今日去左"發叔"到放血呀~!(有相睇啦...!)

作者: SAMUELICE 發表于 2009-4-14 01:57:45
4106 40

今日心血來潮,同個女同事去左"發叔"到放血呀...!
我買左 14盆花呀...
NO.108 - Petticoat Promenade(又買多盆啦...唔知又咩色呢..?)

NO.134

NO.198 - Tomorrow's Snowy Night

NO.218

NO.393

NO.425 - Atrctic Frost (足足有 2寸幾大架朵花...)

NO.443 - Rob's Outer Orbit

NO.445 - GemCraft Pink Pearl

NO.A3 - Irish Flirt

NO.S426

NO.S515+  - Rob's Fo Fum

NO.S516+  - Carnation Sprinkles (因為係苗仔,所以唔影住囉...!)

NO.S517+  - Neptune's Jewels

NO.S581+  - Rob's Humpty Doo

(以下加插同事既放血品)
NO.210 -Rob's Sarsparilla(勁多側芽呀...!)

NO.224

NO.433

NO.C3 變左種既C3

NO.C6

NO.S548
Claraslm 發表於 2009-4-14 05:44:16 |顯示全部樓層
好豪氣, 一次過買這樣多花
回復

Connie 發表於 2009-4-14 05:55:15 |顯示全部樓層
入了發場, 是否好開心及忘形
回復

aycl2009 發表於 2009-4-14 07:09:03 |顯示全部樓層
我都有去買咗6盆,唔掛得比你掃曬啦,想請問Sxxx+係詳花呀?十字?係咪已經有花lum,發叔教咗我好多嘢呀...因落雨本來想去埋士多啤梨園..所以留低發叔指教指教
回復

貓后 發表於 2009-4-14 08:16:13 |顯示全部樓層
嘩,真係大出血哦,買咗咁多盆av
回復

紫草 發表於 2009-4-14 11:49:47 |顯示全部樓層
請問218和4種十字要幾錢架?
回復

小天使 發表於 2009-4-14 11:54:05 |顯示全部樓層
嗚...我成日都心思思想去發叔到
回復

nwss54510 發表於 2009-4-14 12:35:44 |顯示全部樓層
我上星期五都去左發叔到丫, 都買了盆s516+, 但還是小苗來的呢
回復

SAMUELICE 發表於 2009-4-14 13:53:21 |顯示全部樓層
我都有去買咗6盆,唔掛得比你掃曬啦,想請問Sxxx+係詳花呀?十字?係咪已經有花lum,發叔教咗我好多嘢呀...因落雨本來想去埋士多啤梨園..所以留低發叔指教指教 ...
aycl2009 發表於 2009-4-14 07:09

SXXX+ 都係十字花來呀...不過有未有花冧,有d就見到一點點囉....! 我留到最後成8:00先同發一齊走囉...
回復

SAMUELICE 發表於 2009-4-14 13:54:45 |顯示全部樓層
入了發場, 是否好開心及忘形
Connie 發表於 2009-4-14 05:55

簡直開心到忘形啦...
只可以講花多眼亂,而且又多心...!
回復

SAMUELICE 發表於 2009-4-14 14:02:56 |顯示全部樓層
請問218和4種十字要幾錢架?
紫草 發表於 2009-4-14 11:49

218 朱古力花都係 $ 40 之嗎....
其他SXXX+既十字花 $ 100 - $150囉...
回復

SAMUELICE 發表於 2009-4-14 14:07:19 |顯示全部樓層
我上星期五都去左發叔到丫, 都買了盆s516+, 但還是小苗來的呢
nwss54510 發表於 2009-4-14 12:35

我盆都係苗咋....
因為都係比佢棵成株吸引囉...!
回復

nwss54510 發表於 2009-4-14 14:44:16 |顯示全部樓層
我盆都係苗咋....
因為都係比佢棵成株吸引囉...!
SAMUELICE 發表於 2009-4-14 14:07

我都係丫~ 見到佢有盆開花棵之後心都動晒呀~
回復

紫草 發表於 2009-4-14 15:55:56 |顯示全部樓層
218 朱古力花都係 $ 40 之嗎....
其他SXXX+既十字花 $ 100 - $150囉...
SAMUELICE 發表於 2009-4-14 14:02

正呀!218..$40,上星期去蘭姨度問218小苗都要$50呀!
哈哈!5月去發叔度入貨。到時一定拾番盆218同埋十字十字十字...十字..add4icon !未買諗到都開心。add7icon
回復

Vinia 發表於 2009-4-14 17:49:23 |顯示全部樓層
今日心血來朝,同個女同事去左"發叔"到放血呀...!
我買左 14盆花呀... (相片後補)
108        Petticoat Promenade(又買多盆啦...唔知又咩色呢...?)
198        Tomorrow's Snowy Night
425        Atrctic Frost
44 ...
SAMUELICE 發表於 2009-4-14 01:57

嘩,好勁一買就買咁多盆.不過去到發叔場,咁多選擇, 價錢又相宜.又是幾難忍到手.所以我每次都唔帶咁多CASH.
回復

gege188 發表於 2009-4-14 18:33:54 |顯示全部樓層
正呀!218..$40,上星期去蘭姨度問218小苗都要$50呀!
哈哈!5月去發叔度入貨。到時一定拾番盆218同埋十字十字十字...十字..add4icon !未買諗到都開心。add7icon ...
紫草 發表於 2009-4-14 15:55

呢d未叫做..未出發..先興奮...hehehehehe
回復

Tony 發表於 2009-4-14 20:33:02 |顯示全部樓層
哈哈!5月去發叔度入貨。到時一定拾番盆218同埋十字十字十字...十字..add4icon !未買諗到都開心。add7icon ...
紫草 發表於 2009-4-14 15:55

$40係大棵咩?
佢花展買都成舊水喎~
回復

maplejoe 發表於 2009-4-14 22:40:56 |顯示全部樓層
有位放,就唔怕買多d。最緊要鍾意。
回復

sisterpig 發表於 2009-4-14 22:49:53 |顯示全部樓層
218..$40???? 好平呀, 買到就好了add6icon
回復

111112 發表於 2009-4-14 23:18:36 |顯示全部樓層
Carnation Sprinkles及 Neptune's Jewels均是又美又經典的品種。
回復

123下一頁