Opt. Little Moonstone葉子換其他迷你(完)

作者: heiheimama 發表于 2009-3-26 16:37:57
2191 18

想以Optimara Little Moonstone葉子2片換斑葉鈴鐺型迷你品種av葉子,連優x良品盒仔互寄,不知有沒有花友有興趣?
heiheimama 發表於 2009-3-26 17:12:24 |顯示全部樓層
迷你品種avA19,斑葉C94~
得唔得?比埋Rob's Loose Noodle葉得唔我?
THANKS~!
hyacinth 發表於 2009-3-26 17:05

多謝,但係我只想要迷你品種,半迷不考慮了.~至於Rob's Loose Noodle可以給你,詳細pm談.~
回復

sammy 發表於 2009-3-26 19:41:31 |顯示全部樓層
441 Rob's Artful Dodger 或Little Darlin' 有興趣否?
回復

yen 發表於 2009-3-26 21:08:14 |顯示全部樓層
希媽~Lil' Creeper小苗,有冇興趣呢?
回復

Connie 發表於 2009-3-26 21:31:48 |顯示全部樓層
C25 - leaf & Happy Teen leaf ???
回復

heiheimama 發表於 2009-3-26 22:32:20 |顯示全部樓層
唉,我又中左火星人陷阱,自找...
回復

candyafr 發表於 2009-3-26 22:39:47 |顯示全部樓層
唉,我又中左火星人陷阱,自找...
heiheimama 發表於 2009-3-26 22:32

咁又唔係,他們時時改名..............你有權決定俾唔俾
回復

sammy 發表於 2009-3-26 22:55:46 |顯示全部樓層
之前寄左D迷岩種子,  收唔收到都唔知, 多謝都冇聲
回復

heiheimama 發表於 2009-3-26 22:58:03 |顯示全部樓層
C25 - leaf & Happy Teen leaf ???
Connie 發表於 2009-3-26 21:31

hi, connie,想和你交換happy teen,可以嗎?

其他花友多謝了,暫時只有一份葉子交換,只可以選其一了.~
回復

heiheimama 發表於 2009-3-26 23:00:25 |顯示全部樓層
我已經俾佢地寫左幾個pm煩,繼而鬧,我決定唔分享俾佢地了.其實我一早已經說過不會分享給佢地,不過佢地換了id來扮新人欺騙我已而~
回復

小米 發表於 2009-3-27 00:44:54 |顯示全部樓層
我已經俾佢地寫左幾個pm煩,繼而鬧,我決定唔分享俾佢地了.其實我一早已經說過不會分享給佢地,不過佢地換了id來扮新人欺騙我已而~
heiheimama 發表於 2009-3-26 23:00

wow~ 咁高招?! 真係好諗頭!!
回復

byau 發表於 2009-3-27 01:07:22 |顯示全部樓層
頭先係紫羅蘭區見到佢出post問人野但係勁串,岩岩入黎睇先知原來係改左id。雖然我唔記得佢個之前id, 但係記得佢打既中文奇奇怪怪,又詞不達意..
回復

geminickh 發表於 2009-3-30 08:08:02 |顯示全部樓層
希媽 , 請問火星人 / 中陷井 , 係點解 呢 ? 我今天寄信 給妳拿 Rob's Loose Noodle 的 , 我有幾株石蠶仔妳要唔要呢
回復

比得大帝 發表於 2009-3-30 09:48:43 |顯示全部樓層
heiheimama 發表於 2009-3-26 23:00

以後可以set埋年資要求, say, 註冊半年以上
回復

heiheimama 發表於 2009-3-30 09:59:42 |顯示全部樓層
希媽 , 請問火星人 / 中陷井 , 係點解 呢 ? 我今天寄信 給妳拿 Rob's Loose Noodle 的 , 我有幾株石蠶仔妳要唔要呢
geminickh 發表於 2009-3-30 08:08

如果你唔知內情, 我就無謂再數人了, 總之我收到你的回郵會盡快寄出. 石蠶仔不要了, 十分感謝你的好意.
回復

heiheimama 發表於 2009-3-30 10:04:23 |顯示全部樓層
以後可以set埋年資要求, say, 註冊半年以上
Peter 發表於 2009-3-30 09:48

peter哥, 我分親的都不是什麼珍品, 不好意思要求太高, 也想多送給新人. 我其實分給誰都沒有所謂, 只是不想自找麻煩, 分完俾人仲要被人鬧而已.
回復

比得大帝 發表於 2009-3-30 10:49:24 |顯示全部樓層
peter哥, 我分親的都不是什麼珍品, 不好意思要求太高, 也想多送給新人. 我其實分給誰都沒有所謂, 只是不想自找麻煩, 分完俾人仲要被人鬧而已.
heiheimama 發表於 2009-3-30 10:04

我不是不鼓勵分給新人, 但真的有些人入嚟單一目的就係問人攞嘢, 唔理乜都攞, 如果佢真係珍惜, 送給他們都還算可以, 不過哩d人多數係唔識種花, 又唔珍惜生命, 送嚟佢等於將d花去送死,

我有規定, 唔相唔識(網上)的唔送, 明知攪攪震的唔送

收我花的人都係開開心心的, 這才是分享的樂趣
回復

heiheimama 發表於 2009-3-30 14:14:26 |顯示全部樓層
收我花的人都係開開心心的, 這才是分享的樂趣
Peter 發表於 2009-3-30 10:49

這個我十分同意,或者沒有兩全其美的方法,手鬆就有free rider,手緊就會令新手卻步.但也看過一些新人投訴沒有人給他們機會呢.

btw,peter兄相贈的little sea bird就快開花了,不過很怕開不出十字,我和十字花好像沒有什麼緣份似的,都是學藝未精累事.~
回復

比得大帝 發表於 2009-3-30 14:27:41 |顯示全部樓層
這個我十分同意,或者沒有兩全其美的方法,手鬆就有free rider,手緊就會令新手卻步.但也看過一些新人投訴沒有人給他們機會呢.

btw,peter兄相贈的little sea bird就快開花了 ...
heiheimama 發表於 2009-3-30 14:14

未有貢獻過就懂投訴!, 才不用理會呢.

以我經驗, little sea bird 不甚樣走色的, 放心好了, 到時放張相上嚟睇睇
回復