發場十字花巡禮

作者: 毛毛波波 發表于 2009-6-24 01:01:04
1650 15
發場真的多了很多十字花,大家都有福啦!

這是我的戰利品,呵呵!!

P1000548 (Small).JPG
P1000549 (Small).JPG
P1000550 (Small).JPG
P1000551 (Small).JPG
P1000552 (Small).JPG
P1000553 (Small).JPG
P1000554 (Small).JPG
P1000555 (Small).JPG
P1000556 (Small).JPG
P1000557 (Small).JPG
P1000558 (Small).JPG
P1000559 (Small).JPG
P1000560 (Small).JPG
P1000562 (Small).JPG
P1000563 (Small).JPG
P1000564 (Small).JPG
P1000569 (Small).JPG

cmkl1219 發表於 2009-6-24 01:07:34 |顯示全部樓層
嘩~~~睇到流晒口水啵!!!!
回復

keung 發表於 2009-6-24 09:13:41 |顯示全部樓層
發叔啲十字真係好吸引
回復

Vinia 發表於 2009-6-24 09:17:41 |顯示全部樓層
好想再去掃貨啊
回復

Walter 發表於 2009-6-24 12:50:55 |顯示全部樓層
P1000563 (Small).JPG
可否告知係什麼花,好鍾意綠色花邊
回復

didi 發表於 2009-6-24 13:22:52 |顯示全部樓層
最鍾意尾3個棵噴點十字~
超靚add6icon
回復

Chinese 發表於 2009-6-24 17:41:23 |顯示全部樓層
我係Google Map 揾吾到發叔個場的位置,有冇花友有正確位置或由港島去的行車路線?
Thanks!
回復

lillian02 發表於 2009-6-24 18:18:37 |顯示全部樓層
Carnation Sprinklesadd6icon
回復

雍正 發表於 2009-6-24 19:57:08 |顯示全部樓層
我係Google Map 揾吾到發叔個場的位置,有冇花友有正確位置或由港島去的行車路線?
Thanks!
Chinese 發表於 2009-6-24 05:41 PM

自己扒吓文先啦!你身為初登記花友應該去新手區睇左先
回復

wing65 發表於 2009-6-24 20:40:15 |顯示全部樓層
我又好中意Carnation Sprinkles
回復

Chinese 發表於 2009-6-24 21:11:02 |顯示全部樓層
9# 雍正

我扒咗几個星期舊文啦,知道個地址及點坐車去,但係好似冇人提過點揸車去,可能我未夠努力啦。請多多指教!
回復

雍正 發表於 2009-6-24 22:00:28 |顯示全部樓層
9# 雍正

我扒咗几個星期舊文啦,知道個地址及點坐車去,但係好似冇人提過點揸車去,可能我未夠努力啦。請多多指教!
Chinese 發表於 2009-6-24 09:11 PM

通常揸車既人都應該有本地圖王傍身,睇地圖唔得咩
不過你識揸車去粉嶺火車站既話就好易去架啫
係粉嶺火車站出迴旋處,向和合石方向一直向前行
當見到燈位附近既油站後,直駛過對面安樂街
之後沿途就會見到入東閣圍既指示牌架啦
回復

maplejoe 發表於 2009-6-24 22:12:38 |顯示全部樓層
11# Chinese
不如你去之前先打個電話俾發叔,當就黎入到去既時候,再俾電話發叔,發叔好好人架,上次佢係附近等我地,然後再上我地車帶路。你可以試下。
回復

Chinese 發表於 2009-6-24 23:13:40 |顯示全部樓層
多謝哂各位花友的指引。我是港島人,一過海就迷路,更何况係新界
但爬完D文,中毒太深。所以才打算去冒險(迷路)。
回復

PINK 發表於 2009-6-25 22:11:34 |顯示全部樓層
最鍾意尾3個棵噴點十字~
超靚add6icon
didi 發表於 2009-6-24 13:22

me 2, 唔知幾錢呢?
回復

雍正 發表於 2009-6-25 23:23:18 |顯示全部樓層
me 2, 唔知幾錢呢?
PINK 發表於 2009-6-25 10:11 PM

一百至二百之間
回復