你一定以為佢係一個普通既木箱呢..咁你就估錯啦

作者: winniethepoon 發表于 2009-6-22 22:00:21
1781 15
你一定以為佢係一個普通既木箱呢..咁你就估錯啦

其實佢係.....................

佢係一台電腦..
sammy 發表於 2009-6-22 22:03:49 |顯示全部樓層
你係邊度搵到咁多有趣圖片架?add4icon
回復

孖吉 發表於 2009-6-23 10:43:09 |顯示全部樓層
嘩~ 係咪真係有得賣架?
呢 set 嘢真係可以攞去 F1 CS 教 Ergonomics ,起碼搵到有六點錯處,勁~
回復

cross 發表於 2009-6-23 11:11:26 |顯示全部樓層
芒會否太高呢
另外如果mouse位不是太高就是鍵盤太低
回復

孖吉 發表於 2009-6-23 11:58:52 |顯示全部樓層
(1) 櫈冇得較高度
(2) 冇(有枕)椅背
(3) 枱底踢腳
(4) keyboard 太低 + 冇乜位放枕手
(5) mouse 和 keyboard 不在同一平面
(6) mon 和人不能坐在同一直線:人因為右面 "頂手" 會坐徧左,mon 郤徧右
(7) mon 只能較角度減少反光,郤不能較高低,唔通每個客都訂做?
(8) 椅無扶手
(9) 椅冇轆
(10) (mouse 冇枕手,不過唔關傢俬事)
(11) 小心腳會踢到張枱的同時,可能會令個柜太貼牆,如面板不能靠後,失重心的情況下會向使用者拍下 ... 大人可能會 "起樓" ,細路應該要入院 ,而且上面係兩個 90度尖角 ..... *** 係最主要的即時安全問題 ***
(12) 以砌機角度睇,散熱可能係問題,冬天對腳唔怕涷冰冰,不過夏天就 ....
回復

FrancesCheung 發表於 2009-6-25 12:35:07 |顯示全部樓層
幾閒地方
回復

hellokitty_971 發表於 2009-6-25 15:18:17 |顯示全部樓層
好有型喎
回復

winniethepoon 發表於 2009-6-26 21:19:41 |顯示全部樓層
好有型喎
hellokitty_971 發表於 2009-6-25 15:18

回復

cross 發表於 2009-6-26 21:22:24 |顯示全部樓層
(1) 櫈冇得較高度
(2) 冇(有枕)椅背
(3) 枱底踢腳
(4) keyboard 太低 + 冇乜位放枕手
(5) mouse 和 keyboard 不在同一平面
(6) mon 和人不能坐在同一直線:人因為右面 "頂手" 會坐徧左,mon 郤徧右
(7) mon 只能較角 ...
marcuslee 發表於 2009-6-23 11:58

我屋企好多都冇- -
回復

孖吉 發表於 2009-6-26 21:50:58 |顯示全部樓層
我屋企好多都冇- -
cross 發表於 2009-6-26 21:22

哈哈~ 上面提出的 90% 都係中一電腦科課程的內容,係中學生要識O既野 ...

响屋企就冇得好講 (不過,我諗起碼你喎屋企用電腦唔會俾個 MON 坎到個頭先卦~),如果公司提供O既工作環境不合格引致僱員意外受傷或引致勞損性受傷,僱員隨時可以 僱主沒有為僱員提供安全工作環境 為理由向公司索償架!
回復

linlai 發表於 2009-6-27 01:43:38 |顯示全部樓層
都好搞野喎, 但係我唔中意呢種木質.
回復

Fleur 發表於 2009-6-27 02:03:40 |顯示全部樓層
呢個箱可以俾我發揮吓我嘅藝術天份,幫佢扮靚喎.
回復

didi 發表於 2009-6-27 10:02:56 |顯示全部樓層
正~
可以慳番好多位~
回復

flower 發表於 2009-6-27 10:45:25 |顯示全部樓層
勁 !! 好似007裹面d 儀器 ~~ 百變木箱, 係危急果時攞哩用一次嫁咋.
回復

Exodus 發表於 2009-6-29 15:00:37 |顯示全部樓層
唔講得架!!講左咪冇神秘感add13icon
winniethepoon 發表於 2009-6-22 22:12

係講左你以後唔使post
仲要連相都係upload, 唔係link
回復

sk910113 發表於 2009-7-4 16:32:29 |顯示全部樓層
(1) 櫈冇得較高度
(2) 冇(有枕)椅背
8) 椅無扶手
(9) 椅冇轆

呢幾樣我都冇wo
我屋企係用圓櫈
回復