Phal. amboinensis var. flava x Phal. javanica var. alba

作者: 蕉間人 發表于 2009-5-29 22:41:34
1436 5

Phal. amboinensis var. flava x  Phal. javanica var. alba
Phalaenopsis amboinensis var. flava x  Phalaenopsis javanica var. alba .JPG
黑仔天 發表於 2009-5-30 08:44:24 |顯示全部樓層
安汶交出黎d快又大又令~植株又唔係細~
幾有睇頭~可惜花少d~交象耳可能多花..但又未必好種..=3=
不過呢隻真係幾令~
回復

蕉間人 發表於 2009-5-31 21:34:51 |顯示全部樓層
安汶交出黎d快又大又令~植株又唔係細~
幾有睇頭~可惜花少d~交象耳可能多花..但又未必好種..=3=
不過呢隻真係幾令~
黑仔天 發表於 2009-5-30 08:44

個花比而家我開緊個棵amboinensis 大約有8成大.
回復

黑仔天 發表於 2009-5-31 22:15:33 |顯示全部樓層
個花比而家我開緊個棵amboinensis 大約有8成大.
蕉間人 發表於 2009-5-31 21:34

都唔細啦~~
回復

Exodus 發表於 2009-5-31 22:35:31 |顯示全部樓層
安汶交出黎d花又大又令~植株又唔係細~
不過呢隻真係幾令~
黑仔天 發表於 2009-5-30 08:44

咁係你見得少Phal. amboinensis
象耳遺傳性唔係咁樣
回復

黑仔天 發表於 2009-6-1 19:56:48 |顯示全部樓層
咁係你見得少Phal. amboinensis
象耳遺傳性唔係咁樣
Exodus 發表於 2009-5-31 22:35

的確我係見得少..而且都係最近先開始buy左一盆黎種
象耳 我見佢d花好多時都開好多~以為交出黎都係開咁多花添@,@"
遺傳呢樣野真係深奧
回復