苗, 開花株多種 (完)

作者: sammy 發表于 2009-4-10 00:00:43
2108 20

這些都是分享回來的葉插出來的。我插葉插出禍,結果繁殖氾濫成災,沒有出路,所以想交換我沒有的品種。沒人要的話我會考慮義賣或送贈花友。如果分享者介意的話請通知我,當即取消。

我有:
Lyon's Silver Mink 開花株兩棵 (purple)
Plumberry Glow開花株兩棵 (heiheimama)
Golden Dawn 苗一棵 (connie925)
Crimson Ice 開花株一棵 (connie925)

交換以下任何一款:

Moonlight Rays
Lemon Drop
Golden Eye
Warm Sunshine
Music Box Dancer
Rob's Scrumptious
Senk's Vespa Verde

1) Lyon's Silver Mink #1

2) Lyon's Silver Mink #2

3) Plumberry Glow #1

4) Plumberry Glow #2

5) Golden Dawn

6) Crimson Ice

happymiu 發表於 2009-4-10 00:06:01 |顯示全部樓層
嘩...好靚呀... 我都可以種到咁靚就好囉~~羨慕羨慕
回復

亞實 發表於 2009-4-10 00:08:29 |顯示全部樓層
6號好靚!!!

最衰我沒有野換
回復

Agnes 發表於 2009-4-10 00:11:40 |顯示全部樓層
果然係大災難, sammy, 你係唔係紀念明天耶穌受難?
回復

alilovebyj 發表於 2009-4-10 00:11:40 |顯示全部樓層
我對  Crimson Ice有興趣,可惜沒你想要的。
回復

ariuslai 發表於 2009-4-10 00:16:43 |顯示全部樓層
1同3都好靚,可惜我都一樣冇你想要嘅品種
回復

sammy 發表於 2009-4-10 00:17:07 |顯示全部樓層
果然係大災難, sammy, 你係唔係紀念明天耶穌受難?
Agnes 發表於 2009-4-10 00:11

唔係受難, 係受"苦", 自討"苦"吃呢
回復

小豆子 發表於 2009-4-10 00:28:05 |顯示全部樓層
crimson ice好靚呀~不過我都冇野可以同你換...
你有葉子可以分享給我嗎?
回復

sammy 發表於 2009-4-10 00:38:02 |顯示全部樓層
crimson ice好靚呀~不過我都冇野可以同你換...
你有葉子可以分享給我嗎?
小豆子 發表於 2009-4-10 00:28

咁你要留意本版及多參與討論, 我會不定時在此分享的
回復

sisterpig 發表於 2009-4-10 08:44:45 |顯示全部樓層
Crimson Ice 和 Plumberry Glow 都好靚呀 ^^
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-10 09:47:30 |顯示全部樓層
真係好靚
回復

Lemon 發表於 2009-4-10 11:02:46 |顯示全部樓層
我有Rob's Scrumptious,但沒有苗(插葉中),可以跟你交換葉嗎?(葉換葉)
回復

Workingbee 發表於 2009-4-10 11:20:12 |顯示全部樓層
我有匙羹葉未有花小苗一棵,唔知花名...有興趣換6號嗎?
回復

tsoilinda 發表於 2009-4-10 12:12:55 |顯示全部樓層
我沒你要的品種,所以我支技持義買賣!!
回復

111112 發表於 2009-4-10 13:03:51 |顯示全部樓層
我有ICY SUNSET 開花成株,現正有四、五菖花蕾,可以和你交換6號嗎?
回復

111112 發表於 2009-4-10 13:19:10 |顯示全部樓層
我想交換你的六號,你有興趣的話,可從以下我的收藏中選2-3個喜愛的品種。謝謝

苗:
Storm’s eye, king’s ransom, bushing ivory, Galactic Storm, Sunkissed Rose, little rick, stargate

Bold Party Girl, burnished halo

參考花樣:http://www.lyndonlyon.com/AV%20List%20Standards%20NF.html
回復

njchangjiang 發表於 2009-4-10 15:25:41 |顯示全部樓層
可否用我的Golden Eye (早期由KV買的)一株中苗,交換你的Crimson Ice.
或用葉子互換也可.
回復

njchangjiang 發表於 2009-4-10 15:29:12 |顯示全部樓層
我的Golden Eye 開花樣如下,供參考.
http://zhangyanchalou.blogspot.com/2008/12/golden-eye.html
回復

s20051179 發表於 2009-4-10 15:32:16 |顯示全部樓層
哇,好靚!!
回復

sammy 發表於 2009-4-11 10:43:56 |顯示全部樓層
Lemon,njchangjiang:已給你們pm

其他花友,多謝你們對我的花有興趣,不過我現在想收集黃花或較小巧的av為主,其他暫不考慮了。
回復

12下一頁