又黎哥哥生忌

作者: heiheimama 發表于 2009-3-31 13:06:55
2123 28
我本身唔係特別迷張國榮,但佢的確係魅力型的藝人,比而家面目模糊冇歌藝冇演技仲自稱artist的明星仔要好得多.

當然更不能忘記2003年4月1日,當時仍是沙士肆虐期間,日日都有人死,香港一片愁雲慘霧,聽到張國榮自殺的消息,第一個反應是愚人節d人講大話,第二個反應就係愁上加愁...

前日睇電視影佢n年前參加歌唱比賽唱american pie,哇,真係三十年無變過樣,blue blood貴族型靚仔.而家你搵過個出黎?我相信冇人會搵到....
claudiatang 發表於 2009-3-31 13:41:43 |顯示全部樓層
同意﹗現在的所謂 ...................冇眼睇。簡直是浪費時間兼疲勞轟炸。
回復

hazelcat47 發表於 2009-3-31 13:53:58 |顯示全部樓層
希媽, 妳想揾既係明星 (Star), 而家 d 人都係自稱為 Artist, 有自知之明嘛. 明星 ~ 當然搵唔到啦.
回復

nwss54510 發表於 2009-3-31 14:02:38 |顯示全部樓層
昨晚見到張國榮cd專輯既廣告好落本丫, 個廣告好長呢, 好多歌都好熟耳呢
回復

卓男媽 發表於 2009-3-31 14:49:15 |顯示全部樓層
記得佢最紅時我唔鍾意佢架, 果時仲見到佢同梅艷芳拍 "緣份", 仲同佢地攞過簽名添 (而家唔知去左邊).  反而佢退出左再返出黎唱 "追", 突然覺得佢好似脫胎換骨咁, 自己就開始鍾意佢喇, 可惜呢兩位明星已經唔再留戀呢個紅塵, 可惜可惜 !
回復

avery 發表於 2009-3-31 14:58:29 |顯示全部樓層
啱啱先有個同事話佢响哥哥去左之後, 足足冇睇三年電視 .... 最近至正常番 ...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-3-31 15:17:28 |顯示全部樓層
o個晚,我都傻左,仲係中環番工,唔知發生野事,番到屋企,老豆由北京打電話比我話新聞話哥哥自殺,我仲笑佢話冇 d 咁嘅事,電視都冇講~~~ 但話口未完就見到電視開始尢野講!呆左!唔信!就係我等一個反應!o個晚睇電視睇到好夜,唔捨得瞓....
回復

claudiatang 發表於 2009-3-31 15:34:09 |顯示全部樓層
那天收到朋友打電話通知,第一時間(她女婿是阿sir)。還罵她開玩笑,因為同一天有消息說香港成疫埠,兩間超巿給人搶購糧食大混亂。所以有點哭笑不得。有碰上是4/1。所以....
回復

chungs 發表於 2009-3-31 15:40:44 |顯示全部樓層

我做出版,我好友做娛記..當日..佢比TEL我話哥哥係中環跳左落離,我第一句鬧我個FD,,愚人節咪玩啦,你都痴斤既..點知...原來..係真既..唉...

所以,每年開始..四月一日..都會望下間酒店...都會放左好多好多花...
回復

nwss54510 發表於 2009-3-31 15:53:30 |顯示全部樓層
那天收到朋友打電話通知,第一時間(她女婿是阿sir)。還罵她開玩笑,因為同一天有消息說香港成疫埠,兩間超巿給人搶購糧食大混亂。所以有點哭笑不得。有碰上是4/1。所以.... ...
claudiatang 發表於 2009-3-31 15:34

我只係記得果時網上傳香港成疫埠,兩間超巿給人搶購糧食大混亂, 你地唔講, 我都唔記得哥哥既事原來在03年沙士間期...
回復

kwanyeehui 發表於 2009-3-31 16:05:37 |顯示全部樓層
昨晚見到張國榮cd專輯既廣告好落本丫, 個廣告好長呢, 好多歌都好熟耳呢
nwss54510 發表於 2009-3-31 14:02

係囉! 廣告隻碟又紅又白, 分開賣, 都唔知買邊隻好.
白色果隻貴D. 好似一隻係環球, 一隻係東亞出.
回復

比得大帝 發表於 2009-3-31 16:05:39 |顯示全部樓層
搵唔番個好似哥哥咁能歌善舞的歌星, 又要靚仔

就算佢真係基, 歌迷都可以接受佢
回復

cross 發表於 2009-3-31 21:42:07 |顯示全部樓層
搵唔番個好似哥哥咁能歌善舞的歌星, 又要靚仔

就算佢真係基, 歌迷都可以接受佢
Peter 發表於 2009-3-31 16:05

基本上都公認左啦
回復

heiheimama 發表於 2009-3-31 22:45:54 |顯示全部樓層
你地唔覺好多基既都特別有藝術氣質架咩?
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-1 07:24:37 |顯示全部樓層
miss him too much
回復

比得大帝 發表於 2009-4-1 09:15:36 |顯示全部樓層
你地唔覺好多基既都特別有藝術氣質架咩?
heiheimama 發表於 2009-3-31 22:45

哩個只係錯覺,
99%有藝術氣質嘅唔係基
99%基嘅冇藝術氣質

只是有藝術氣質的基人才給人認識和記在心中

果日有班基人衝入教堂抗議, 我就唔覺有一個有氣質嘅人
回復

貓后 發表於 2009-4-1 09:22:21 |顯示全部樓層
哥哥唱D歌真係好好听架,而家所為D歌星真係唔得囉,就算返唱,都唱唔出個D味道出嚟,我同大家感覺都一樣,4月1日,開頭都以為講笑,唉
回復

比得大帝 發表於 2009-4-1 09:36:38 |顯示全部樓層
哥哥唱D歌真係好好听架,而家所為D歌星真係唔得囉,就算返唱,都唱唔出個D味道出嚟,我同大家感覺都一樣,4月1日,開頭都以為講笑,唉
貓后 發表於 2009-4-1 09:22

我記得在哥哥悼念會上好多歌手唱出張國榮的歌, 真係個個都差一條至兩條街, 只有一個歌聲泊得吓的, 不過台風就差好遠, 當時都唔知佢係邊個,  後來才知佢叫陳奕信
回復

heiheimama 發表於 2009-4-1 09:51:42 |顯示全部樓層
我記得在哥哥悼念會上好多歌手唱出張國榮的歌, 真係個個都差一條至兩條街, 只有一個歌聲泊得吓的, 不過台風就差好遠, 當時都唔知佢係邊個,  後來才知佢叫陳奕信 ...
Peter 發表於 2009-4-1 09:36

有冇攪錯, eason你都唔識, out到爆.
回復

比得大帝 發表於 2009-4-1 09:56:59 |顯示全部樓層
有冇攪錯, eason你都唔識, out到爆.
heiheimama 發表於 2009-4-1 09:51

唔真係唔聽歌嫁, 係後生果時拿住個結他唱吓folk song嫁咋............Country road, take me home, to the place, I belong................
回復

12下一頁