好想買little rick 237 既苗

作者: Drinkmorewater 發表于 2007-10-27 21:43:32
3671 26
唔知大家呢排有冇見到237 little rick 既苗賣呢
我今日去蘭姐到搵過但搵唔到
唔該哂各位
大白燦 發表於 2007-10-28 00:14:01 |顯示全部樓層
我早陣子在蘭姐處找過, 都是無發現, 問過佢, 都係叫我自己搵, 在好有心機好有耐性下找了半個鐘都無收獲
回復

小女子 發表於 2007-10-28 01:21:24 |顯示全部樓層
我有此花, 你要不要葉片???
要的話可以約你11月3日在花墟室內球場對出空地交給你(即香島中學對面)
因那天下午1點半我也約了嘉韻鄭小姐交收花泥呢~
回復

Drinkmorewater 發表於 2007-10-28 19:40:57 |顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

大白燦
我同你一樣呀, 蘭姐都係叫我自己搵

小女子
好呀好呀, 唔該哂你呀, 咁到時我準時係o個度等你呀
麻煩哂你呀
回復

大白燦 發表於 2007-10-29 20:00:24 |顯示全部樓層
好開心 我在淘大附近的日本城找買了little rick!
小女子 : 多謝您的好意! 感動
drinkmorewater: 我諗其他日本城都應該有, 祝您好運, 早日找到心頭好!
回復

ching 發表於 2007-10-29 21:00:36 |顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

我剛好有這苗...有興趣的話我可送妳一棵bb...但我住西環....?!
回復

kelly 發表於 2007-10-30 20:19:04 |顯示全部樓層
原帖由 大白燦 於 2007-10-29 20:00 發表
好開心 我在淘大附近的日本找買了little rick!
小女子 : 多謝您的好意! 感動
drinkmorewater: 我諗其他日本城都應該有, 祝您好運, 早日找到心頭好! ...

日本城都有 Little Rick ??? (高八度..)

你幾時買架? 幾多錢呀? 我都係住附近, 聽日工都唔番去睇下先!
回復

ErineBB 發表於 2007-10-30 20:23:06 |顯示全部樓層
  唔係化...冇奶油...
日本城都有得買咩世界~
我明天去沙田睇睇先...我都想知幾銀喎~~
回復

大白燦 發表於 2007-10-30 22:09:17 |顯示全部樓層
淘大附近的日本城(近交通燈位), 較細盆的15蚊一盆, 另有一些大盆的(不過無little rick) 賣20蚊一盆, 這間舖店好像開業不久, 盆栽擺放在門口右方, 除非洲堇外,還有很多小盆栽
回復

Drinkmorewater 發表於 2007-10-30 23:04:19 |顯示全部樓層
Ching: 唔該哂你呀, 不過我住元朗, 我諗我唔過黎拿喇, 但都好多謝你呀

原來日本城都可能有呀, 咁我都去搵下先
回復

vkzone2002 發表於 2007-10-31 00:38:08 |顯示全部樓層
小女子, 你有多一片可給我嗎?
回復

ching 發表於 2007-10-31 11:09:55 |顯示全部樓層
原帖由 Drinkmorewater 於 2007-10-30 23:04 發表
Ching: 唔該哂你呀, 不過我住元朗, 我諗我唔過黎拿喇, 但都好多謝你呀

原來日本城都可能有呀, 咁我都去搵下先

唔好客氣....幚下人姐...!!
回復

kelly 發表於 2007-10-31 16:34:02 |顯示全部樓層
原帖由 大白燦 於 2007-10-30 22:09 發表
淘大附近的日本城(近交通燈位), 較細盆的15蚊一盆, 另有一些大盆的(不過無little rick) 賣20蚊一盆, 這間舖店好像開業不久, 盆栽擺放在門口右方, 除非洲堇外,還有很多小盆栽 ...

今日剛去完睇, 唔見紫羅蘭,剩喺見到紫蘇葉 。可能好賣得滯賣哂 lu ~

anyway, thank you for the information

你在日本城買的 Little Rick 開花時請po上嚟分享 ~
回復

小女子 發表於 2007-11-1 22:20:54 |顯示全部樓層
Drinkmorewater :

星期六下午2:00你會不會來? 來的話就照上述的交收地點等你~
回復

小女子 發表於 2007-11-1 22:22:38 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2007-10-31 00:38 發表
小女子, 你有多一片可給我嗎?

有, 要的話就照以上地點和時間交收....
回復

vkzone2002 發表於 2007-11-1 22:35:29 |顯示全部樓層
好呀, 到時見. 多謝.
回復

peeseela 發表於 2007-11-1 22:51:05 |顯示全部樓層
原帖由 ching 於 2007-10-29 21:00 發表
我剛好有這苗...有興趣的話我可送妳一棵bb...但我住西環....?!

我都想要, 我都住西環, 你住邊度, 可以給我嗎?
回復

Drinkmorewater 發表於 2007-11-1 23:06:34 |顯示全部樓層
小女子:
我黎唔到呀, 好可惜
好多謝你熱心幫忙啦,
回復

ching 發表於 2007-11-2 07:11:38 |顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

我明天放假, 上午可以嗎,最好早d? 石塘咀附近! 有興趣就pm我啦!
回復

Little_Monster 發表於 2007-11-2 11:26:29 |顯示全部樓層
小女子
你還有多一片可給我嗎?粉紅色的花花很可愛呢
回復

12下一頁