冇心機呀!

作者: 紫草 發表于 2009-4-24 11:30:45
1445 9

整咗好耐都放唔到相!冇心機呀!有冇人可以幫幫忙呀!add8icon
SAMUELICE 發表於 2009-4-24 12:26:21 |顯示全部樓層
整咗好耐都放唔到相!冇心機呀!有冇心可以幫幫忙呀!add8icon
紫草 發表於 2009-4-24 11:30

我都係呀~! 成日都話我相簿冇相,其實我相簿大把相,都唔知點解唔得既...?
有冇版主 / 管理人員可以幫到手呀...! 可唔可以幫我地check 下係唔係我地既 ip / 名有問題呀
我D相已經好細架都係得 200 x 2XX / 200 x 3XX,咁都放唔到相~!唉....
回復

比得大帝 發表於 2009-4-24 14:09:26 |顯示全部樓層
我相信唔關ip事, 你有冇安裝resize的program

http://hkplants.com/thread-11519-1-7.html
回復

紫草 發表於 2009-4-24 14:35:40 |顯示全部樓層
我已做晒resize啦!又掉咗d相等唔駛左住d容量!但都唔得!
回復

紫草 發表於 2009-4-24 14:50:28 |顯示全部樓層
我一直都用緊這個架! http://hkplants.com/thread-1281-1-1.html
回復

紫草 發表於 2009-4-24 15:43:25 |顯示全部樓層

我問咗個friend佢教咗我用令一個方法,我啱啱試用過可以放到相啦!不過比較麻煩d!冇之前咁方便!不過算啦!暫時總算做到啦!
放唔到相的花友可以參考下!

1) 首先去相簿度開大張相 right click佢,再去內容度highlight 網址(URL)
2) 再番你個post 按(加相icon)就會出了這個 [img][/img]
3) 複製番去[img](中間度)[/img]
回復

比得大帝 發表於 2009-4-24 16:13:00 |顯示全部樓層
這也是一個方法

還有一個方法, 開個免費的相簿, 把你的相放上去, 然後把相簿的link抄過來

http://s231.photobucket.com
回復

SAMUELICE 發表於 2009-4-24 17:13:08 |顯示全部樓層
我問咗個friend佢教咗我用令一個方法,我啱啱試用過可以放到相啦!不過比較麻煩d!冇之前咁方便!不過算啦!暫時總算做到啦!
放唔到相的花友可以參考下!

1) 首先去相簿度開大張相 right click佢,再去內容度highl ...
紫草 發表於 2009-4-24 15:43

多謝大家既幫忙呀...!
更加多謝你----"紫草"呀...!
我d寶貝花花終於可以重見天日啦...! thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...thx...!
回復

carlo 發表於 2009-4-24 17:59:09 |顯示全部樓層
ME too 呀 !   成日都話我相簿無相呀 !   之前得架 !
回復