出售 花貓蟲蟲 (完結) (已貼出收據)

作者: 花貓貓 發表于 2009-4-24 14:39:34
3515 51

出售 : Kohleria 'Clown Prince' x 6份 
   Kohleria amabilis x 7份
      收入5%捐香港園藝館
開始日期:現在

交收方式: 郵寄, 請自備一個約1吋高盒子及回郵信封並貼上$3郵票,  寄給本人.

Kohleria 'Clown Prince' $25
A. u915 (已面交)
B.
C.
D. cherrylwy (28/4 已寄出)
F. laujessica (27/4 已寄出)

Kohleria amabilis  A-F $25 G$20
A. 黃臉婆 (27/4 已寄出)
B. u915 (已面交)
C. ken  (29/4 已寄出)
D. SUM  (28/4 已寄出)
E. kuen9999 (29/4 已寄出)
F. alice (28/4 已寄出)
G.flower 29/4 (已寄出)
Kohleria 'Clown Prince'.JPG
Kohleria amabilis.JPG

Kohleria 'Clown Prince'

Kohleria 'Clown Prince'

Kohleria amabilis

Kohleria amabilis
alice 發表於 2009-4-24 14:50:44 |顯示全部樓層

交收方式: 郵寄, 請自備一個約1吋高盒子及回郵信封並貼上$3郵票,  寄給本人.

A.
B.
C.
D.
E.
F.

Kohleria amabilis  A-F $25 G$20
A.
B.
C.
D.
E.
F.alice
G.
回復

alice 發表於 2009-4-24 14:53:20 |顯示全部樓層
請問~有無清楚d既相?
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 15:30:00 |顯示全部樓層
請問~有無清楚d既相?
alice 發表於 2009-4-24 14:53

你問同唔同Kohleria Ampallang當然不會同吧. 我的相片已經十分清楚.
再給你看:http://www3.telus.net/vavgs/2006 ... 000%20126%20BP.html
回復

江江 發表於 2009-4-24 15:33:12 |顯示全部樓層
你問同唔同Kohleria Ampallang當然不會同吧. 我的相片已經十分清楚.
再給你看:http://www3.telus.net/vavgs/2006 ... 000%20126%20BP.html
花貓貓 發表於 2009-4-24 15:30

服務 No. 1
回復

alice 發表於 2009-4-24 15:34:06 |顯示全部樓層
花貓貓 發表於 2009-4-24 15:30

唔該~~已睇到~~
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 15:41:12 |顯示全部樓層
服務 No. 1
江江 發表於 2009-4-24 15:33

你個江江呀....
回復

flower 發表於 2009-4-24 15:42:47 |顯示全部樓層
想請問下, 上面兩款花, 花形同花色都一樣, 只是花翻葉紋不同呢 ??
回復

cherrylwy 發表於 2009-4-24 15:45:34 |顯示全部樓層
想請問下, 上面兩款花, 花形同花色都一樣, 只是花翻葉紋不同呢 ??
flower 發表於 2009-4-24 15:42

我都覺得...
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 15:54:57 |顯示全部樓層
flower 發表於 2009-4-24 15:42

呵呵....對呀,跟Kohleria Linda 更相似...你可以看看以下的相片

Kohleria Linda

Kohleria Linda
回復

flower 發表於 2009-4-24 16:29:00 |顯示全部樓層

A.
B.
C. D.
E.
F.

A.
B.
C.
D.
E.
F.alice
G.flower ($20)
回復

cherrylwy 發表於 2009-4-24 17:04:02 |顯示全部樓層

A.
B.
C.
D. cherrylwy 又係我呀﹗
E.
F.

A.
B.
C.
D.
E.
F.alice
G.flower ($20)
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:11:07 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩嘩,貓師奶真係好生養啦~隻隻又肥又大
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 17:14:56 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩嘩,貓師奶真係好生養啦~隻隻又肥又大
prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:11

嘻嘻...金毛媽....你隻Kohleria amabilis 開花花咪呀!
回復

江江 發表於 2009-4-24 17:16:24 |顯示全部樓層
開花花味呀
有香味咩add3icon
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 17:18:19 |顯示全部樓層
15# 江江

哎呀.....你個江江...敗給你啦.
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:21:03 |顯示全部樓層
嘻嘻...金毛媽....你隻Kohleria amabilis 開花花咪呀!
花貓貓 發表於 2009-4-24 17:14

上次同佢轉盆放向天台,比隻衰雀成條"擔"左去 ,淨返下肢dd咁多,我由得佢向泥度,成2個幾月都冇野生出黎
莫內開左朵 k花,奇形怪狀的
回復

花貓貓 發表於 2009-4-24 17:25:34 |顯示全部樓層
上次同佢轉盆放向天台,比隻衰雀成條"擔"左去 ,淨返下肢dd咁多,我由得佢向泥度,成2個幾月都冇野生出黎
prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:21

.....咁不如我再寄過給你啦!
回復

江江 發表於 2009-4-24 17:28:09 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:21

多多啲花好惨呀add12icon
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-24 17:29:43 |顯示全部樓層

多謝你先暫時唔使住啦,一次太多野反而種到唔湯唔水,呢掛又買左d菊苗,K大又比左d植物種子我,等種得好先再入貨,唔想晒左你地d心機~
回復

123下一頁