Minmin 睇清楚 ~ 勿斷章取義 ~

作者: avery 發表于 2009-5-9 07:36:15
2092 6

水母原文係 "起初呢個帖的內容是很值得推薦的,但可否把爭吵的回帖分割出這個帖,以免影響學習."

http://hkplants.com/thread-32811-2-1.html #39 樓

叫你將 "爭吵的回帖分割出這個帖" , 你點解可以理解成人人都認同你 "現在呢個貼己經沒有再下去的價值了,我會把這主題鎖定,明天中午刪除,謝謝!"

Delete 幾個 post 就得啦 ~ 次次都 delete 成個貼 ~

如果有人响D精華文章度搞事, 你又成篇精華文章鎖定刪除 咯噃 ?! 你下下一刀切咁做以後揾鬼人再上黎寫野 ~

匪夷所思 ~
minmin 發表於 2009-5-9 10:59:21 |顯示全部樓層
我覺得個貼的設定係可以討論的,我設推薦的原因都係希望個貼討論下去.
但整個貼40個回覆,其中超過八成是與主題無關的,而令整個主題都變左質.其實保留返個主題,而刪晒所有回貼,那這主題意義己經不在.
我都不是根據KIM的說話而作出決定,請先勿誤會.在我作出刪除的決定時,剛巧見到KIM有相同的意見,我才回應返呀KIM.
希望呀行你理解,本貼我都不會再回應,謝謝!
回復

sammy 發表於 2009-5-9 11:31:02 |顯示全部樓層
我覺得個貼的設定係可以討論的,我設推薦的原因都係希望個貼討論下去.
但整個貼40個回覆,其中超過八成是與主題無關的,而令整個主題都變左質.其實保留返個主題,而刪晒所有回貼,那這主題意義己經不在.
我都不是根據KIM ...
minmin 發表於 2009-5-9 10:59

恕不茍同。既然你說那”八成是與主題無關”,即你同意主題意義是教學,而非爭吵。刪除無關的回帖,又怎令”主題意義己經不在”?
avery一番努力,卻被肆意踐踏。若以後這裏萬馬齊瘖,這是大家的損失。
回復

Exodus 發表於 2009-5-9 12:04:26 |顯示全部樓層
恕不茍同。既然你說那”八成是與主題無關”,即你同意主題意義是教學,而非爭吵。刪除無關的回帖,又怎令”主題意義己經不在”?
avery一番努力,卻被肆意踐踏。若以後這裏萬馬齊瘖,這是大家的損失。
sammy 發表於 2009-5-9 11:31

引喻失義,司空見慣。
回復

avery 發表於 2009-5-9 12:11:06 |顯示全部樓層

一意孤行, delete 左啦 ~ 不 _ 知所謂 ~

咁呢篇抄我既又可以响度獻世呢吓 ?! 哈 ~

http://hkplants.com/thread-33119-1-1.html
回復

Exodus 發表於 2009-5-9 12:16:26 |顯示全部樓層
一意孤行, delete 左啦 ~ 不 _ 知所謂 ~

咁呢篇抄我既又可以响度獻世呢吓 ?! 哈 ~

http://hkplants.com/thread-33119-1-1.html
avery 發表於 2009-5-9 12:11

以偏概全
回復

avery 發表於 2009-5-9 13:00:45 |顯示全部樓層
同六四一 _ 樣 ~

人地由頭到尾都話我係專制架勒 ~ 點吖 ?! 仲可以叫真小人 ~

又要扮大方扮民主扮公道, 其實背後至搞小動作, 同班美國鬼一樣, 虛偽假民主 ~
回復