借同事的av 放在桌上, ???

作者: Connie 發表于 2009-5-3 20:25:47
2518 23
現在看見同事開花av , 便取回暫放 , 當有問題便交回.爽呀....
DSC01399 (Small).JPG
sammy 發表於 2009-5-3 20:32:51 |顯示全部樓層
最憎人咁做
回復

nwss54510 發表於 2009-5-3 20:39:53 |顯示全部樓層
咁又咩意義=.=..??
我都好憎人咁做.. 冇事就借, 到事時就咩比返人, 好似一d責任都冇咁
回復

mandm 發表於 2009-5-3 20:42:02 |顯示全部樓層
我都覺得唔係咁好!
回復

irishuen 發表於 2009-5-3 21:09:31 |顯示全部樓層
我會將冇花的av帶回, 開花時帶回俾人
或者將有病的av帶回, 養返健康的av俾返人
回復

sisterpig 發表於 2009-5-3 21:09:50 |顯示全部樓層
有位同事放左盆花苗在我d花度, order 我幫他淋埋水, 他就冇理過盆花苗add5icon
回復

Connie 發表於 2009-5-3 21:12:56 |顯示全部樓層
他肯借, 皆因所有換泥及分株, 殺頭重種都是我一手包辦, 只因我處於 27c 環境 , 他全放櫃頂, 有
光管照住 , 室溫合宜.
回復

Agnes 發表於 2009-5-3 21:36:00 |顯示全部樓層
他肯借, 皆因所有換泥及分株, 殺頭重種都是我一手包辦, 只因我處於 27c 環境 , 他全放櫃頂, 有
光管照住 , 室溫合宜.
Connie 發表於 2009-5-3 21:12

講講吓好似自相矛盾 wor??????
回復

Connie 發表於 2009-5-3 21:49:42 |顯示全部樓層

# Agnes

自知工作環境不合 , 故只可問他放幾天, 便要送回 , 但家中可由我話事. 可看主題"各位的花架及燈管如何?? " 的中我的花花?
回復

SUM 發表於 2009-5-3 22:24:04 |顯示全部樓層
9# Connie
點解我唔明你寫什麼?
回復

Connie 發表於 2009-5-3 22:40:35 |顯示全部樓層
#10  Sum - 環境對av 很重要 . 溫度太高 及 不穩定, 很多時花花都消苞 .
我的位置便是這樣
回復

Agnes 發表於 2009-5-3 22:58:44 |顯示全部樓層
#10  Sum - 環境對av 很重要 . 溫度太高 及 不穩定, 很多時花花都消苞 .
我的位置便是這樣
Connie 發表於 2009-5-3 22:40

明知環境對av 很重要,還要貪過癮趁它開花玩弄它幾天,你覺得恰當嗎?
回復

SUM 發表於 2009-5-3 23:51:17 |顯示全部樓層

你不如學學如何種好D花花,何必浪費別人之心血呢,請恕我直言!!花花都有生命架!
回復

stlau 發表於 2009-5-3 23:51:59 |顯示全部樓層
不過d花的確很美
回復

孖吉 發表於 2009-5-4 22:09:21 |顯示全部樓層
現在看見同事開花av , 便取回暫放 , 當有問題便交回.爽呀....
Connie 發表於 2009-5-3 20:25

無論你講到你種花有幾叻都好,就憑你呢句不負責任的話,即可歸納為冇品

正所謂 態度 決定 行為,行為 決定 結果。聴其言,可以知其花。樓主所謂技術好,並不等於花種得好 ...

可知花並非你的附屬品 - 人栽花,花也栽人,種花可以陶冶性情在於人花相亙交流。樓主,這是你欠缺的 ...

若樓主真的愛園藝,萬望早日回頭。
回復

Ulrica 發表於 2009-5-4 22:41:21 |顯示全部樓層
其實唔係好明解樓主出這個post的出發點.
回復

nwss54510 發表於 2009-5-4 22:47:33 |顯示全部樓層
其實唔係好明解樓主出這個post的出發點.
Ulrica 發表於 2009-5-4 22:41

出發點好明顯啦~ 借回來的唔係自己, 唔駛負責任嘛~
回復

samama 發表於 2009-5-4 23:43:43 |顯示全部樓層
嗯.....我諗樓主係修詞不當啫,佢應該唔係字面個意思既......add1icon
因為我有個同事都係同佢一樣,好鍾意AV,但係一到佢手既任何植物OR生物都無下場,唔係講笑!
所以佢只可以借黎擺,而唔可以真正擁有,
睇見佢真係可憐.....好似同D  AV相沖相剋咁
回復

sammy 發表於 2009-5-5 00:58:43 |顯示全部樓層

幾星期前有同事拎左棵全開有七八朵的蝴蝶蘭去擺, 啱啱今日就pat番畀我 -- 全部謝晒, 跟住順手拎埋棵半開的Angel's Petticoat Sport, 連係咩樣我自己都未睇清楚!! 仲有之前好多花的Optimara Evergrace...... 我依家仲未嬲完!!
回復

Ulrica 發表於 2009-5-5 01:08:59 |顯示全部樓層
幾星期前有同事拎左棵全開有七八朵的蝴蝶蘭去攞, 啱啱今日就pat番畀我 -- 全部謝晒, 跟住順手拎埋棵半開的Angel's Petticoat Sport, 連係咩樣我自己都未睇清楚!! 仲有之前好多花的Optimara Evergrace...... 我依家仲 ...
sammy 發表於 2009-5-5 00:58

吓, 咁嘅人都有? 我實剷到佢上天花板.
回復

12下一頁