商品貼問題集

作者: minmin 發表于 2007-11-21 13:12:23
4971 9
確認購買之後,跳到要點選買家己付款,但實情買家未咁快可付款,但唔點選又好似未完成呢個交易,唯有點選!
其實當買家點了"立即購買",個貨品數量就會即時減去這個貨品,放在買家的stock中.這時可以暫時不理"已付款"的按鈕,因為這未完成的交易,會儲存在"控制面板->我的商品->我是買家->未生效的交易"中,你可以付款後在這裏點選己付款.當你點了己付款,賣家就可以即時收到短訊,內容包括買家的想要的商品,地址和電話等資料,當賣家確認了款項,就會寄貨,這時在賣家中的控制面板有己寄出貨的選項,點選已寄出,就算是完成交易..

係米買家點了"立即購買"後, 其他人已買唔到株花呢?
正確一半,還要填下資料並按下確定購買,見到交易單才算是完成.並請在到期付款前付款,並在控制面板中按下"己付款", 如果不是,賣家有權取消你的交易..

郵編係咩黎????
郵編咪郵政編號羅.香港地方細,所以冇分
tata 發表於 2007-11-21 13:57:57 |顯示全部樓層
即係話唔好按"已付款"的按鈕, 但都會交易到嗎? 我再試但試唔到, 係咪因為己經交易一件呢?
回復

dick 發表於 2007-11-21 14:01:53 |顯示全部樓層
唔明白, 係米買家點了"立即購買"後, 其他人已買唔到株花呢?
回復

minmin 發表於 2007-11-21 14:05:16 |顯示全部樓層
原帖由 dick 於 2007-11-21 14:01 發表
唔明白, 係米買家點了"立即購買"後, 其他人已買唔到株花呢?

正確一半,還要填下資料並按下確定購買,見到交易單才算是完成.並請在到期付款前付款,並在控制面板中按下"己付款", 如果不是,賣家有權取消你的交易..
回復

heiheimama 發表於 2007-11-21 14:11:10 |顯示全部樓層
死!點解我搵唔到”立即購買”的按鈕?又眼細睇過龍?
回復

soniamok 發表於 2007-11-21 14:24:57 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-11-21 14:11 發表

OK! 為了讓大家了解交易過程,我已經開設了一個 - 測試版商品出售區
各位可以入內試用,謝謝

http://hkplants.com/viewthread.p ... e%3D1&frombbs=1
回復

dick 發表於 2007-11-21 14:29:12 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-11-21 14:11 發表

要入去才有咖, 不過呢條link, 1入便有”立即購買
http://hkplants.com/viewthread.p ... e%3D1&frombbs=1
回復

kong 發表於 2007-11-23 15:01:36 |顯示全部樓層
購買了物品,今日去銀行入左數,回家在電腦的我是買家 —— 未生效的交易內 點選埋"我已付款"以完成交易,
點知佢"話商品剩餘數量不足,請返回修改。"
但我已經存左錢囉
回復

lammanfung 發表於 2007-11-23 15:05:58 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-11-23 15:01 發表
購買了物品,今日去銀行入左數,回家在電腦的我是買家 —— 未生效的交易內 點選埋"我已付款"以完成交易,
點知佢"話商品剩餘數量不足,請返回修改。"
但我已經存左錢囉 ...

我也有相同的問題,已經告訴給soniamok了。
回復

loklok 發表於 2008-4-27 16:26:59 |顯示全部樓層
今日我都有咁既問題
回復