黃臉婆的風風雨雨-Zephyranthes Drummondii #55

作者: 黃臉婆 發表于 2009-5-28 09:40:30
8412 56

Hehe!比四少講中,要開番個『黃臉婆的風雨蘭』先。

Habranthus martinezii
IMG_2072 (Small).JPG
IMG_2074 (Small).JPG
IMG_2076 (Small).JPG
IMG_2077 (Small).JPG
IMG_2001 (Small).JPG
IMG_2002 (Small).JPG

評分

查看全部評分

黃臉婆 發表於 2009-5-28 09:45:47 |顯示全部樓層
Zephyranthes sp. Labuffarosa 'Big Dude'
IMG_2019 (Small).JPG
IMG_2021 (Small).JPG
IMG_2020 (Small).JPG
IMG_2025 (Small).JPG
IMG_2086 (Small).JPG
IMG_2090 (Small).JPG
回復

budd0007 發表於 2009-5-28 10:41:44 |顯示全部樓層
Zephyranthes sp. Labuffarosa 'Big Dude'
黃臉婆 發表於 2009-5-28 09:45

成個批咁...BIG DUDE真係無改錯....
回復

pauline 發表於 2009-5-28 10:59:40 |顯示全部樓層
我那些也有花了, 真衰的, 係咁下雨就開花, 開了又被雨打爛~唔下雨又唔開花add9icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-5-28 13:16:34 |顯示全部樓層
我都開咗3款, 不過全部冇名架
回復

黃臉婆 發表於 2009-6-6 21:34:12 |顯示全部樓層
Habranthus floryii Hybrid
IMG_2114 (Small).JPG
IMG_2117 (Small).JPG
IMG_2115 (Small).JPG
IMG_2112 (Small).JPG
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-1 20:37:05 |顯示全部樓層
Zephyranthes Twinkle
IMG_2633 (Small).JPG
IMG_2635 (Small).JPG
IMG_2641 (Small).JPG
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-1 20:42:19 |顯示全部樓層
Zephyranthes 'Paul Niemi'
IMG_2973 (Small).JPG
IMG_2971 (Small).JPG
IMG_2970 (Small).JPG
IMG_2975 (Small).JPG
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-1 21:06:16 |顯示全部樓層
有人又放毒呀
回復

loklok 發表於 2009-7-2 04:34:51 |顯示全部樓層
http://i279.photobucket.com/albums/kk136/yuwaiman/response%20picture%203/032-1.gif有人又放毒呀
yuwaiman 發表於 2009/7/1 21:06

中毒啦中毒啦,快D中毒啦
回復

RIO 發表於 2009-7-2 23:02:13 |顯示全部樓層
'Paul Niemi' 好靚啊~
回復

chiuso 發表於 2009-7-4 16:01:08 |顯示全部樓層
好靚啊~好靚啊~
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-4 21:32:24 |顯示全部樓層
'Paul Niemi' 好靚啊~
RIO 發表於 2009-7-2 23:02
好靚啊~好靚啊~
chiuso 發表於 2009-7-4 16:01

些些!
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-4 21:35:21 |顯示全部樓層
Zephyranthes 'Paul Niemi' 第一日與第二日比較,第二日花色比較淡。。。
IMG_2998 (Small).JPG
IMG_3000 (Small).JPG
回復

Dennis 發表於 2009-7-4 21:43:06 |顯示全部樓層
黃靚靚, 點解可以咁少葉就有花開?add3icon唔通d花都怕惡人?add7icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-4 22:24:27 |顯示全部樓層
黃靚靚, 點解可以咁少葉就有花開?add3icon唔通d花都怕惡人?add7icon
Dennis 發表於 2009-7-4 21:43

比多張您睇。。。。佢係無葉架! 哈哈!
連花花都怕咗我,問您驚唔驚?
IMG_3006 (Small).JPG
IMG_3005 (Small).JPG
IMG_2997 (Small).JPG
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-4 23:22:36 |顯示全部樓層
物 day 1 同 day 2 爭咁遠架
回復

loklok 發表於 2009-7-4 23:23:21 |顯示全部樓層
嘩,住獨立屋丫
回復

pauline 發表於 2009-7-5 09:14:52 |顯示全部樓層
風雨蘭真怪的, 我有些無葉就開花. 不過家中電腦上唔到網無得upload上來.
回復

tlyuen 發表於 2009-7-5 22:47:27 |顯示全部樓層
會變色ga?正呀!
回復

123下一頁