 2009-6-26 16:58:34 |顯示全部樓層
身败名裂, 妻离子散, 过街老鼠, 人人喊打
ht333147 發表於 2009-6-25 15:33

我最驚老鼠, 不過都好想追住佢打.....
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-26 22:23:52 |顯示全部樓層
每日一字: 原來公公唔係指太監. 勁
回復

fianfumy 發表於 2009-6-27 03:17:54 |顯示全部樓層
唉 ... 最慘不是小甜甜 , 最慘是她家翁 "王老先生 " , 爭家產都是因為王老先生要保住家業 , 話哂是由王老先生打光山打出來 , 唔知當年咁爭家產 , 是否與 "陳" 有關呢 ? 現在好大可能流哂富身家比外人 .

果隻 "陳 木咀" , 攪爭產前又話唔係至在D錢 , 咁唔至在又爭咩呀 ? 之前又講什麼風水遺囑 , 風乜鬼呀 ? 大英法律上 , 遺囑就遺囑啦  , 不知所謂 。
回復

fianfumy 發表於 2009-6-27 03:27:44 |顯示全部樓層
佢對律師的提問,回答得好牽強,我相信法官一定會明察秋毫.
我地已經隱約見到狐狸在擺尾,佢最後只會詞窮,然後就會發難渣,張牙舞爪,露出佢猙獰的面目,無復佢的狗頭笑容.
成件事,我覺得小甜甜好慘,已經冇子嗣,老公又失蹤 ...
Kiann 發表於 2009-6-26 14:02

唉 ..... 小甜甜慘唔慘我唔知 , 不過真係死咗都想彈番上來就真 ,  份遺產比誰都唔知 , 或者真是比到 "陳" 都好有機 ,  根據現在主要是審理 "陳"是最後一份遺囑得益人 , 除非華懋慈善基金有75%證實 給"陳"的遺囑是假的 , 所以現時陳的羸面是較高  ,  唔係又駛乜要問咁多私生活的問題 !  不過 , 話說小甜甜臨死前一日會見過中聯辦的人 , 所以當中會否有所改變就未知囉 !
回復

maplejoe 發表於 2009-6-27 06:51:00 |顯示全部樓層
好無恥的男人,對寂寞的小甜甜埋手,等佢死後還破壞佢既名譽,相信小甜甜都估唔到佢既真面目原來係咁,人心難測,錢作怪。add13icon
回復

sasa03 發表於 2009-6-27 14:06:06 |顯示全部樓層
都係一個字:錢!
錢真的是萬惡,連佢太太同親屬都是錢作怪唶!!
回復

kslee 發表於 2009-6-27 16:47:06 |顯示全部樓層
唯望天地真有正氣!同集全城既念力、望淫棍窿早日 pk 加 官非纏身。
無論結果點,佢個老婆都應該同佢離婚,先分佢一半身家。

快d PK...快d PK...快d PK...快d PK...~快d PK...快d PK...快d PK...~快d PK...快d PK...快d PK...
快d PK...快d PK...快d PK...快d PK...~快d PK...快d PK...快d PK...~快d PK...快d PK...快d PK...
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-8 01:45:26 |顯示全部樓層
佢太愛我,所以將d錢俾晒我 monkey (45).gif
回復

孖吉 發表於 2009-7-8 01:50:44 |顯示全部樓層
佢太愛我,所以將d錢俾晒我136328
hellokitty_971 發表於 2009-7-8 01:45

佢死左之後,我先覺得佢俾我 d 愛唔夠 ... 佢 d 愛全部都係屬於我o既!!!
回復