返回列表 發新帖

EMIRU - Sinn.Pusilla種子發芽喇

作者: chutou 發表于 2009-5-29 00:39:41
2400 43
EMIRU 發表於 2009-6-5 12:01:14 |顯示全部樓層
咩方法???
回復

七蟲草 發表於 2009-6-5 12:22:38 |顯示全部樓層
咩方法???
EMIRU 發表於 2009-6-5 12:01

嘻嘻.. 我問得唔清唔楚 !!!
我其實想問問呢..
1) 如果用這種膠盒來做溫室是否可行 ? 如果有膠盒係米唔洗用保鮮紙 ?
2) 如果"早上開條"隙", 夜晚會CLOSE 返佢 .." 係米要比d花花吸下d新鮮空氣 ?
3) 另外呢, 白色果d係米 "日本珍珠石"呀 ? 邊到可以買到呀 ?

thx!!
回復

chutou 發表於 2009-6-5 22:10:36 |顯示全部樓層
七蟲草 解答你問題:
1) 如果用這種膠盒來做溫室是否可行 ?  未知,佢地話要買透明D較好, 我哩個奶白色唔夠透光呀
如果有膠盒係米唔洗用保鮮紙 ? 照用, 下過容易甩
2) 如果"早上開條"隙", 夜晚會CLOSE 返佢 .." 係米要比d花花吸下d新鮮空氣 ? YES
3) 另外呢, 白色果d係米 "日本珍珠石"呀 ? 邊到可以買到呀 ? YES, 起太子花虛既花保買
回復

七蟲草 發表於 2009-6-6 00:41:35 |顯示全部樓層
七蟲草 解答你問題:
1) 如果用這種膠盒來做溫室是否可行 ?  未知,佢地話要買透明D較好, 我哩個奶白色唔夠透光呀
如果有膠盒係米唔洗用保鮮紙 ? 照用, 下過容易甩
2) 如果"早上開條"隙", 夜晚會CLOSE 返佢 .." 係米 ...
chutou 發表於 2009-6-5 22:10

thx!!!
回復